mandag den 17. august 2009

Hvad sker der i haven

Haven er i fuld flor. Stort set alt blomstrer. Roserne er på 2. omgang og hortensiaserne har nu haft smukke blomster i over 3 uger.
Chilierne har det fint i drivhuset, de er først rigtig klar senere. Kartoflerne er alle spist, de smagte rigtig godt. Solbærrene er brugt til solbærsnaps, rabarberne til trifli og rabarbertærte, Uhmmm!! Og der er flere på vej.
Og tomaterne? I år har jeg prøvet en sort der hedder "Hundreds and thousands", og det er vist det helt rigtige navn. Det vrimler med små røde tomater, p.t kan jeg tælle 200 og flere er på vej. Min anden sort, Tigerella har mange tomater, kun få er modne, men hvor smager de godt.
Dahlierne blomstrer ikke helt som sidste år. Måske har de fået et chok over det dårlige vejr sidst i juli. Kun Arabien Night, som er dyb mørke rød, viser sin fulde pragt. De andre er lidt mere tilbageholden, med et par blomster eller to.
Ja og hvad er en have uden floks? Jeg har 6-7 forskellige der alle er meget samarbejdsvillige. Det er blevet til mange buketter og flere venter. En af mine absolut yndlingsplanter er violfrøstjernen. Med sine mange hundrede små fine "klokke" blomster og sin fine løv, en meget elegant og skrøbelig plante som jeg virkelig værner om. I år fandt jeg en ny, en frøaflægger fra den originale? Jeg tror ikke den sætter blomster i år, den venter nok med at viser sin pragt til næste år. Missan har været uhyre fredelig i lang tid. Som jeg fortalte i et andet indlæg, kan den finde på at angribe os, men det er nu 1-2 måneder siden sidst og iflg dyrelægen noget som nogle hankatte gør, i forskellig grad. Nogle af vores venner har også en hankat der vil lege "magtkamp", det kan så resulterer i angreb. Forskellen er nok at deres kat alligevel ikke angriber med den samme voldsomhed som Missan. Men altså, lige nu går det fint, den er så sød og mild. Lad os håbe på at det vare ved.

10 kommentarer:

 1. Det var meget spændende at læse om alt det, dine grønne fingre har frembragt, Havehyrde!

  Og floks har du, dem havde jeg helt glemt - det var ellers en elsket blomst i min mormors store staudebed, der blev passet af en gartner.

  Ih hvor det glæder mig, at Missan udelukkende har været sød og mild i den sidste tid!

  Rigtig god tirsdag til dig :-)

  SvarSlet
 2. Man kan tydeligt læse både i og mellem linjerne, at du elsker din have :-)

  Floks frembringer også gyldne barndomsminder hos mig.
  Har du også løjtnanshjerter? Og stormhat? Tror jeg nok den hedder, den hvor man kan hive det øverste af, og så er det lige pludselig en fin karet trukket af to heste :-)

  SvarSlet
 3. Madame:Jeg kan desværre ikke huske nogen i min familie der har haft floks. Min farmor havde en flot blomstrende have, men jeg var meget lille da hun døde, så jeg kan ikke huske meget. Min mormor boede i lejlighed. Havde din mormor gartner, det må havde været fantastiskt. Lidt ligesom de haver man ser på tv (haven i Hune mv).
  Ja det er dejligt at Missan har være så sød........
  Og god dag til dig også

  SvarSlet
 4. Ellen: selvfølgelig har jeg løjtnantshjerte og stormhat. Den med kareten ved jeg ikke helt, planten er meget giftig, så måske er det en anden du tænker på? Og ja jeg elsker min have og tænker tit på hvad jeg egentlig har lavet så mange år i lejlighed. Der er bare ikke noget bedre end at sidde eller gå rundt i haven.
  Fortsat god dag.

  SvarSlet
 5. Kære Havehyrde
  Jeg er vildt imponeret over din arbejdsomhed i blomster- og urtehaven, med så skønne resultater . Du må absolut have grønne fingre.

  Det er inspirerende læsning - samtidig med dine flotte billeder af blomster og stauder.

  Og tidspunktet lige nu, er jo en dejlig sæson for tomater. Men det var da et helt overdådigt antal tomater.

  Jeg har meget at lære, hvis jeg skulle præstere bare en smule af din ihærdighed, Havehyrde.

  Sikke et dejligt budskab, at Missan har været sød og fredelig i meget lang tid. Det skal nok vare ved.

  Fortsat god tirsdag.

  SvarSlet
 6. Bente: ja det er lysten der driver værket. Det gamel ordsprog er sandt nok. Og ja det er rigtig dejligt at Missan har været så eksemplarisk i lang tid. Vi håber på det bedste.

  SvarSlet
 7. Hvor har du mange fine ting i haven! Det er nu skønt, når vores arbejde bærer frugt ;-).

  Mine hankatte (brødre) angriber kun hinanden - men det sker til gengæld næsten dagligt. Og det ligner ikke altid kun leg. Jeg havde engang en hunkat, som var slem til at angribe, fx hvis hun ikke lige syntes, jeg kløede hende på den rette facon. Det var faktisk ret ubehageligt - så jeg kan godt forstå, at du er glad for, at Missan p.t. er fredelig ;-).

  SvarSlet
 8. Bente: det bliver MEGET voldsomt når Missan angriber. Den bider virkelig i kødet, så når den er fredelig er alt idyl!
  Angriber dine katte virkelig hinanden dagligt. Her troede jeg at vores katte var så antisociale, når de angreb hinanden ind imellem. Men det er de måske slet ikke.

  SvarSlet
 9. Jeg misunder dig alle dine mange tomater. Mine tomatplanter har ikke givet meget, og jeg havde sådan glædet mig til at sylte grønne tomater. Jeg håber, man købe dem i butikkerne.
  Sikke en overdådighed af blomster I har i jeres have :-) Floks har vi også - i lyserøde.
  Næste gang jeg kommer på planteskolen vil jeg købe en korea cornel.
  Han er da en værre en, ham Missan :)

  SvarSlet
 10. Lone: Ved du hvad- du siger bare til næste forår så sender jeg dig nogle af mine spuer frø. De giver altid tomater.
  Ja Missan er en værre en.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...