mandag den 30. november 2009

Hverdags ting

Jeg cykler forbi flere skoler på Frederiksberg på vej til arbejde og det er dejligt at se mange forældre cykler med deres børn til skole. Det er da flot. Selvom de (og jeg) er ved at blive kørt ned af forældrene til andre af skolernes elever. Dem der ikke cykler til arbejdet, men som syntes det er ok at blokerer hele veje i nærheden, for at sætte lille pus af på vej til skolen. Jeg er ret overbevidst om at det er pga disse forældre at der findes skolepatruljer. Skolepatruljerne på Frederiksberg står nemlig på de små stille veje ved skolen, og sørger for at de børn der cykler til skole, kan gøre det uden at blive kørt ned af klasse kammeraternes far eller mor.
En anden sjov ting jeg ser hver dag på vej til job, er en kiosk på Peter Bangs vej, der staver kiosk med g, altså Kiosg. Den stavemåde har jeg aldrig hørt om?
Og havde jeg lige gættet hvem morderen var i Forbrydelsen? Jo da, selvfølgelig. Når man elsker krimier så meget som mig, er det jo en "smal" sag at gætte sådan et plot. ja ok, måske ikke en smal sag, men i afsnit 8 var det klart.
Måske er jeg den eneste, men jeg syntes altså ind i mellem at familie er en pestilens. Det er som om man nogle gange er tvungen til at omgås personer man egentlig ikke bryder sig om, blot fordi man er i familie med hinanden. Hmm, det er da noget besynderligt noget. Venner er noget man vælger til og familie er noget man ikke kan vælge fra??

8 kommentarer:

 1. Det er godt nok noget andet, end da vi gik i skole - det måtte man selv klare... men trafikken var nu også ganske anderledes. Hvilket vel kun gør det endnu vigtigere at lære sine børn, hvordan man gebærder sig.

  Selv om jeg skriver pænt om min nærmeste familie på bloggen - og for det langt meste da også holder meget af dem, så kan jeg alligevel så inderlig godt følge dig. Der er nogle ting, jeg bare ikke har spor lyst til at deltage i, men som jeg ikke kan tillade mig at sige fra over for.
  Men med familie er det enten/eller. The Full Monty - man kan ikke vælge nogen og vælge andre fra. Jo, til en vis grad, men ikke nok... :-)

  Og kiosgen - tjahh, hvad kan man dog sige? Selv om man ikke er så god til at stave, kunne man måske lige blive sikker på sådan noget forholdsvis vigtigt som et butiksnavn, inden man går videre?

  SvarSlet
 2. Ellen: ja det med familien er noget op og ned. Nogle medlemmer er rigtig behagelige at være samme med, medens andre ikke er til at holde ud.
  Og den med kiosg, ja jeg tror nu ikke det er en indfødt dansker der har skrevet skiltet, men man kan jo aldrig vide.
  Hav en god dag.

  SvarSlet
 3. Det var sjovt at høre, at du arbejder her på Frederiksberg, Havehyrde :) Det vidste jeg ikke. Jeg har dog lagt mærke til fra tidligere indlæg, at du har kendskab til Peter Bangs Vej området.

  Jeg gættede også på den rigtige morder i Forbrydelsen. Jens Peter Raben sagde det faktisk i 7. eller 8. afsnit, og det holdt stik.
  Bortset fra det syntes jeg ikke, at serien er særlig spændende. Jeg følger i hvert fald ikke med, hvis der kommer en III'er.

  Der er vist et familiemedlem, du lige har set dig gal på, Havehyrde :O
  Men det er rigtigt - venner vælger man selv modsat familie. Heldigvis er vores ikke særlig stor, og den er hyggelig at omgås. Men der er nogle, man holder mere af end andre :)

  Rigtig god dag til dig.

  SvarSlet
 4. Lone: jeg kender området omkring Peter Bangsvej rigtig god, da jeg i min "ungkarle" tid boede der. Så har vi haft venner mv der også boede der, ja på Gl. Kongevej (de er nu flyttet). Så jeg er rimelig stedkendt der. Og det er jo en dejlig plet på jorden. Ja og hov, min far bor der også.
  Mht forbrydelsen fandt jeg den også, til tider noget langsommelig. Men jeg syntes alligevel at DR´s standard er mil over TV2´s mht egen tvproduktion.
  Hav en fortsat god dag:-)

  SvarSlet
 5. Tja, det der med familie bliver også ved med at beskæftige mig - og jeg er kommet frem til, at fordi man ikke vælger selv, så er det okay med et lunkent forhold, når det føles mest rigtigt. Det er vist bare lidt tabu at sige sådan ;-)

  SvarSlet
 6. Bente:Ja det er rigtigt, et lunkent forhold er en god beskrivelse.
  Fra nogle familie kom sammen kommer jeg hjem og er lidt små rasende over en familie medlems opførsel. Når den "rette" person så ikke er tilstede ved disse kom sammen, jamen så er det jo bare så hyggeligt.
  Mest mærkeligt er det at "personen" selv ikke syntes at kende sin sin "afskrækkende" effekt.

  SvarSlet
 7. Tak for kommentaren omkring Rufus, Havehyrde.

  Kan du huske, at isenkræmmeren, 'Jessen', som lå på Gl. Kongevej for nogle år siden, havde en kattemor med diende killinger i sit udstillingsvindue? De var kunstige, men så helt livagtige ud.

  Kattemor og killinger lå i en kurv. Man kunne se moderen ånde - maven gik op og ned og de små killinger (3 stk.) diede hos hende.

  De var ikke til salg, men jeg fik at vide, at kattefamilien havde koster 10.000 kr.

  SvarSlet
 8. Lone: Jeg husker tydeligt Jessen, min foretrukne Isenkræmmer. Og de små katte. Men 10000kr, det var godt nok en pebrede pris.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...