lørdag den 13. august 2011

Jamen dog

I går var vi ude og se til vores hus. Det var ikke særlig dejligt at se at det nu slet ikke ligner et hjem, men blot nogle vægge og et fundament. Gulvene er jo væk, så man går på beton fundamentet. Der var 2 revner i fundamentet, sikkert nogle gamle nogle da huset har sat sig. Efter sigende er det meget normalt.
Affugterne kommer mandag, men vi ringede lige for at holde håndværkerne lidt i ørerene. Jo de kom mandag.
Haven har det fint, men græsset trængte til en gang klipning, så gemalen kørte en tur med den elektriske. Jeg plukkede store buketter af mine mange blomster. Det blev også til en buket til min mors grav og en til min gamle far. Tiden fløj af sted, så vi hastede forbi slagteren og købte aftensmad som vi spiste hos min far.


I dag, lørdag fik jeg en pakke fra Frøken Solhat, alias Dorthe. Hun har været så sød at sende mig to solhatte og en masse frø fra hendes have. Dem er jeg rigtig glade for og de skal selvfølgelig stå i min egen have. Tak for det søde Dorthe, det varmede mit "plantehjerte".

Som jeg vist har nævnt er der meget få planter i haven til det hus vi bor i midlertidigt. Der er 3 roser, der desværre står så man ikke kan se dem fra huset. Jeg har derfor set det som en mission i mit liv at få lidt kulør på denne have. Ulovligt, ja, men jeg syntes godt om konceptet Guerrilla gardening, en bevægelse der findes i mange storbyer og som bekæmper kedelige pladser og steder. Man opfordre os almindelige mennesker, til at plante frø, stauder, løg  ja alt levende på de kedelige pladser rundt om i byerne.  Målet er et smukkere rum for os alle.
Jeg dyrker så bare princippet i en kedelig have og bilder mig selv ind, at ejeren og måske de næste ejere bliver glade når de opdager at der er smukke høstanemoner i haven. Man har da lov at håbe;)
Projekt nyt køkken udvikler sig. Jeg fik gemalen med til Køge hvor der vist findes alle tænkelige køkkenproducenter samlet på et sted. Men indretning af køkkenet er normalt slet ikke noget han er interesseret i, men lige pludselig var han som fyr og flamme i Kvik køkkenbutik. Han er jo vores hjems kok, og pludselig var han meget begejstret for et køkken med finer låger, men især for Siemens emhætten og komfuret. Nu skal vi dog ikke have udskiftet de hårde hvidevarer, da dem vi har er næsten nye. Men det var lige før at de også var blevet skiftet. Vi skal måle de gamle elementer mv og ned i butikken igen for at få et tilbud på vores "drømme" køkken.
Vi har planer om at grille i aften. Her er vi optimister. Lige nu regner det godt nok, men når vi tænder grillen holder det op, og så skal vi nyde noget grill mad og en god flaske rødvin. Velfortjent oven på en hård arbejdsuge efter en lang og desværre til tider, anstrengende ferie. Men det lysner i øst ;)

11 kommentarer:

 1. Sikke nogle pragtfulde buketter du har plukket. Du må trøste dig med, at du nok aldrig havde plukket så meget i haven, hvis du havde været der hver dag. Jeg kan ihvertfald ikke få mig selv til at plukke ret meget i haven, for så kan jeg jo ikke nyde det derude næste dag :-)
  Jeg er helt vild med tanken om din guerilla gardening i jeres midlertidige have. Det er da en skøn idé til lidt have-tidsfordriv også. Jeg tror heller ikke jeg ville kunne holde fingrene oppe ad jorden i en 'ny' have ret længe.
  Det er spændende om du finder på flere spændende ting at plante der :-)
  Fortsat god weekend. Du må gerne snart starte din grill, så regnen kan stoppe :-)

  SvarSlet
 2. Hanne: jeg ville aldrig havde plukket af mine mange blomster hvis vi boede i huset. Det nænner jeg slet ikke. Men nu er det alletiders, når tingene ikke kan være anderledes.
  Jeg pølser på flere planter og ulødig optræden ;)
  Du kan regne med at regnen stopper kl 18.00, der tænder vi grillen.
  God weekend til dig også.

  SvarSlet
 3. Sikke et spændende koncept med Guerrilla gardening - det har jeg ikke læst om før.
  Ja, nu lysner det heldigvis i øst for jer, og det må være sjovt at være ude og kigge på køkkener.
  Her har vi haft fint vejr i dag, selv om solen lige nu gemmer sig bag en sky. Vi har planer om at spise ude og springe over, hvor gærdet er væltet :-) God weekend til dig!

  SvarSlet
 4. Dejlige blomster fra din have, det bliver da dejligt med et nyt køkken..og ja mon ikke vejret holder tørt, det håber vi på...;) God weekend..

  SvarSlet
 5. Guerilla gardening - hvilken skøn ide. Der må være nogle ejere, der bliver noget overrasket til næste sommer :-)
  Og så har I regnvejr, I stakler - her har vi dårligt nok set en sky i dag - bare for nu at vade i det ;-)

  SvarSlet
 6. Genialt med Guerrilla gardening! En rigtig god tanke. Jeg er sikker på at de næste der flytter ind vil påskønne det :-)

  SvarSlet
 7. Madame: mærkeligt med det vejr....det er så lokalt med de byger.
  Rejen:God weekend til dig også, og barnebarnet :)

  SvarSlet
 8. Ellen: jeg tror regnvejret forfølger os ;) Men grillet det fik vi nu gjort, pt regner det ikke.
  Skt Helena: det er virkelig en god ide med guerrilla gardening. Tænk hvor mange kedelig pladser og rum der findes i f.eks København. Det ville være dejligt med flere blomster og planer :)

  SvarSlet
 9. :0) Godt det nåede den rigtige vej frem :0)

  Lidt ulydighed skal der til og når det er I den boldgade kan det kun glæde de fleste søde Lone - jeg er sikker på at dine små indslag vil trække mange smil af smilebåndene i fremtiden. Måske jeg skulle plante nogle forårsløg ovre på et fælles areal vi har på den anden side af vejen........det er en beboerforening der ikke gør så meget pynt af sig så måske lidt guerilla gardening ville gøre underværker ;0)


  Skønt at drømmene med køkkenet begynder at forme sig - og håndværkerne de må gerne få et venligt ryk i ørene ind i mellem ;0)

  Pøj pøj med de videre forløb

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Solhat: De nåede skam frem i fin stand ;)
  Jeg syntes bestemt du skal dyrke lidt guerrilla gardeninng på de omtalte arealer, alt bliver smukkere med blomster.
  Fortsat god søndag til dig og dine :)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...