mandag den 14. januar 2008

Traner






Her i huset er vi helt forelsket i traner. For 2 års siden tog vi til Åhus ved Kristianstad, Sveriges østkyst. Vi havde hørt at de havde omkring 300-500 traner i områder hvert forår.
Vi blev ikke skuffet, selvom vejret var temlig koldt, det regnede og var meget mørkt i vejret. Efter 1 time med blå frossen tæer, kom de flyvende, i aften solen (som pludselig kom frem), ind med deres overnatningssted. Det var ligsom at være i paradis. Tranetrompetlyden er ganske smuk og det var et helt igennem vidunderligt syn.
Sidste år bestemte vi os så for at tage til Trane mekkaet , Hornborgasjön i VästerGötaland (også i Sverige). Her skulle der efter sigende være traner i 1000tallet.
Og det var om noget, endnu mere fantastiskt. Vi stod, en aften og skuede ud over cirka 14000 traner der "sang" aftensang. Det var nærmest religiøst! Det er ganske umuligt at beskrive hvor fantastiskt og rørende det er at høre og se 14000 traner. Det skal bare opleves.
I år skal vi afsted igen, jeg glæder mig allerede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...