lørdag den 7. februar 2009

Trafik

I Politiken fremgik det i dag, at en chikanebilist havde fået omkring 1½ års fængsel for uagtsom mandsdrab. Situationen på en dansk motorvej sidste år var at en mindre bil overhalede en del lastbiler med en hastighed på 110 km/time. En bagfrakommende Audi syntes at overhalingen forgik for langsomt og blinkede skiftevis med det lange og det korte lys, for at få den forankørende bil til at flytte sig. Efter overhalingen af lastbilerne overhalede Audien den mindre bil. Den mindre bil trak igen ud i overhalingssporet for at signalere til Audien at den form for kørsel ikke var ok. Føren af den mindre bilen blinkede skiftevis med det korte og det lange lys. Herefter bremsede Audien i overhalingsbanen, den mindre bil bremsede også og en bagfrakommende bil kørte derefter op i den mindre bil. Alt dette resulterede i at en kvinde døde.
Det er ganske enkelt tårevækkende at læse om sådan noget. At der findes bilister der spiller hasard med andres liv...............
For at det ikke skal være løgn, så var vi faktiskt udsat for næsten sammen situation sidste år i Sverige (fjolser findes i alle lande).......................eneste forskel var at min mand forhold sig i ro da bilisten foran lavede en katastofe opbremsning foran os, på motorvejen. Bilisten var irriterede over at vi ikke overhalede en lastbil hurtig nok............................
Men min husbond havde "set" situationen, hvis han ikke havde været så fremsynet (og sørget for kæmpe afstand til alle de nærmeste biler), var den bagvedkørende lastbil kørt op i vores VW. Jamen er det ikke horibelt at den slags mennesker kører bil? Efter vores "sammestød" var mine ben som gelé, vi skulle havde ringet til politiet, men hvad er nummeret til det svenske politi?

3 kommentarer:

 1. Jeg giver dig helt ret i, at det er både rystende og tankevækkende - at du selv har været så tæt på, var bestemt heller ikke rart at høre - godt din mand var hurtig.
  Men din historie bekræfter mig i min overbevisning om, at det ikke altid hjælper at lovgive...hvad nytter det at sætte farten ned på Roskildevej. De dødsensfarlige bilister; dem der dræber, er oftest dem der kører råddent og/eller provokerende. Og det vil de gøre uanset hvad.
  Det gør det ikke bare at sætte farten ned (jeg mener ikke på steder, hvor der færdes børn og andre svage trafikanter; f.eks. i byområder og specielt i nærheden af skoler), for spritbilisterne vil desværre altid være der, og de der ikke respekterer fartgrænser, vil også altid være der.
  Vi skal have regler og grænser, ja, men det er åh så politisk at lade det gå ud over de mange, at nogle få ikke kan finde ud af det.
  Straframmerne er en helt anden historie.

  SvarSlet
 2. Nu lige med hastigheden på vejen, så tror jeg nu at det hjælper at sætte den ned. Det er nemlig ikke et fåtal der kører for stærkt, det er faktiskt et flertal. Men de der agressive mandspersoner der sidder bag rattet i nogle biler bliver vi nok ikke helt fri for lige meget hvad politikkerne finder på af straf sanktioner. Måske alle burde gå på "opdragelseskursus"..........ja hvad ved jeg!! Men et eller andet der gjorde at bilisterne tog hensyn til hinanden istedet for at opfatte andre bilister som fjender.

  SvarSlet
 3. Puha, det var en meget grim historie. Jeg er glad for at du har en fornuftig og fremsynet husbond. Men det er uhyggeligt, at der findes så mange mennesker, der slet ikke har styr på deres aggressioner.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...