fredag den 24. oktober 2008

Kiin Kiin og smagssanserne


I går var vi ude og spise thailandsk på restaurant Kiin Kiin, Gulbergsgade på Nørrebro.
Det var en oplevelse af de helt store. Restauranten ligger på et hjørne, (iflg ejeren var stedet en tidligere hashbule) med udsigt til den smukke jødiske kirkegård. Restauranten er smukt indrettet, meget enkelt, med smukke håndflettet borde og stole. Noget af stellet var blå palmette (med udsnit fra det musselmalet stel fra Royal Copenhagen og et af mine nye "must have") og det tog sig ganske utrolig smukt ud, andet var designet af Ditte Fischer og Annemette kissow. Fælles var, det enkle og smukke.
Menuen stod på:
Ristede lotusrødder med limeblade, sojaristede cashews, flæskesvær tapioka med tørrede reje,
blæksprutte panko, thailandske fiskekager, satay på gris med jordnødder, sprøde risnudler,
Suppe baseret på skalddyr og ingefær, dimsum tapioka og thailandsk surkål,
Frossen grøn karry med hjertemuslinger og aspargestang, salat med sprød hornfisk og orkideer,
Pad Thai med tamarin og bønnespirer, stegte ris med oksehaler og sur søde løg,
Letsprængt due med soya og honning, vilde svampe,
Passionsfrugt og kumquats, jordnødder med ingefær og saltede kokos, banankage med dåsemælk.
Hold da op en liste. Heldigvis var portionerne ikke så store, det var smagsoplevelsen det drejede sig om. Og vores smagssanser blev virkelig udfordret. Det var næsten mulig at smage alle madens ingredienser og mæthedsfornemmelsen gik ikke på en fuld mave, men på sanserne. Både de visuelle og "flavour" sansen. Flavour er den kombinerede mund, smage, duftesans, mange mener at det er umuligt at adskille de tre.
Den tilhørende vin var en tysk Riesling. Gemalen og jeg er meget store fans af tyske Risling vine og var meget begejstret for restaurantens store udvalg af netop denne vintype. Det ses meget sjældnt på danske restauranter, som åbenbart tror at tysk hvidvin er synonym med Liebfraumilch elller Piesporter (de der søde discount vine man kan købe i ethvert supermarked).
Betjeningen bestod næsten kun af "asiatisk" udseende mænd, klædt i smukt klassiskt sort tøj. Vores tjener var ligeledes af asiatisk afstamning, men i løbet af aftenen kom det frem af han var fra Haderslev (min mand er også fra sønderjylland) og så slog både gemalen og tjeneren om til sønderjysk. Pudsig oplevelse.
Jeg tror ikke vi har oplevet en bedre betjening end den vi fik på Kiin Kiin torsdag aften. Meget korrekt, afslappet og utrolig professionel.
Alt ialt var besøget en kæmpe oplevelse, der dog kræver den stor pengepung. Men når gemalen får ekstra i lønposen syntes han at det er fint at give penge ud til "livsnyder" formål. Og det må man sige at besøg var.

5 kommentarer:

 1. Det var spændende at læse om din oplevelse af Keen Keen! Jeg har set hos Leif Carlsen, at han også skulle derind, og det fik mig til at fordybe mig i, hvad restauranten står for.
  Jeg får virkelig lyst til at prøve en dag :-)

  SvarSlet
 2. Jamen det var rigtig spændende, en total oplevelse man ikke får så ofte. Har slet ikke læst Leifs hjemmeside, men har netop været forbi. Han deler vist min begejstring. Det er vist noget med den fantastiske service (som jo efterhånden er en mangelvare her i Dk, men som man ofte oplever i det store udland), ´æstetik og kærligheden til maden. Det forstår de virkelig derinde. Uden at det bliver for højtideligt og opstyltet.
  Vi har også været på andre såkaldte Gourmet restauranter hvor vi ikke følte os helt tilpas. Der var maden blevet lidt for "guddommelig" og der var for meget snobberi omkring det hele.
  Men prøv det, det er virkelig en oplevelse af de helt store.

  SvarSlet
 3. Jeg ved ikke om du har lyst til at være med, men jeg har tagget dig. Se mere på min blog!

  SvarSlet
 4. Just want to say your article is as astounding. The clarity on your submit is just excellent and i can assume you are an expert in this
  subject. Well along with your permission let me to clutch
  your feed to stay up to date with coming near near post. Thanks one
  million and please continue the rewarding work.
  treatment for toenail fungus

  Look into my web page ... toenail fungus treatment

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...