søndag den 14. marts 2010

Nu skal det være

Jeg har netop købt et par Sketchers shape-up sko. Det minder om MBT sko, der efterligner den naturlige gangart, dvs den uden sko. Iflg reklamerne skulle skoen være med til at opbygge muskulaturen i ben og ryg regionen.
Det er specielt sålen der er anderledes. Den er buet i enderne og ikke flad som en almindelig sål. Det betyder at man står og vugger når man står "stille". Ved gang, sætter man hælen i først og derefter glider ned på tåen. Denne bevægelse gør at muskulaturen i specielt benene bruges. Og det er ganske vist. Efter en prøvekørsel på 20 minutters gang var jeg så øm i benene at jeg måtte hjem og hvile.
Jeg må se i øjnene, at jeg ikke er den type der tropper op i et træningscenter eller løber 3-4 gange om ugen. Intentionerne er ellers gode, men pengene er ofte spildt. Derfor består min motion af at cykle frem og tilbage på arbejdet. Ja hvis jeg ikke lige tager cyklen med i toget, så det kun er hjemturen der giver motion.
Men nu er planen så at jeg skal ud og bruge mine nye Sketchers sko 3-4 gange om ugen. Brugsvejledningen siger at jeg gradvist skal trappe op, så jeg har kun brugt dem 3 gange, indtil videre. Men jeg kan mærke at de virker, jeg skal bare op og går flere km for også at komme i bedre form. Jeg er vist ikke engang oppe på 2km endnu. Men det skal nok komme. Med alderen er det jo blevet vigtigt at man får rørt sig!
Hvad gør du for at få motion?

12 kommentarer:

 1. Det der med motion er jeg ikke så god til. Men min hverdag gør, at jeg går rigtig meget. De nye sko minder mig om, de mange år hvor jeg udelukkende gik i Kalsø sko, dem med minus hæl. De var faktisk rigtig gode. Jeg bruget dem nok i 10-15 år. De var gode for holdningen, flot ryg og gode muskler. Lange lægmuskler der var meget smidige. God fornøjelse med de nye sko og motionen.

  SvarSlet
 2. Velkomme til Anne. Jeg kender ikke Kalø sko, men det virker som om det er det samme princip. Glæder mig til at få brugt mine sko noget mere.

  SvarSlet
 3. Jeg er en glad gåer! Hvilket vil sige, at jeg elsker at gå ture - både korte og lange. Det er så til gengæld også den motion, jeg får - hvis jeg da ikke går amok og danser disko til Michael Jacksons thriller... :-)

  I den (første) forbindelse er jeg meget interesseret i dine nye sko, som ser ret så smarte og gode ud. Skriv endelig om dine erfaringer - måske skulle man prøve sådan et par?

  SvarSlet
 4. Mia: skal nok opdatere mine erfaringer, som pt er positve. Men jeg har som sagt ikke gået så meget.

  SvarSlet
 5. Ikke nok...
  Konceptet med disse sko lyder interessant - det er jo næsten gratis motion, man får bare ved at gå i disse sko.
  Jeg er som Mia spændt på at høre, om det er så effektivt, som det lyder, men noget kunne tyde på det, hvis du kan mærke det så meget efter bare 20 minutter.

  SvarSlet
 6. Ellen: Ja konceptet lyder godt og måske holder det også hvad det lover. Indtil videre tegner det godt.
  Hav en fortsat god dag :-)

  SvarSlet
 7. Jeg synes, det er en god plan, du har, Havehyrde. Min mand har gået i MBT-sko i flere år og er meget glad for dem - de skulle være gode for ryggen. Min motion består kun trave- og cykelture.
  Ha' en god dag :-)

  SvarSlet
 8. Madame: MBT sko skulle være opbygget efter samme princip. Men dejligt at din mand er glade for sine, så bliver jeg sikkert også glad for mine.
  Fortsat god dag :-)

  SvarSlet
 9. Sådan nogle sko kender jeg slet ikke - men jeg tror heller ikke, jeg tør eksperimentere med den slag med mine nedsunkne forfødder og mine indlæg ;-).

  Men det er da godt, hvis de kan hjælpe dig.

  Jeg får motion ved at gå en time i fitnesscenter 1-2 gange pr. uge samt gå til yoga halvanden time om ugen. Og så går jeg mange ture og cykler til og fra - medmindre jeg er sammen med manden min, som kan betjene bilen ;-)

  SvarSlet
 10. Bente: nej det kan godt være at de ikke er egnet til dine fødder. Men flot at du går i fitness center. Jeg kan slet ikke tage mig sammen til sådan noget. :-(

  SvarSlet
 11. Jeg bruger mine MBTsko og gaar omkring fem km i dem hver dag. Det er bare de skoenneste sko jeg nogensinde har koebt. Til at begynde med kan det godt vaerke lidt efter at have gaaet i dem, men det gaar snart over og saa begynder effekten at kunne ses paa baller og laar. Jeg synes mine ben har faaet en helt anden (og BEDRE!) facon. :)

  SvarSlet
 12. Tina: herligt at du har gode erfaringer med skoen. Jeg skal lige love for at jeg får ondt i ben muskulaturen, men det viser jo at de virker.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...