søndag den 19. december 2010

Begivenhedsrig weekend

Fredag aften var vi til julekoncert i den "næsten" lokale kirke. Der var kun stearinlys tændt i den smukke gamle bygning og organisten spillede smukke julemelodier. Det var imponerende at en orgel kan spille så forskelligt. Efter koncerten cyklede vi hjem i 20cm sne, vi havde ikke travlt, så vi nød stilheden og mørket og kom næsten hurtigere frem end bilerne på vejene. De skøjtede rundt , snefejningen nåede kommunen først dagen efter.

Jeg har solgt mit kamera, mit super gode Canon Eos 450d. Selvom jeg havde overvejet at sælge det i længere tid, var det lidt vemodigt at skille sig af med det. Men udviklingen indenfor spejlreflekskamera går altså hurtig. Så i dag købte jeg et Eos 550d. Alle mine gamle linser passer selvfølgelig til det nye, men der er sket meget spændende siden jeg købt 450eren for 2½ år siden. Nu kan jeg fotografere i "næsten" mørke, uden blitz. Og kameraet har indbyttet video, i HD format. Ja og så kan det en masse andre ting som jeg lige skal læse om, i manualen. Heldigt at jeg har en uges ferie til at få afprøvet alle funktionerne.
I morges var vi i biografen. Jo det er rigtigt, det var i morges. Dagmar Biografen har nogle morgen arrangementer hvor de viser premiere film cirka 1 måned før den egentlige premiere. Det starter kl 9.30 med en croissant og kaffe og kl 9.45 gik filmen i gang. Det er en super god ide med morgen bio, det er rigtig stemningsfuldt og mange mødes med venner og veninder og får sig en hyggestund sammen. Filmen "Winter´s Bone" vandt juryens pris ved Sundance festival 2010, og er nomineret til en Golden Globe. Ikke at det betyder det store, men jeg havde nok forventet noget mere end filmen kunne leve op til. Den giver et godt billede af hvordan det er at være fattig og hvid, i et lille lokal samfund, hvor alle kender alle og nok også er familien med hinanden. Skuespillerne spiller godt og landskabet er utrolig smukt og barskt. Men filmen er umådelig langsom i sin fortæller stil og hvad der skulle havde været et realistisk bud på en barsk liv ude for landet lov og ret, ender lidt for urealistisk og sukkersød. Men ideen med morgenbio er god, så det prøver vi helt sikkert igen.
Kl 11.30 var vi allerede ude af biografens mørken og turen gik mod Fisketorvets shoppingcenter hvor de sidste julegaver skulle købes. Der var mange mennesker, specielt i den enorme Bahne der findes derude.
Heldigvis blev der også tid til en omgang frokost på Kong Kaffe, inden vi tog hjem igen.

6 kommentarer:

 1. Tillykke med dit nye kamera, jeg har et Eos 500D og jeg er meget glad for mit. Det er smart at man bare kan skifte kamerahuset og så passer alle ens objektiver...Dejligt billede af katten...God fornøjelse med kameraet og god søndag aften...

  SvarSlet
 2. Rigtig god fornøjelse med det nye kamera :-) Udviklingen går vildt hurtigt...
  Jeg håber, at du enten er bedre til at læse manualer end mig (det er du helt sikkert), eller også, at kameraet er nogenlunde idiotsikret, så du kan komme i gang uden at have læst det hele :-)

  SvarSlet
 3. Rejen: jamen så regner jeg med at du kan hjælpe mig når jeg er i vildrede med fotograferingen;-)
  Glæder mig til at lære kameraet at kende.

  SvarSlet
 4. Ellen: jeg må med skam indrømme at jeg ikke er god til at læse vejledninger til produkter. Jeg har ikke tålmodighed:-(
  Men jeg tror jeg bliver nød til det med det nye kamera. Det kan for meget til at jeg sådan intuitivt kan "fornemme" de forskellige funktioner ;-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med dit nye kamera - det lyder meget spændende! Og rigtig glædelig jul, Havehyrde.

  SvarSlet
 6. Madame: jo tak og i lige måde:-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...