torsdag den 14. juli 2016

Vi er videre


 Vi sejlede fra Gibraltar til


Cassablanca. Og landede på det afrikanske kontinent. Det var en stor forskel både mentalt og kulturelt.
Stor stinkende og beskidt by, men nogle få charmerende områder. Skrald overalt, ruiner af huse, får, geder og normader mange steder
 På alle måder en stor omvæltning fra det europæiske. Men måske er det en god ide at se sådanne steder, når vi kommer fra lille DK er vi jo ret forkælet og det er ikke altid at vi husker at værdsætte det. Vi tager det som en selvfølge, og det burde det på ingen måde være. Det ser man meget hurtigt når man kommer sådanne steder hen hvor love og regler ser ud til at være ikke-eksistrende.
Men der var skam lys i mørket. Vi tog til Rabat, kongebyen lidt over 100km fra Cassablanca og her var der anderledes smukt, frodigt, civiliseretFyldt med smukke bygninger og velbevaret kulturarv. Men det var nok fordi kongen boede her og det altid havde været konge byen.Kongen havde dog været i eksil medens franskmændene var i landet og han kom først tilbage da landet blev frit. Af alle de arabiske lande der oplevede det såkaldte arabiske forår, er Marokke det eneste der rent faktisk har brugt det fornuftigt. Der er meget fredeligt i landet og man oplever heller ikke de der meget påtrængende mennesker som vi f.eks oplevede i Tyrkiet. De kan selvfølgelig godt se vi er fra et andet land, og kigger, men de render ikke efter en for at sælge et eller andet eller tigge. Der var også godt gang i udviklingen af landet, de havde flere meget store solcelleparker og var også i gang med vindmølle projekter og så havde en filisofi om at intet mad skulle smides ud. Det var respektløs over for dem der intet havde (igen....her kunne vi godt lære noget). Var der mad, brød og andet spiseligt tilovers så puttede man det i en plastpose og satte foran ens dør. Så kunne de fattige eller dyrene (primært herreløse katte) tage det. Ja og selvfølgelig kunne rotter også komme dertil...men de katte vi stødte på så nu meget velnæret ud, så jeg tror de tog det meste.
Marokko skulle også været et godt land hvis man er glad for fugle, der er mange specielle fugle og mange fugletræk der kommer forbi. Så måske skal vi en tur derned igen.
Men sådanne besøg får tankerne i gang om vores egen andedam hvor folk har en tendens til at være overforkælet. Alt er en selvfølge. Vi skal se at komme bort fra sådanne tankegange, for alt skal ikke være en selvfølge. Men det bliver det måske fordi mange tror at når man betaler skat, så er man helt dækket ind. I fremtiden kan det jo blive et problem da vi er for få der arbejder i forhold til hvor mange der er på overførselsindkomst, det være sig folkepension, SU, dagpenge osv. I Marokko får man intet hvis man ikke arbejde.....så lever man på gaden.  Og nej selvfølgelig skal vi ikke have folk der lever på gaden, men vi skulle måske tage et opgør med den mentalitet hvor folk tænker i om det kan betale sig at arbejde. Det er da en usund indstilling.
Ja besøget i Marokko satte gang i mange tanker, men jeg må sige, jeg var glad da vi forlod stedet igen. Det var altså lidt deprimerende at være et så fattigt sted.
Næste stop var Cadiz, hvor vi tog en hel dags udflugt til Sevilla. Utrolig flot by, masser at se.

Kæmpe områder med slotte der oprindelig var bygget af Maurene (ja det var de islamister der kom fra Syrien) og deres bygninger og udsmykninger er virkelig flotte. Den store kirke i byen er selvfølgelig noget man skal se, men egentlig er jeg ikke til de der store kirker. De er bygget i en tid hvor mange mennesker var rigtig fattige, skulle kirken vise sin position og magt ved disse overdådige bygninger? for i min optik giver det ingen mening at en kirke der taler om næste kærlighed vælger at bygge så luksuriøst (guld alle vegne). Måske så de fattige havde noget smukt at se på?
Der var varmt i byen, vel over 40 grader, hvilket gør det til en by som man nok helst skal besøge om foråret. Cadiz var havnebyen og her var der 5-10 grader mindre og en dejlig vind.
Men vi klarede hele dagen, også med vores guide som ikke var speciel kyndig i det engelske. Yil gengæld var hun yderst charmerende og så talte hun tysk, som gemalen jo har som andet sprog. Så de havde nogle længere samtale om historie, spanien, danmark, tyskland, europa og kulturen. Guidens mand var tysker og normalt guidet hun tyske turister. Dem er der bare ikke helt så mange af, så nu prøvede hun de engelske.
Krydstogtsskibet var fyldt med primært amerikanske turister, en del engelske og nogle tyskere og så amerikanere af spansk afstamning og en masse af asiatisk afstamning. Og så var der mig og gemalen.
Mange krydstogsselskaber er amerikanske og selvom krydstogte er ved at slå rigtig godt igennem i europa, er det primært i Amerika at de elsker at tage på sådanne.
Dette var vores 3 krydstogt, den første var med MSC som er italiensk. Det er et forholdsmæssig billigt selskab og beregnet til børnefamilier (der er meget underholdning for dem). For 2 år siden tog vi fra Rom og ned og rundt i det græske øhav (super tur) med selskabet Celebrity Cruise. Det er Amerikansk og her er der ikke så stor fokus på børnefamilier og underholdning for dem. Her er det mere wellness, spa, gourmet (det gode afslappende liv) osv der er fokus på.  Fantastisk skib med mange faciliteter men deres udflugter kostede en bondegård. Prisniveauet var alt for højt, flere af dem kostede over 1000kr. Så oveni prisen for selve krydstogten skal man så beregne en pæn sum mere, hvis man vil på udflugter (og det vil vi meget gerne).
I år tog vi med Firmaet Oceania Cruises, det er et mindre selskab med omkring 6 skibe hvor alt stort set er inklusiv i prisen. Det betyder at der ikke kommer så meget oveni den pris man betaler, da man har 3 udflugter med i prisen, alle special restauranter og internet (det kan blive meget dyrt hvis man er online ude på det åbne hav). Vi syntes det har været en super tur og var ret tilfreds med skibet og faciliteterne.
Ja det blev lidt af et side spor, for jeg fik ikke fortalt færdig om turen. Det må komme i et andet indlæg. Lige om lidt skal vi På Prado museet (vi er i Madrid), der er gratis indgang fra 18-20 hver aften.


3 kommentarer:

 1. Tak for turen. Jeg læser med med stor fornøjelse!
  Jeg er vild med Afrika, men ikke med det nordlige Afrika - jeg skal længere ned :-)
  Et krydstogt kan vist hurtigt blive næsten dobbelt så dyrt, hvis ikke man ser sig for - hvad I har gjort i dette tilfælde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg drømmer om en tur til Sydafrika der skulle være så flot og rigtig gode fugletræk. Men jeg ved ikke rigtigt mht at rejse i så fattge lande, det er bare ikke en fornøjelse når man kan se hvor lidt de har

   Slet
  2. Botswana er ikke fattigt, og I vil kunne opleve en masse af det 'rigtige' Afrika der.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...