lørdag den 18. april 2009

Kig ned til fuglene

Jeg har købt en fuglekasse, men kamera i. Jeg kunne ikke lade være, jeg måtte eje den.
Siden jeg , sidste år, opdagede at man kunne få sådanne fugle kasser, har jeg overvejet at købe en. Og så blev det i dag, da vi var en tur i Bilka. Jeg har testet om det hele virker og nu mangler vi bare at min mand får sat den op. Og at der kommer fugle i kassen. Måske er vi forsent ude, mange mejser og andre små fugle har jo allerede fundet det sted hvor de vil lægge deres æg, hvis de ikke allerede har lagt dem.
Sortsortens æg blev spist af skaderne, her forleden. De er ikke så intelligente, altså sortsortene. De ligger deres rede, de mest tåbelige steder. Denne gang 1½ m over jorden, i en busk, hvor en hver der gik forbi kunne se dem. Måske tror de at hvis de lukker øjnenen og de intet kan se, ja så kan andre heller ikke se dem. Jeg ved det ikke. Men jeg anede katastrofen, eftersom jeg 5 gange i løbet af påsken måtte ud og råbe af skaderne. Det var dømt til at ende dårligt. Og ganske rigtigt, torsdag eftermiddag fløj en af skaderne rundt med et æg, og senere et til. Tja..........mon ikke de søde solsorte lægger nogle flere æg i år? Der er i hvertilfældet ikke mangel på sortsorte.

10 kommentarer:

 1. Åh det var trist at høre om solsortens æg, der blev ædt af skaderne. Jeg tror, de hurtigt lægger nye æg - men i hvert fald får de gerne tre kuld på et år, så vidt jeg ved.
  Det er meget spændende med jeres fuglekasse med kameraet! Jeg kan godt forstå, du er spændt. Jeg ved ikke, om det er muligt, men det kunne være sjovt at se et billede inde fra kassen med fugleunger her på din blog :-)

  SvarSlet
 2. Hvis jeg kan finde ud af at få billederene ind på en harddisk , så kan jeg prøve at få dem ind på bloggen. Men lad os lige se om der kommer gæster i kassen. Den bliver sat op i morgen. Meget spændende.
  Og ja det er noget værre noget med de solsorte, men som du selv siger, så lægger de nok hurtigt æg igen.

  SvarSlet
 3. Hvor er det morsomt, at man kan få sådan nogle fuglekasser med kamera i. Det har jeg aldrig hørt om før.

  SvarSlet
 4. Jens: ja det er fantastisk. Du kan se mere om det på tv.dk/vejret. De har en sådanne opsat i vejrhaven, hvor man kan kigge med, live.

  SvarSlet
 5. Det var også nyt for mig med kamerakasser, men hvor er det dog spændende.
  Jeg håber søreme, at I får det til at virke, og at vi kommer til at se nogle ganske anderledes billeder af dine fugles mest intime privatliv her på din blog :-)
  Glæder mig...

  SvarSlet
 6. Selvom skaderne plyndrede dine solsortes fuglerede, vil du givetvis opleve 2 og 3 kuld mere til solsortens yngel i din have.

  Med lidt held og savsmuld og opredning af kattehår – en hel klump, fuglene elsker den bløde dun af kattehår, så kan du givetvis, nå at se en ynglekasse med spurve i.


  Jeg ønsker for dig, at dit spændende projekt må give et dejligt resultat.

  SvarSlet
 7. Ellen: ja det er utrolig spændende. Nu er det sat op og kameraet virker, der er til og med lyd. Så nu venter vi bare på at vi kan lure lidt hos fuglene.
  Bente: tak for dit postive indlæg.

  SvarSlet
 8. Jeg er meget spændt på at høre, hvordan det går med din nye redekasse :-)

  Hvor mange meter ledning hører der til? - Og har du den tilsluttet computeren eller TV?

  Jeg har desværre været for sent ude og har ikke fået købt en i tide.

  SvarSlet
 9. Lone: pt er der ingen i kassen, men vi har observerede flere interesserede fugle. Der er rigtig mange meter ledning, minimum 10m,kan ikke huske præcis. Vi har tilsluttet den i soveværelset, men ledningen kan sagtens nå til computeren.
  Et problem er ledningen. Den skal føres ind fra kassen til huset. Og vi har ikke lyst til at borer huller i døren eller lignende for at føre den indehus. Det var derfor jeg ledte efter en trådløs. Men vores løsning har været at vi trækker ledningen ind (og tilslutter den tvet) når vi vil kigge i kassen.
  Har man et gammelt tv har den ikke de rette indgange, men der følger en omformer til scart stik med. Men tvet skal som minimum have en scart indgang.
  Men som sagt venter vi stadig på gæster. Muligvis var vi forsent ude, men vi håber på det bedste.

  SvarSlet
 10. Tak for info, Havehyrde :-)
  Jeg bliver altså nødt til at få sådan en redekasse.
  Vi vil heller ikke bore huller i huset, men vil tilslutte tv ligesom jer, når man har lyst til dyneløfteri.

  Jeg håber, at I får stor fornøjelse af redekassen :-)

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...