fredag den 10. december 2010

Frost

 Selvom det er meget koldt der ude, er det nu et smukt vejr. Vores tagrender er frosne, så den optøet sne falder ud over tagrenden og rammer os når vi går ind af hoveddøren. Når det så bliver frostvejr igen, ja så fryser vandet til is og det betyder at der er uhyggeligt glat lige foran vores hovedindgang. Desuden hænger der kæmpe is tapper rundt omkring. Primært fra taget, men sørme også på f.eks træerne.
Vores kommune har ingen penge, så de er meget langsomme når det gælder om at feje sne og salte. Det er desværre nok noget vi må leve med. Jeg tror næppe de får flere penge i kommune kassen.
Det betyder at cykelturen om morgenen bliver 10 minutter længere, nogle af cykelstierne er ufremkommelige. Heldigvis er Frederiksberg Kommune gode til at fjerne sne, der er cykelstierne altid sorte. Og tak for det! Det er rigtig hårdt at cykle i 10cm sne.
I dag og mandag har jeg afspadsering, herligt. Juleferien ligger også lige om hjørnet.

Søndag kommer gemalens familie til julehygge. Det er en fast tradition at de kommer her lige før jul, det plejer også at være ganske hyggeligt. I år bager jeg min amerikanske julekage, en chokoladekage med appelsin og mandler. Gløggen er en opskrift fra Isabella Smiths julebog, det er den bedste. Og så skal vi selvfølgelig også have æbleskiver. Jeg husker at min mor altid købte frosne fra Kvickly, de smagte forfærdeligt, så mine er selvfølgelig hjemmebagte. Det er intet besvær, blot skal man have en æbleskive pande. Men de smager altså også mange gange bedre end de købte.

Det er lidt over 1 år siden jeg fik en diskusprolaps. Sidste år ved samme tid kunne jeg hverken sidde, stå eller gå uden meget kraftige smerter. Jeg husker at jeg prøvede at skovle sne og derefter lå i sengen i 2 dage. Men det var dengang og nu går det rigtig meget bedre. At skovle sne går fint, blot jeg gør de rette bevægelser. Jeg har stadig problemer med at sidde, dog  kun i længere tid af gangen. Jeg går stadig til behandling hos min fysioterapeut, der er stadig mange muskelinfiltrationer. Men jeg føler mig ikke mere invalid og det er bare lykken.

God weekend til dig der følger med her!

10 kommentarer:

 1. Sikke dejlige frostbilleder, jeg tror der er mange kommuner der ikke har råd til at feje og salte, vi må da håbe at der er penge i kassen igen når vi har passeret nytår....Lyder lækkert med hjemmebagte æbleskiver..God weekend til dig...

  SvarSlet
 2. Rejen: Ja lad os krydse finger for at salt beholdningen øges igen efter nytår:-) og GOD WEEKEND TIL dig også

  SvarSlet
 3. Kære Havehyrde, Ja, du har sandelig smukke, ægte istapper i din have :-)
  Hvor er det flot, at de hænger i træerne. Ellers er det mest fra hustagene, man ser dem hænge.
  Taget på fuglebrættet er godt isoleret, når sneen bliver liggende :)

  Nu er cykelstierne sorte her på Frederiksberg. Det tog dog en rum tid i Smallegade og på Peter Bangs Vej efter det første snefald. - Da jeg skulle cykle på 3. dagen, var der stadig kun et lille smalt spor, man skulle balancere på og jeg tænkte, hvor de mon blev af med salt- og fejemaskinerne.
  Da jeg skulle gå tur med hunden senere på dagen, bandede jeg over, at de nu havde være ude at salte (poterne) :))

  Rigtig dejlig weekend med julehygge og -bag på søndag :)

  SvarSlet
 4. Det er nogle meget smukke billeder, du har taget, Havehyrde! I dag tør det her, så det er nærmest livsfarligt at gå udenfor på grund af is under vandet.
  Ja, hvor er det dejligt, at din ryg har det meget bedre!
  Jeg tænker tit på, at i Norge og Sverige salter man så vidt jeg ved ikke vejene - og alligevel går trafikken ikke i stå. Men der er jo næppe mange, der cykler.
  Rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 5. Lone: Du har ret, ikke alle steder på Frederiksberg var ryddet godt nok. Men i forhold til vores kommune var det super gode vej forhold:-)

  SvarSlet
 6. Madame: Jeg nåede da vist lige at tage de sidste frost billeder, for alt er væk i dag. Det er +6 grader her. Sikken et vejrskift, håber at al sneen forsvinder.

  SvarSlet
 7. Det er flotte billeder, men hvor er jeg dog glad for tøvejret :-D
  Det er god, at du kan fungere igen mht. din ryg, men det er da noget langvarigt noget, hvad?

  Rigtig god julehygge med svigerfamilien og god weekend :-)

  SvarSlet
 8. Ellen: jeg er også glad for tøvejret.
  mht ryggen så er det nok fordi jeg i meget lang tid har haft rygproblemer, så vi tager fat på alle de "ømme" områder :-)

  SvarSlet
 9. Hvor var det flot, jeg synes jo sneen er så dejlig, men jeg cykler heller ikke. nu er det jo tøet en del og måske mere fremkomelig, men det er også ret glat. Hvor er det godt at din ryg har det bedre, jeg har haft tæt på diskosprolaps og kunne nærmest ikke gå, desværre var det på en ferie i Barcelona - men jeg ved hvad du taler om og når man har prøvet at have så ondt så sætter man pris på at kunne bevæge sig:))

  SvarSlet
 10. Lisbeth: her hos os er der også super glat. I dag lover de sne, så jeg er lidt nervøs for at jeg ikke kan se isen når sneen ligger som ovenpå. Måske tager jeg toget hjem fra job :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...