fredag den 23. oktober 2009

Elsker alle mig nu? og hvor er far?

Jeg er nok en underlig fisk.
På den ene side er jeg meget direkte overfor folk og på den anden side bliver jeg ganske ked af det hvis jeg fornemmer at folk ikke lige syntes rigtig god om mig. Det hænger lidt dårligt sammen, for selvfølgelig skaber det konflikter hvis jeg ikke kan holde min mund over for f.eks kollegaer der ikke laver deres arbejde, over for min ledelse når de tager min arbejdskraft for givet og overfor familiemedlemmer der opfører sig (efter mine normer) urimeligt. Og så er der selvfølgelig alle de andre gange hvor jeg taler før jeg tænker.  Jeg er blevet bedre med årene, men jeg er altså ikke den stille pige der tier når jeg er uenig med folk. Det har jeg set i øjnene. Jeg har også set i øjnene at det støder nogle mennesker at jeg altid har en mening. Sådan må det være. 
Men jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor jeg er så interesseret i at alle folk skal kunne lide mig. Er det sådan et kvindelig træk? For jeg syntes absolut ikke min mand går op i om folk kan lide ham. Han er komplet ligeglad. Og det burde jeg jo også være......men er det åbenbart ikke. Og det irriterer mig bare noget så grusomt! Hmm.
Nå men det bliver jeg sikkert aldrig klog på.
Min søster ringede i går aftes, hun kunne ikke finde min far. Og så gik den vilde skattejagt...........
Jeg ringede rundt til gud og hver mand for at lokalisere ham, og først efter 1 times rundringning fandt jeg ud af at han dagen før havde været på hospitalet. Tænk ingen havde ringet til os og fortalt det! Så vi kimede alle hospitaler ned, indtil min søster fandt ham på rigshospitalet, som er lidt langt fra Frederiksberg, hvor han bor. Men kl 23.30 sad hun så på hospitalet med ham. Han lå til observation til næste dag, og selvom vi var bekymrede måtte hun lige fortælle ham at han altså skulle ringe hvis han kørte på skadestuen. Vi var jo meget urolige.  Men han ville jo "ikke være til ulejlighed". Jeg bliver altså lidt forundret over at han kan sige sådan noget. Hvor mange gange skal vi fortælle ham at han ikke er til besvær og at vi gerne vil hjælpe ham med mad, rengøring, indkøb, køre ham på hospitalet osv. Det er som om han slet ikke hører efter.
Nå men nu er han hjemme igen. Jeg har lige været forbi med fisk til hans aftensmad. Han så lidt medtaget ud, men havde det ellers fint.

7 kommentarer:

 1. Kære Havehyrde

  Jeg kan nikke ganske genkendende til det du skriver.
  Jeg kan ikke tie stille, hvis jeg føler, at der eksempelvis er en person(er)/situation(er), som irriterer eller sårer mig. Jeg undlader ikke at komme med min mening, som jo er udtrykt i bedste hensigt, men det er ikke altid budskabet bliver opfattet på den rigtige måde. Det er til at leve med.

  Havehyrde – jeg tror, at vi i opdragelsen, hjem og skole m.m. har tillært os ” at skulle være populære ” – men måske er pigerne mere opsatte på at opnå den status, måske det også følger med ind i voksenlivet ? ??

  Godt, at din far er kommet hjem igen. Forhåbentlig var det, et naturligt ildebefindende, og ikke noget alvorligt. Jeg kan jo læse, også i dine tidligere indlæg, at din far ” ikke vil være til ulejlighed”.
  Din far´s generation vil jo helst klare sig selv, og ikke bekymre familien. Jeg tror ikke, at du kan lave om på ham, ej heller få ham til at tage imod hjælp i hverdagen.
  Men din far, kan være lykkelig og tryg ved din og søsterens tætte kontakt og omsorg.

  En rigtig god weekend.

  SvarSlet
 2. Uha, sikke en forskrækkelse, kære Havehyrde. Jeg har jo også 'ansvaret' for en gammel far - men han er lige modsat din og kan ikke ofte nok få fortalt, hvis han har det skidt, og det giver jo på en anden måde en masse spekulationer. Jeg ved snart ikke, hvad der er værst.

  Og det med at mange kvinder gerne vil være venner med alle, tror jeg er meget udbredt. Mon ikke det ligger i vores kultur og i opdragelen af os?

  SvarSlet
 3. Bente: ja det er nok noget i den kvindelig opdragelse der gør at man vil at alle skal kunne lide en.
  God weekend til dig også

  Madame: Ja jeg ved heller ikke hvad der er værst. Men det er da lidt besværlig at min ofte lader som om alt er godt.
  Det er da alligevel underligt at vi kvinder opdrages så anderledes end mænd. Mon det samme gør sig gældenede for børn i dag?

  SvarSlet
 4. Du er da lige inde på et af de store spørgsmål nu.
  Nogle kalder det Flinkeskolen. Der er mange, der stadig følger den - jeg gør det selv i ganske få sammenhænge, men efterhånden er også det bevidst. Lige som det er bevidst, at jeg nu oftest pakker den forb... Flinkeskole langt væk.

  Jeg vil nok helst ikke vide, hvis jeg generelt er ildelidt, men skulle der være et par stykker eller flere, der ikke ligefrem elsker mig (og det er der), er det såmænd nok det gengældt fra min side - og jeg er derfor stort set ligeglad.

  "Choose your battles" holder i flere sammenhænge.
  Det er svært at lægge sig ud med familien, men det kan være nødvendigt, hvis man ikke vil styres.
  Nå - det kunne jeg bruge meget lang tid på.

  Det er lidt synd for jer, at jeres far har det på den måde. Har I prøvet at forklare ham, hvor bekymrede I bliver?

  Som jeg ofte siger: For lidt og for meget... begge dele er lige dårlige.

  SvarSlet
 5. Ellen: ja den flinkeskole er bare en kedelig opfindelse...
  Ja mht familien er det nu kun 1 person jeg lægger mig ud med. Det er en lang historie, men noget med at respektere andres grænser, mine og resten af familien. Det har den person meget svært ved. Og det har jeg bestemt mig ikke at finde mig i. Men jeg kan sagtens undgå personen, og så er det helt fint.
  mht min far: Vi har forklaret ham alt, lige meget hjælper det.

  Det ender med at jeg må tale med hans nabo, som så må alarmere os hvis der sker noget. hun er hjemme hele dagen og en han tit snakker med. Alternativet er at han får hjemmehjælp og her kender jeg hans svar.
  Men hav en dejlig weekend, og nyd filmen

  SvarSlet
 6. Jeg tror at mænd har det samme behov for at være populære...

  Hvorfor køber mænd store biler? For at være populære? Se hvordan unge mænd opfører sig, når de skal køre stærkt eller drikke øl eller.... fortsæt selv listen. Mænd har det samme behov for kvinder, for at være populære og de ønsker også at de fleste mennesker kan lide dem. Men jeg tror at mænd og kvinder bruger forskellige måder. Det er jo også derfor at det er så vigtigt for mange mænd at have en karriere: ellers tror de ikke at der er nogen som kan lide dem.

  Det er godt at din far er hjemme igen. Jeg ville også blive forskrækket, hvis en ældre familiemedlem pludselig er borte og man ikke ved hvor vedkommende er.

  SvarSlet
 7. Jens: Ja det har di selvfølgelig ret i. De viser det bare på en anden måde. Jeg syntes nu bare at flere mænd hviler i sig selv. Ja ikke de helt unge.
  Min far har det godt nu, men skal nok opereres snart.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...