onsdag den 2. februar 2011

En syg wurst

Wursten, vores ældste hvide kat, har igennem ½ års tid tabt sig en del. Det startede efter et ophold på kattepension. Ikke at kattemutter ikke sørger for den, men wursten har kun lyst til at være i sit eget hus og egen have. Så den spiser ikke så meget når den er på pension. Det den så har tabt plejer den at tage på igen i løbet af et par uger, når den kommer hjem i de rette omgivelser. Men efter sidste besøg har den ikke kunne tage det tabte på igen, faktisk har den tabt sig yderligt. Så i mandags kørte jeg til dyrelægen for at få en diagnose. Hun tog 2 blodprøver og undersøgte blodet for diverse "uheldige" stoffer og hun fandt da også en forøget produktion af hormoner fra skjoldbruskkirtlen.  Det betyder at den har svært ved at optage næring fra føden og derfor begynder at forbrænde fedt og muskler. Resultatet er en kat der sulter ihjel, ja hvis man ikke behandler sygdommen. Så nu skal, stakkels Wurst have piller 1 gang om dage resten af livet. Og hvad værre er, pillerne må ikke knuses, de skal spises hele. Det kan være svært for en kat at forstå at man vil hjælpe den, når man stopper piller ned i halsen på den.
I dag har den fået sin første pille, og det gik forbavsende fint. Men jeg antager at de bliver svære de næste mange dage. Men dejligt at vi nu har fået klarhed over hvad der var galt.

6 kommentarer:

 1. Uha, sikke noget, Havehyrde - men det er godt, at der findes medicin med hormoner til skjoldbruskkirtlen. Hvor gammel er jeres Wurst? Det er en meget smuk kat, når jeg ser dit billede ude til højre.

  SvarSlet
 2. Æv, for søren sikke da noget, men godt at det blev opklaret hvad hun fejler...Håber da hun vænner sig til at få en pille dagligt...;-D Hun er meget smuk...

  SvarSlet
 3. Madame: wursten er godt 11 år, men en utrolig glad og venlig lille kat. Selv med det store vægttab har den beholdt sit gode humør. Nu håber vi på mere sul på kroppen og en endnu gladere Wurst

  SvarSlet
 4. Rejen: ja vi er lidt nervøse for om hun gider det med en pille hver dag. Indtil videre går det dog fint, pillerne er meget små så den sluger dem nærmest automatisk.

  SvarSlet
 5. Jeg håber inderligt, at pillerne har hjulpet Wurst. Godt, at I bemærkede vægttabet, så den kom i hurtigt behandling. Jeg syntes, der kan gå lang tid, før man lægger mærke til, at der ikke er så meget huld på kroppen på en kat pga. pelsen.

  Det kunne være fint, hvis I kunne få nogen til at se efter kattene i eget hjem, når I er på rejser.

  SvarSlet
 6. Lone: vi tror nu at den har gået op til ½ år med sygdommen, men som du selv skriver, kan det være svært at se om dyr taber sig. Men nu kan vi så mærke dens rygsøjle meget tydeligt.
  Det positive er at den allerede ser ud til at tage på igen. Eller også er det sådan at vi ser hvad vi gerne vil se. Den skal til tjek hos dyrelægen i næste uge for at se om medicinen virker. Jeg krydser fingre.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...