mandag den 18. august 2008

Garagevin


På søndag er der Garagevin i dansk vincenter i Avedøre. Det er en vinfestival, hvor små importører af vin kommer og giver smagsprøver på de vine de har importerede. Det er ganske spændende og man bliver ofte positivt overrasket. F.eks er der ikke mange i det Danske land der ved at den bedste hvidvin kommer fra Tyskland og er lavet på Rieslingdruen. Desværre forholder det sig således at de fleste danske supermarkeder kun importere det søde sprøjt som f.eks Liebfraumilch eller Piesporter. Og det er fælt og har i mange år ødelagt tyskernes renomé som vinproducent. Men ikke desto mindre så er den tyske Riesling ganske fantastisk. Den er ikke billig, men den er bare uovertruffen. Vi køber den hos en lille vinimportør vi fandt på Garagevin for nogle år tilbage, tysk vinklub hedder den. Den ejes af en rigtig tysk vin entusiast og det er dejligt at høre ham fortælle om vinene.
Systembolaget i Sverige har dog også en godt udvalg af de gode tyske vine. I det hele taget er det en rigtig god butik, verdens største importør af vin. De har rigtig mange spændende produkter, ikke kun tyske, men fra hele verden og går man efter de lidt dyrer vine er de fleste faktisk billigere end i Danmark.
Nå men garagevin afholdes udendørs, så vi krydser fingre for godt vejr, dvs ingen regn.

2 kommentarer:

  1. Det lyder meget spændende med Garagevin i dansk vincenter på søndag. Hvis jeg ikke skulle til stor familiefødselsdag, ville jeg gerne have den oplevelse, du fortæller om. Husbond er meget glad for den franske Chablis, som han gerne køber, når vi har gæster. Faktisk kender jeg slet ikke de gode tyske vine, du fortæller om.

    SvarSlet
  2. Man er bare slet ikke i tvivl om hvor gode de er når man først har smagt en tysk riesling, det skal selvfølgelig være en trocken (tør) udgave. Men prøv den hvis du støder på den engang.

    SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...