torsdag den 31. december 2009

Så er det snart 2010

I lokalavisen læste jeg, at det er nu man skal booke tid på rådhuset hvis man vil giftes den 10.10. 10. Sidste år på samme tid skulle man booke hvis man ville giftes 09.09.09. Det var der vist stor søgning til. Tænk at datoer kan betyde så meget for nogen. Min bryllupsdag var den 31.03.99, det var nu ellers en god dag.
I går aftes troede nogle beboer i vores område vist at det var nytårsaften, de fyrede raketter af i omkring 1 time. Og selvom jeg syntes det er flot, er jeg tilhænger af et forbud mod at private affyrer fyrværkeri. Man burde i stedet samles på byens plads og se et fælles fyrværkeri. Da København var kulturby (vist i 1996) blev der affyret det smukkeste fyrværkeri fra havnefronten. Mesterene bag kom hele vejen fra Japan og det var ganske enkelt det mest spektakulære fyrværkeri jeg nogen sinde har set. Vi var mange tusinde tilskuere der stod langs havnekanalen og skuede op på himlen. Smuk smuk smuk.

I aften skal vi i teateret. De gør vi hvert år og det plejer at være ganske festligt. Vi skal se Le Miserable på Det ny teater, efterfølgende går vi ud og spiser.
I mange år tog vi til nytårskoncert på det kongelige teater, Michael Schønvandt var chefdirigent og en glimrende konferencier ved denne lejlighed. Der var altid overraskelser i programmet, besøg af specielle stjerner osv. En oplevelse. Men de sidste par år syntes vi det blev lidt tamt. Det blev blot en en almindelig klassisk koncert, som jo også er dejlig, men ikke det vi forventede nytårsaften. Så siden dengang er vi begyndt at gå i teateret.
Jeg gruer lidt for de mange timer jeg skal sidde på en stol, heldigvis har jeg min kilepude, som jeg slet ikke kan undvære. Så det skal nok gå.
Godt nytår til alle der kigger med her på bloggen. Vi "ses" i det nye.

10 kommentarer:

 1. Jeg er altid så betaget af din og din mands evner til at finde gode oplevelser i storbyer, i naturen, på restauranter og indenfor kunst og kultur.
  Det lyder som et dejligt valg at gå i teatret nytårsaften. Vi så Les Miserables for nogen tid siden og nød stykket, hvilket jeg også håber, I gør i aften.

  Tak for det gamle år, Havehyrde, og rigtig godt nytår 2010!

  SvarSlet
 2. Godt nytår, Havehyrde! Og hav en rigtig dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Lone:det var en rigtig godt stykke, god musik og så sang de også godt. Dejlig aften og godt nytår til dig også.

  SvarSlet
 4. Bente: Og i lige måde, håber I havde en hyggelig aften.

  SvarSlet
 5. Godt nytår. Jeg håber at I havde en dejlig aften. Jeg er også tilhænger af et forbud mod fyrværkeri. Hvor ville det være dejligt - og det tror jeg faktisk at vi er rimelig mange som mener. Jeg kunne godt tænke mig at se hvad der ville ske, hvis debatten kom op i offentligheden. Eller hvis der blev lavet en meningsmåling. Jeg tror vi er mange som ønsker et forbud... men det er selvfølgelig muligt at jeg tager fejl.

  SvarSlet
 6. Jens: i lige måde. Håber Også du havde en dejlig aften.
  I norge har man forbudt raketter. Jeg ved ikke om det kun er for privatpersoner, men der kunne man jo starte. De kunne være spændende med en debat, men jeg tror nu ikke vi kommer langt med det. De "liberale" er jo ikke så glade for forbud :-)

  SvarSlet
 7. I er rigtig gode til alternative
  oplevelser på tidspunkter, hvor andre lever efter traditionerne. Jeg håber I nød Les Miserables, som jeg synes er en skøn musical - jeg så den i Østre Gasværk for mange år siden med Kurt Ravn som Jean Valjean. RET godt...

  Jeg er liberal. Men jeg havde ikke tænkt over, at det skulle være derfor, jeg er modstander af forbud :-)
  Jeg vil til enhver tid mene, at man kommer længst af frivillighedens og fornuftens vej. Der er vist ikke kommet noget godt ud af forbudet med knive?

  Vi havde så ondt af 'Forbudssverige' for nogle år siden - nu synes jeg, det er omvendt; Sverige har ikke nær så mange forbud og restriktioner som DK har i dag.

  Undskyld... det var egentlig ikke min mening af lyde så brokkende, men jeg har alle dage hadet, når nogen fortæller mig, hvad jeg må eller ikke må :-D

  Rigtig godt 2010 til dig ænskes herfra.

  SvarSlet
 8. Ellen: ja du lyder til at være en rigtig liberal. Det er jeg slet ikke, syntes nemlig ikke at folk som flest ved hvad der er rigtigt. Ja og hvad der er rigtigt for den ene er jo forkert for den anden. Jeg mener at vores samfund bygger på et fællesskab og ansvar som den enkelte ikke nødvendigvis er i stand til at se. Det har jo noget at gøre med hvor oplyst man er. Og efter min mening er der rigtig mange uoplyste mennesker i dette land. Jeg tror bestemt aldrig at danskerne var begyndt at spare på CO2 udledningen, ved at spare på strøm mv, hvis ikke der var lagt en afgift på dette. Det er måske ikke et forbud, men hvis det var op til den enkelte borger i dette land at vurdere om det var noget man havde lyst til. Ja så tror jeg slet ikke der var sket noget på det punkt.
  Jeg må tilstå at jeg er erklæret modstander af hele den liberale grund holdning. Der med ikke sagt at jeg elsker forbud men nu er jeg jo kemiker og ved hvor farligt (også sundhedsfarlig på lang sigt-de er fyldt med tungmetaller) meget af det fyrværkeri er. Og forstår egentlig slet ikke hvorfor det er lovligt for almindelige mennesker at købe. Næ fælles offentlig fyrværkeri, det er efter min mening meget bedre. Fyrværkeriet fra Tivoli er da også meget flottere end naboens.
  Jeg syntes nu ikke du brokker dig, men uenige det er vi da vist helt klart. ;-)

  SvarSlet
 9. Og godt nytår også til dig, Havehyrde! Det lyder vel nok hyggeligt at gå i teatret nytårsaften. Vi så forestilingen i Gasværket for en del år siden - det var enestående smukt.

  SvarSlet
 10. Madame: det var en fantastisk dejlig forstilling, rigtig underholdende og smukke sange.
  Og godt nytår til dig også!

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...