lørdag den 30. april 2011

Jeg er oppe igen

5 dage lå jeg i sengen og kunne ikke andet. 5 dage med morfinlignende smertestillende piller. Herefter forsvandt de stærke smerter og jeg har nu kun ond i benet. Det er nok Iskiasnerven der bliver klemt og derfor at det så gør ondt i benet. Men det er blevet meget bedre, og tak for det. 1 uge mere i sengen og jeg var blevet vanvittig.
Lægen mener jeg skal forholde mig i ro og jeg har aftalt med chefen at jeg tidligt kommer på job fredag i næste uge. Men jeg vil meget gerne i gang igen, men må virkelig prøve at undgå fysisk arbejde. I går mente jeg at en omgang græsklipning lige var det jeg kunne klare. Men desværre skal maskinen tømmes for græs ind i mellem klipning og her var det lige ved at gå galt igen. Så jeg må nøjes med at nyde synet af haven og jeg skal hilse at sige at det ser svært. Der er ukrudt der venter på at blive fjernet, planter der venter på at blive plantet, buske der skal trimmes o.s.v. Det er faktisk lidt små stressende ikke at måtte ordne alt det man så gerne vil.
Har lige modtaget min æbleviklefælde. Hvert år har vi en masse ødelagte æbler pga æblevikler larven. Så i år skal den bekæmpes og det kan man gøre ganske naturligt, vha. feromoner. Fælden er hængt op, nu må vi se om det virker.
Tulipanerne står så fint og resterne af påskeliljerne er der stadig. Hornviolerne blomstre også stadigvæk, de kan virkelig holde i mange måneder.
Vores rønnebærtræ er dødt. Den har vist fået svamp, stammen var ved at vælte ud i mit blomsterbed. Samme skæbne er overgået Blodribs busken. Den døde allerede sidste efterår, men vi håbede til det sidste på en genopstandelse. Den udeblev desværre.
Det er besynderligt med de planter, nogle går ud uden at man kan finde ud af hvorfor.
I år skal jeg prøve at dyrke kartofler i en kartoffelsæk. Jeg har så meget jeg gerne vil dyrke og der er bare ikke plads til det hele, så nu rykker kartoflerne over i 3 sække som jeg fik billigt sidst år.
Der er intet så godt som "hjemmelavede" kartofler.
I aften skal vi have sennep/rosmarin kylling. Det er en af vores mange klassikere. Der skal bruges 4 skefulde dijonsennep til en hel kylling (uden skind), bland det med 2 tsk god olie og pensel kyllingen med marinaden. Herefter drysses rosmarin ud over, og ind i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Det smager rigtig godt med krydderkartofler, godt brød og tomatsalat. Velbekommen og god weekend!

8 kommentarer:

 1. uhmmm.. det lyder da rigtig dejligt, det må jeg prøve! Det er ikke godt at have smerter i iskiasnerven jeg husker som var det igår hvor smertefuldt det var da jeg vågnede med det efter hækklipning for nogle år siden. Husk nu at holde dig i ro selvom det langsomt bliver bedre - og nyd haven for jeg synes det går meget stærkt med den varme og tørke vi har:)
  Forsat god weekend:)

  SvarSlet
 2. Lisbeth: de har heldigvis lovet regn i morgen, jorden her er så tør nogle steder at den sprækker. Også god weekend til dig:-)

  SvarSlet
 3. Rigtig god bedring, Havehyrde. Iskiassmerter er frygtelige. Jeg havde en kollega, der havde lagt sig til at sove på sit kontor og måtte kravle ind i lydstudiet.
  Det er helt vidunderlige billeder, du viser - foråret er fantastisk lige nu.
  En æbleviklefælde lyder rigtig smart. Håber du fortæller, om den er nyttig.
  God søndag!

  SvarSlet
 4. Madame: Ja iskiassmerter er ganske forfærdelige, mine er heldigvis på retur. Jeg fortæller mere nyt om fælden senere på foråret, meningen er jo at den fanger han insekterne. De skal snydes til at tro at der er en hun de kan parre sig med. Når de ankommer sidder de fast i noget klister og dør. Vi har prøvet sådanne feromon fælder før, de plejer at virker rigtig godt.

  SvarSlet
 5. Det må være svært, når man ikke må eller kan noget som helst. Jeg har egentlig ikke noget problem med at sidde stille, men det er jo noget helt andet når man SKAL.

  Det er dejligt med en lille opdatering fra haven. Jeg vidste jo slet ikke, at der allerede var så mange blomster og farver i de danske haver.

  SvarSlet
 6. Jens:Jeg har normalt ikke problemer med at sidde stille, men når man lige pludselig bliver tvungen til det er det en anden sag. Når man ikke kan andet, ja så er det knapt så interessant:-)

  SvarSlet
 7. Det er aldrig sjovt, når man ikke selv har valgt. Godt at det går lidt bedre med dig, og jeg håber, du kan holde dig i skindet, selv om det er drønsvært på denne årstid.
  Din kylling lyder meget lækker og skal prøves.
  Det er nok lidt tidligt endnu, men vil du gerne have porse i år?

  SvarSlet
 8. Ellen: Jeg tror jeg står over i år. Min far (som er den der drikker de fleste af mine hjemmelavede snaps) fik så mange snaps til jul og fødselsdag at han vist har til resten af livet. Det er svært at finde på gaver til gamle mennesker, men snaps elsker han, så alle i familien har givet ham snaps;-)
  Det går langsomt bedre, men jeg kunne nu godt tænke mig en rigtig stor undersøgelse for at få tjekket hele bevægelsesapparatet. Det er lidt utilfredsstillende at det sker igen, så kort tid efter den første:-(

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...