torsdag den 4. august 2011

Et andet hjem

Nu er vi landet i et nyt hjem. Det hele har været lidt hektisk. De sidste par dage sov vi i et Villatelt vi købte brugt gennem den blå avis, et ældre ægtepar flyttede til Spanien og solgte alt, så vi fik det billigt. Det er længe siden jeg har sovet i telt og huske kun noget ubehageligt. Smalle og tynde ligge underlagen, dårlige sovekomfort, kulde og at man vågende alt for tidligt fordi det var så lyst. Men et villatelt er jo noget ganske andet og så rykkede vi vores store tykke topmadrasser ud i teltet og jeg skal da lige love for at vi sov godt. Vi overhørte vækkeuret og vågende først ved at flyttemændene stod og hamrede på døren. Det tog flyttefirmaet 2 dage at pakke og flytte vores ting og de bemærkede at vi havde "ekstremt" mange bøger. Godt observeret, og jeg kan ikke lade være med at tænke over om det er fordi de aldrig har set så mange bøger på en gang eller om det er fordi de aldrig læser. Det er nu nok fordi de vejer rigtig meget og gør flytningen mere tung, men alligevel:)
Midt i alt flytterodet fandt Vigga en kuffert og fik sig en lur. Stress og jag er ikke et ord den kender.

 Det var mærkeligt at forlade huset og især haven som står i fuld flor, floks, hortensia, dagliljer, roser, dahlia, gladiolus, staude solsikke og alle grøntsagerne. Her i vores "nye" hus er der ikke meget der blomstrer, her er en græsplæne og et par træer. Ikke at jeg skal klage, vi kunne jo havde fået et hus med de så moderne "sten/granit haver" og det ville havde været slemt. Der er noget beroligende og afslappende ved at se ud i en have med smukke blomster og træer. Jeg har slæbt mine chiliplanter og mynten med herned samt nogle krydderurter. Dem skal vi jo bruge i madlavningen, så de står i potter på terrassen.
I dag har vi planer om at udforske området, jeg så en skilt hvor der stod 12km til Roskilde, det ville lige være passende til en cykeltur. Køge er vist tættere på og det er længe siden vi har været der. Ellers smuk gammel købstad. Og så mener jeg at Gartneri Toftegaard ikke ligger så langs derfra. To fluer med et smæk.
Taksatoren var på besøg tirsdag, utrolig venlig og dygtig mand. Med alle de historier om forsikringer der prøver at komme uden om at dække skader på folks huse, ja så dækker vores forsikring alt. Han oplyste at de giver os timeløn for at pakke vores ting i kasser, at vi får kørsel godtgørelsen, hvis vi får længere til job fra vores midlertidige bolig og at vi først får lov at komme videre i renoveringsprocessen når huset er HELT tørt også selvom det tager længere end 3 måneder. De er selvfølgelig meget bange for at vi kan få skimmelsvamp senere, det skal de jo så dække. Men vi føler os virkelig i gode hænder. Pt er planen at en tømre/snedker skal fjerne alle gulvene, isolering og dampspærrer, en væg og de indbyggede skabe. Herefter skal huset så tørre, fugtspecialisten mente 1 måned, men det kan man ikke sige noget om på forhånd. Efter huset er tørt kommer snedkeren og lægger nyt gulv , sætter væg og skabe op og også køkkenet. Vi overvejer at få et nyt, forsikringen betaler alligevel opsætningen, så vi har chancen for at spare en del. Har nogen erfaring med køkkener? Gode mærker/butikker?. Holdbare køkkenelementer? Vores nuværende er et HTH i noget kedelig birketræ eller birketræslignende. Det skal helst være lydt, ikke højglans eller folier. Vi har været inde i forskellige køkkenbutikker og fået brochurer, men nu er vi næsten mere forvirret end da vi startede. Udvalgtet er stort.
Lørdag skal vi til Opera i Hedeland sammen med nogle venner, lige nu ser det ud til at vejret holder tørt. Det hele er jo udendørs så vejret er vigtig. Vi starter med Picnic i det grønne og jeg må huske "Hemp Hand Protector" som Jens  anbefaler mod myg, som der også skulle være mange af derude. I år bor vi så tæt på teatret at vi kunne cykle derovre, hvis ikke det lige var fordi vi næsten altid fylder vognen op med tæpper, tøj, puder, picnicstole osv.
Fortsat god torsdag ;)

11 kommentarer:

 1. Hvor er det godt at høre at alt går godt, når det nu ikke kan være anderledes. Næ køkken, det er længe siden jeg har efterforsket markedet, men det er da en oplagt chance for jer at skifte det nu hvor alt alligevel skal endevendes:) God fornøjelse i Køge, Hedeland og rigtig god torsdag:)

  SvarSlet
 2. Pyha, sikke en masse, der sker i jeres liv i øjeblikket - men dejligt at I nu er godt installeret i et midlertidigt hus! Vigga ser heldigvis ud til at være højt over alle problemerne. Hvad siger de andre katte? Vi har et bondehuskøkken i noget, der ligner gammelt træ, men de er sikkert ikke moderne mere.
  God fornøjelse i Hedeland - håber du fortæller bagefter!

  SvarSlet
 3. Lisbeth:Ja hvis det ikke kan være anderledes er det ok som det er nu. I dag blev det til Mosede batteri og strand, flot område.
  Madame: Ja der sker en masse og vores midlertidig bolig er faktisk et pænt sted at bo.
  Hvis man har en bolig af ældre dato passer et bondekøkken jo fint ind. Vores er fra 60erne så jeg tror ikke at et bondekøkken lige passer så godt ind, men ellers syntes jeg nu de er ganske flotte;)

  SvarSlet
 4. I må da være flyttet lige i nærheden af os, hvis I har 12 km til Roskilde og kortere til Køge?
  Det lyder, som om I får en rigtig god behandling og bliver dækket ind på alle mulige måder - det må trods alt være et lille plaster på såret...
  Køkkener? Tjah, jeg sværger jo til IKEAs Lidningö - vi går stadig begge og fryder os hver dag over vores nye, dejlige, lyse og enormt praktiske køkken.

  SvarSlet
 5. Ellen. vi bor i Karlslunde, det er vist ikke så langt fra jer.
  Lidningô har vi kigget på, jeg husker det også fra dine blogindlæg. Var det i huset eller i Sverige i fik det installeret? Og hvor længe har I haft det? tænker på holdbarheden. Pt er det faktisk også det vi er mest vilde med. Er det laminat eller malet træ?

  SvarSlet
 6. Det var godt at høre at I er blevet godt installeret i det midlertidige hjem.
  Og ja, I må glæde jer over hvis I evt. får et nyt køkken ud af det. Det har I da fortjent med alt det besvær.
  Vi venter stadig på svar fra forsikringen. Men vi går også og prøver at glæde os over at vi får fjernet en væg og får et større soveværelse ud af det. Det skulle først være gjort om nogle år, når ungerne er flyttet hjemmefra. Men så er man da fri for arbejdet til den tid :-)

  SvarSlet
 7. Jeg havde faktisk Karlslunde i tankerne, men jeg ville ikke skrive det, hvis du ikke ville have det frem ;-)
  Lidingö er i vores helårsbolig, og vi satte det op her i 2011, så holdbarhed kan vi ikke rigtig tale med om endnu, men det er laminat, så jeg tror, det holder meget længe.
  (Havde vi råd, blev det også sat et op i Sverige - vi er vilde med skabene med de små glasruder og lyset inde i skabene).

  SvarSlet
 8. Hanne: Venter i på svar om de dækker? Har I fået tørret huset? Iflg taksatoren var dette jo nærmest det vigtigste. Man kan åbenbart ikke tørre et hus nok. Og I havde jo vand i Kælderen så hvis det ikke er tørret godt så kan evt svampe sprede sig videre :( men I får jo nok også alt jeres betalt. Vores taksator sagde at deres selskab ikke dækker bolig i kælderen mere. Det har jeg hørt at flere ikke gider mere, da kældrene ikke er godkendt til beboelse.

  SvarSlet
 9. Ellen: Jeg ved ikke meget om Laminat, men er det meget holdbar? Vores nuværende er vist et eller andet hvor man har limet træ helt yderst. Dørene er enormt tunge. evt er de helt træ, men det tror jeg nu ikke. Læste de fleste køkken producenter får lavet deres elementerne samme sted. Og vores snedker har faktisk også et ikea køkken. Iflg ham var de rigtig gode til prisen.

  SvarSlet
 10. Du milde en masse, der er sket den sidste tid. Det lyder vældig godt med forsikringsselskabet - man hører så tit om dårlige erfaringer. Og det er også godt, at misserne tager det pænt; vores lille Puskis hadede at flytte.
  Jo tak, jeg har opdaget de små djævlemyg, der er i år. Underligt nok har de frembragt nærmest sår på min mand og min mor, men jeg er selv sluppet. Jeg bruger altid lavendelolie, som jeg kommer på stikket - det renser og dulmer kløen, og så tror jeg ikke, at myg kan lide lugten.

  SvarSlet
 11. Mia: Hvis Wursten havde været i live havde det være en anden sag, Den HADEDE alle andre steder end vores matrikel. Det kunne være jeg skulle prøve lavendelolie, jeg er netop fået 15 nye stik :(

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...