torsdag den 26. november 2009

Juleroser og italiensk mad

Jeg har netop fået tilsendt de smukkeste juleroser fra Gartneri Spiren, der ligger ved Skælskør. Dejligt med nethandel, så behøver man ikke tage den lange vej for at få Danmarks smukkeste juleroser.
Marianne fra Gartneriet var på Tv i foråret, i et af Søren Ryges programmer. Han blev vist rundt i hendes Gartneri og jeg blev sådan grebet af hendes entusiasme og glæde over hendes egne planter.
I samme åndedrag skal jeg lige nævne Claus Dalbys nye bog "juleroser og påskeklokker".
En rigtig dejlig bog men meget smukke fotos af de smukke planter.

I går var også dagen hvor jeg blev inviteret ud og spise på Era Ora. Det var selvfølgelig min søde mand, der havde drømt om at besøge restauranten i over 12 år. Og drømmen blev så opfyldt i går.
Restauranten ligger på Christianshavn, metroen holder næsten udenfor. Der er nu smukt og stemningsfyldt på de kanter. Og så ligger Lagkagehuset også derude. Det er svært at beskrive hvor godt deres brød smager, men godt det smager det.
Era Ora er en italiensk restaurant og for år tilbage blev den udnævnt til den bedste Italienske restaurant uden for Italien. Og det var da også en kæmpe oplevelse at besøge den.
Vi fik 6 retters menuen, som bestod af en masse små retter med utrolig megen smag. I blandt retterne var en lille portion hjemmelavede spagetti med tomatsovs, uden tvivl den bedste jeg nogen sinde har smagt. Sovsen havde simrede hele dagen og var kogt ned til næsten ingenting, men med utrolig delikat smag. En lille svamperet var der også i blandt, igen en utrolig koncentration af smag. Alt i alt fyldte de 6 retter ikke meget i maven, men mere i smagsoplevelsen. Det var rigtig spændende at besøge restauranten, en af disse total oplevelser, hvor mad, vin og atmosfæren går op i en højere enhed.

4 kommentarer:

 1. Oiijjjj - misundelse herfra...
  Det har også været min drøm i mange år, men som du måske lige har regnet ud, er det endnu ikke lykkedes mig at lokke manden. Eller mig selv for den sags skyld :-) Men jeg har en ide om, at jeg vil inviteres .

  Ønsket blev så lige genopfrisket med din gode beskrivelse.
  Det lyder bare SÅ lækkert - jeg skal simpelthen prøve den biks.

  Jeg fik engang et brød på en københavnsk restaurant (Kartoteket hed den, men den findes vist ikke mere) - det brød var det bedste, jeg nogen sinde havde smagt, og de sagde, det kom fra en bager på Christianshavn... Gad vidst...?

  SvarSlet
 2. Ellen: jamen det er helt sikkert brødet var fra Lagkagehuset.
  Jeg har forresten set at de har åbnet en afdeling ved Tivoli. Ligger lidt tættere på hjemmet, så jeg må lige et smut forbi snarest.
  Jamen det var en oplevelse at komme på Era Ora. Rummet var specielt designet, ligesom lamperne vist også var. Meget afslappet atmosfære, så du må lige puffe lidt til John. Et julegaveønske??

  SvarSlet
 3. Det lyder som en vidunderlig smagsoplevelse på Era Ora. Jeg har aldrig hørt om restauranten før nu. Jeg har til gengæld hørt, at i Nairobi fås de bedste italienske pizzaer :)

  Lagkagehuset har jeg heller ikke hørt om før. Jeg ser, at de har en butik på Kultorvet. Dér må jeg i hvert fald forbi en dag.

  Jeg nyder dine anmeldelser om blomster, restauranter og bygningskunst med videre, Havehyrde :)

  Rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
 4. Lone: den er forholdvis "ukendt", dvs de reklamerer ikke i aviser mv. Det er vist mere mund til mund metoden og gode madanmeldelser de lever på.
  Dejligt at du nyder mine små indlæg og god weekend til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...