onsdag den 20. juli 2011

Gulvet skal op

Ja desværre skal vi have hevet gulvet op i køkkenet. Efter 2 eftersyn hvor den første eftersyns mand konstaterede fugt under gulvet i køkkenet og den anden ikke mente at fugten stammede fra skybrud, bestemte forsikringsselskabet at de ingen chancer ville tage. Så nu skal gulvet op. Og tak for det.
Jeg kan se tydelig skimmelvækst ved kig igennem gulv. Men så langt nåede hverken den ene eller den anden synsmand. Det gik meget hurtigt, der var en masse andre "ofre for skybruddet"der ventede i kø, så der var travlt. Medbragte fugtmåler viste ikke tegn på forhøjet fugt, hvilket jo lyder noget besynderligt når man ved kig igennem gulvet i køkkenet kan se at der er våd isolering og skimmelsvamp på træet.
Men positivt er det at det ikke har regnet i 2 dage og der heller ikke er regn på programmet torsdag. Herligt, hele haven er nemlig ekstrem fugtig og når man har oplevet at ens hus bliver oversvømmet ved skybrud, ja så frygter man altså at et nyt skulle komme. Hvis alt er vandmættet når dette sker, stiger vandstanden på grunden nok til nye højder. Jeg sidder nærmest manisk og kigger på vejrudsigten. Forfærdeligt I know, men det var virkelig en oplevelse jeg ikke håber gentager sig.
Så nu skal jeg have skrevet brev til kommunen og lokaltidende for at ruske op i politikerne. De må have en plan B når kloakkerne ikke kan trække vandet. Andre kommuner har fundet løsninger, så det må vores også:)
Hvad kan man bruge en pose til? Ja hvis man er kat så kan den bruges til en lur.
Den lille kat har nu ligget 4 timer i posen og sovet. Kun afbrudt af lidt kæl og fotografering.
Har du været en tur i botanisk have for nylig?

Der er smukt og de er i gang med en større renovering, støttet af A. P Møller. Så der graves flere steder. Men man kan stadig sidde og nyde vejret, når det er godt, og kigge på de mange planter og fugle.
I næste uge havde vi planer om en tur til Göteborg. Men om vi kommer af sted vides ikke. Håndværkerne skal jo kunne komme ind og ordne gulvet og isoleringen under. Men så må vi tage en tur senere på sommeren. Jeg trænger virkelig til at komme lidt væk.

9 kommentarer:

 1. Puha sikke da noget, håber at vi ikke får alt meget regn igen, det er træls når det vælter ind i husene...Hvor er hun sød, mine katte elsker også poser og kasser..Håber I kommer afsted hvis ikke nu så senere, altid rart at komme lidt væk hjemmefra..;-D

  SvarSlet
 2. Øv, sikke noget at det blev nødvendigt at brække gulvet op, men det er jo trods alt godt, at det bliver gjort, inden der sker endnu mere skade - skimmelsvamp skal tages meget alvorligt.
  Jeg kan slet ikke stå for din kat i bæreposen :-) Sådan gør vores katte også og lægger sig i alt, hvad de kan klemme sig ind i.
  Mange tak for tippet om Botaniks Have! Der må jeg ind igen snart.

  SvarSlet
 3. Rejsen: du kan tro det var træls. Man er i en mærkelig situation når man ikke selv kan gøre noget. Det var næsten det værste:(
  Madame: Vigga er mester i at finde gode sovehuler rundt omkring i huset. Og botanisk have er virkelig et besøg værd.

  SvarSlet
 4. Øv øv øv - At bruge sin sommer på oversvømmelse, oprydning og nyt køkkengulv. Hvor er det træls for jer! Sender positive tanker :-)

  SvarSlet
 5. Skt Helena: du kan tror det er træls, lige om lidt har vi ikke noget køkken og finder de mere vand, ja så skal hele gulvet pilles op :( Øv.

  SvarSlet
 6. Ej hvor ærgeligt......det er altid et irritationsmoment når noget sådant uden varsel dukker op. Håber der bliver styr på det for skimmelsvamp er ikke at spøge med :0)

  Der er skønt i Botaniskhave - det fandt jeg ud af i søndags hvor jeg lagde vejen forbi. Dog var vejret ikke lige så godt som på de billeder du viser.
  Gråvejr og en smule støvregn var hvad vi havde at gå rundt i.

  Der bliver gravet og arbejdet flere steder så jeg vil vende tilbage når renoveringen og omflytning af bl.a staudebedet er på plads.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Solhat: det er noget, rent ud sagt L...
  Ja beklager sproget, men hele vores ferie er gået med dette vand under gulvene, uvished og nu vished om at der er kommet en del vand ind. Og vi er langt fra færdige med det hele :(
  Botanisk have ser selvfølgelig noget bedre ud i solskin og de dage solen har skinnet her i storkøbenhavn har været få, men lige denne lørdag den 10.7 skinnede den:)
  Fik du kigget i den lille bitik som haven har? Den er rigtig sød.

  SvarSlet
 8. Øv og øv. men godt, at I får gjort noget ved det, inden skimmelsvampene får gjort skade på jeres lunger. Jeg synes, 'man' har været hurtige i betragtning af, hvor mange 'man' skal nå at besøge. Hatten af for det, men ja - der skal gøres noget, så vandet kan løbe fra igen, når der kommer så meget.
  Jeg tør næsten ikke indrømme det, men jeg har aldrig været i Københavns botaniske have. Pinligt, for jeg elsker at opsøge botaniske haver alle andre steder... men nu kan jeg jo lige så godt vente, til den er færdigombygget ;-)

  SvarSlet
 9. Ellen: jeg mistænker desværre at køkkengulvet ikke er det eneste der er vand under og så bliver det en stor sag :(
  Mht botanisk have kan du jo sagtens se den både nu og når den er færdig bygget;) Den er smuk under alle omstændigheder.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...