lørdag den 17. marts 2012

Hvem er Finn Konradsen?

Han er 84år og så sød at samle affald ind omkring Frederiksborg Slot i Hillerød. Det har han gjort i mere end 14 år. Der ligger så meget skrald og det syntes han er så ærgerligt, for hvad vil alle turisterne ikke tænke hvis de så alt det affald. Hvor er det bare prisværdigt, at en borger tænker i de baner, og fjerner den affald som andre borger åbenbart syntes er helt ok at smide på gader og stræder.
Mit kendskab til Finn stammer fra TVLorrys fredags udsendelse hvor man fulgte han på hans færd rundt for at samle affald. Og det var der meget af. Hillerød Posten har også skrevet om helten fra byen
Og at der er stigende mængder af affald i naturen er desværre ikke kun forbeholdt Hillerød. Det gælder hele Danmark. Danmarks Naturfredsningsforening har hvert år en affalds indsamlingsdag, hvor de prøver at få fokus på alt det der smides i naturen. I år er det søndag den 22. april. Man kan tilmelde sig på dn.dk og få tilsendt poser mv til indsamlingen. Gemalen og jeg har deltaget 3-4 år og bliver ofte taget for kommunalarbejder når vi går rundt med vores gule Danmarks Naturfredsningsforenings veste og gribetang, for at fjerne affald på Vestvolden og de omkring liggende arealer.
Vi har fået tilråb fra forbipasserende så som "det var også på tide", "endelige". Vi tror at de forbipasserende er af den opfattelse at det er kommunen der skal sørge for at samle affald ind. Men er det nu også kun kommunens ansvar? Er det ikke vores eget ansvar, skolerne osv. At lære vores medborger/børn i en ung alder at det er helt uacceptabelt at smide ting i naturen? For hvis vi gjorde dette ville det vel ikke være så stort et problem som det er blevet til i dag?
Sidste år var der tilmeldt 91000 personer og der blev samlet mere end 190 tons affald ind sammen med 215.000 dåser. Det er helt uhyggelige mængder!

4 kommentarer:

 1. Ja. Det er imponerende, som folk er ligeglade, så snart de er uden for egen matrikel.
  Jeg ved ikke om du nogensinde kører på Helsingørmotorvejen? Pudsigt nok; dit indlæg taget i betragtning, lagde jeg mærke til netop i dag, hvor store mængder af affald, der ligger langs motorvejen ... det ser bestemt ikke godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kommer meget sjældent på den motorvej, men jeg tror det gælder mange mototveje. Jeg kører fra motorring 3 mod Roskildevej og bare den afkørsel, ja der dumper folk sorte affaldssække fra bilen. Så der er ikke meget bedre :(

   Slet
 2. Det er desværre ikke kun er børn og unge, der skal opdrages. Jeg ser tit øldåser og flasker smidt her i vores område, og jeg tager jævnligt en pose med og samler op - men kun når jeg går tur alene. Monsieur vil ikke gå med mig, når jeg er 'skraldemand' ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. haha, det er da for galt med ham Monsieur, va? ;)
   Men hvis alle lærte det fra helt unge så ville der måske ikke flyde så meget skrald overalt. Men godt at du samler skrald ind, det gør vi også når vi går en tur.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...