fredag den 24. december 2010

I aften er det juleaften

der er længe længe tid. Sådan starter en sang jeg husker fra min barndom. Den blev altid sunget  på tv, og vi sad selvfølgelig og så alt det DR sendte. Disneys jul, så vi dog fra Sveriges Tv, her havde de ikke synkroniseret stemmerne til dansk tale. Hvem gider høre Jesper Fårekylling synge "when you wish upon a star" på dansk. Ja selvfølgelig er det fint for de helt små børn, men vi ville nu hellere høre den engelske version. Og når man vågnede om morgenen var der virkelig længe længe til...................gaverne. For det var jo det man ventede på.
Nu syntes jeg bare det er dejligt at den 24. er en fridag og at jeg ikke skal holde juleaften for familien i år. Det står min søster for, herligt, for alle der har holdt jul ved, at det er et stort arbejde.
I går kæmpede vi os vej igennem snemasserne, vi skulle til Rødovre centrum for at købe juleblomster. Jeg er næsten blevet afhængig af blomster fra Elsebeths blomsterbinderi.
Men det var lige før vi aldrig var nået derop. Vi måtte kæmpe os igennem 30cm sne, og så går det altså ikke at cykle. Så noget af vejen gik vi, og hvor er der stor forskel på hvor godt de forskellige kommuner fjerne sne. Rødovre kommune havde ikke fået fjernet sneen på cykelstierne på Roskildevej,  og egentlig heller ikke der hvor bilerne kørte. Men det er trods alt lidt nemmere at komme igennem sne med en bil, end på cykel.
Men vi nåede frem og opdagede at snestormen heller ikke havde stoppet andre, der var virkelig trængsel i centeret.
Vi nåede også lige forbi Oil and Vinegar butikken som har specialiseret sig i tilbehør til mad, olier, eddiker, pastaer osv fra hele verden. Meget spændende butik som også findes i Fields.
Gemalen og jeg skiftes (næsten) til at rydde sne på matriklen,  jeg har slet ikke tal på hvor mange gange vi har gjort det i år, det er vist over 50 gange? Men et eller andet sted syntes jeg nu det er ganske hyggeligt. Tidlig om morgenen, når jeg er den eneste på vejen der er ude, ja så er der så dejlig roligt og smukt og så syntes sneen ikke til besvær. Lidt anderledes forholder det sig når man står på en station og toget er forsinket 20 minutter. Så syntes sne og frost meget meget besværligt.
I dag skal vi i vores lokale landsby kirke til jule gudstjeneste. og så skal jeg hjem og bage  jule chokoladekage som jeg har lovet min søster at tage med i aften. Mon vi overhovede får spist noget af den? Med al den mad, syntes det næsten forudsigeligt. Selvom jeg ikke er til chokoladekager, så smager den nu alligevel godt.
God jul til dig der læser med her på bloggen

8 kommentarer:

 1. Det er meget forskelligt hvordan der bliver ryddet for sne i kommunerne...Men godt at I nåede frem og tilbage i god behold...En glædelig jul til dig og din familie...

  SvarSlet
 2. Ved ikke om vi er samme årgang, men den sang husker jeg. Har faktisk lige sunget den for mine drenge, den husker de også fordi jeg synger den hvert år til jul. Senere bliver den til "I aften er det juleaften, der er ikke længe til". Hyggeligt synes jeg.
  Nu hvor jeg kom forbi din blog, vil jeg lige ønske dig en god jul!

  SvarSlet
 3. Rejen: der er heldigvis ikke så langt fra bopælen til Rødovre centrum. God jul til dig også:-)

  SvarSlet
 4. Len: Velkommen til. Det var da sjovt, at julesange sådan går i arv. Glædelig jul til dig og familien.

  SvarSlet
 5. Jeg kan også godt huske, at jeg som barn så Disney fra Sverige. I det hele taget så vi en masse svensk TV og hørte altid svensk radio i mit barndomshjem. Jeg ved ikke hvorfor, men resultatet blev, at jeg er glimrende til svensk (synes jeg selv; svenskerne er så ikke altid enige...).

  Smukke, smukke juleblomster. Jeg kender i øvrigt også godt butikken Oil and Vinegar, som ligger mange steder rundt omkring i England. Jeg elsker at gå og kigge derinde og har lyst til at købe det hele!

  Du ønskes en rigtig glædelig jul!

  SvarSlet
 6. Mia: Vi så også utrolig meget svensk Tv. Der var intet interessant på DR. Sjovt, jeg syntes også jeg er ret god til svensk, både pga tvet, men også pga min far og mors svenske venner.
  Og glædelig jul til dig og din familien

  SvarSlet
 7. Rigtig glædelig jul til dig og dine der ovre i snemasserne :0) Håber der blev plads til et lille stykke jule chokolade kage....for det lyder ellers lækkert.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Solhat:tja chokolade kage blev der spist lidt af, ikke meget. Men min gamle far fik resten med hjem :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...