Tirsdag for næste 2 uger siden vågnede jeg og kunne mærke at et eller andet var galt. Jeg har altid haft problemer med smerter i lænden, så jeg troede at det var endnu en omgang af lændesmerter. I løbet af ugen fik jeg mere og mere ondt i højre ben. Smerten trak heftigt i benet og var meget udpræget når jeg sad på en stol. Og stille og roligt er det nu blevet rigtig slemt. Fredag meldte jeg afbud til julefrokost, da jeg ville hvile mit ben efter en hård uge. Og i går skete det værste så. Min søde mand kørte bilen til planteskolen, da jeg slet ikke kan køre bil med højre ben. Min siddeposition i bilen er på venstre balle, ellers gør det for ondt. Men hjemkommen fra planteskolen gik det altså galt. Smerten trak permanent ned i benet og jeg kunne stor set ikke gå. Hæsligt.
Jeg måtte hurtigt ind i sengen og finde den "rette" position, dvs der hvor smerten var mindst. Men det var faktisk også en kamp. Og ved 16-tiden måtte jeg simpelthen ringe til vagtlægen jeg troede at man kunne få husbesøg, da jeg jo stort set ikke kunne bevæge mig. Men nej jeg kunne da godt komme op på hospitalet og blive undersøgt, men hvis det var iskiassmerter eller en diskusprolaps, ja så kunne de jo ikke gøre noget her og nu. Men tag 2 Ipren og 2 Panodil, det kan nok hjælpe. Men nej, det gjorde det sørme ikke, og tænk at anbefale noget sådant ved nervesmerter. Det ved han jo godt ikke hjælper.
Nå men i morgen skal jeg så til min egen læge, men jeg aner ikke hvordan jeg kommer derop, jo jeg kan tage en taxi. Men sådan en omgang dårlig dom sætter gang i tankerne. Tænk at nogle mennesker lever med permanente smerter, jeg kan "trods alt" finde en senge position hvor jeg ikke kan mærke smerten så kraftig.
Og tænk hvis jeg ikke havde råd til taxi hvordan skulle jeg så komme til lægen? Eller på skadestuen. Og "by the way", på vagtlægen hjemmeside står der at man selv skal sørge for transport til hospitalet hvis man vil undersøges, med offentlig transport. Hahahaha, det er da til at dø af grin over, tror man at folk der kommer der er raske??? Ja det er når man selv bliver syg at man opdager hvor dårligt vores sygehusvæsen er blevet. Jeg havde godt nok en mistanke, men alligevel!!
Ja smerter og det offentlige sygesystem er altså ikke noget der kan få mig i godt humør, selvom det er 2 søndag i advent.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Politikens undervisningspris?
Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...
-
Men indenfor er der dejligt varmt og nye amaryllis sorter kigger frem. Gemalen købte en julebuket til sin kone, den er rigtig sød. Vi har fø...
-
Lige for øjeblikket er der stort fokus på den nye folkeskolereform. TV2 sendte næsten live fra første skoledag på udvalgte skoler og min abs...
-
I dag har vi været en tur forbi Malmö garden show, der er en forholdsvis ny begivenhed som afholdes ved Malmö slot. Der var, som forventet, ...
Kære du, det lyder helt forfærdeligt - jeg sender ønsker om god bedring i en rasende fart. Og du har fuldstændig ret, det er uhyggeligt, som vores sundhedsvæsen fungerer.
SvarSletDu godeste - jeg krydser fingre for, at det vil vise sig at være noget forholdsvis simpelt at gå til.
SvarSletJa tænk, hvis du ikke havde din mand.
Man skal være meget rask og i rigtig god form, hvis man skal igennem det danske sygehusvæsen, men sådan har det været længe, synes jeg.
Det er mange år siden, jeg var imponeret over vores sundhedssystem - det har jeg faktisk nok ikke været i omkring 25 år...
Pøj-pøj med diagnosen - og helbredelsen.
Madame: lægen mener gudskelov ikke det er diskusprolaps, men iskaisnerven. Det går lidt bedre, men langt fra godt. Og så er jo ikke ligefrem sådan at tror på lægens ord. Det har jeg god erfaring med IKKE at gøre, desværre.
SvarSletEllen:ja de er sørgeligt med vores sygehusvæsen. jeg har mange "gode" historier om læger der ikke kan diagnosticerer rigtigt,måske pga tidsmangel, samt fejlinformation og lange ventetider til kræftsyge.
Men jeg ved ikke om det er bedre i f.eks Sverige?
I Sverige? Det ved jeg faktisk ikke... jeg har (heldigvis og bank under bordet) ikke haft brug for at undersøge det.
SvarSletCharlotte blev engang torpederet af en bil i en fodgængerovergang i London, og jeg skal da lige love for, at systemet virkede.
Når hun har haft brug for lægehjælp til sine børn, har systemet også fungeret, og dér er det en fordel, at de måske er lidt gammeldags derovre, for hun er tilknyttet et lægehus med fem læger (tror jeg det er), og uanset hvornår hun ringer, er det en af dem, hun taler med - og kan komme til, selv midt om natten. Det er jo mange år siden, det har været sådan i DK.
Ellen: det lyder jo fantastiskt, men er det via det offentlige? er det ikke noget de betaler til privat?
SvarSletJeg tror nemlig et eller andet sted at lægerne ville "oppe sig" mere, hvis man betale direkte til dem. Nu betaler vi jo skjult via skat, og så virker det åbenbart ikke helt på samme måde. Ja og så er der jo skåret gevaldigt i det lægerne får fra den offenlige sygesikring.
Dejligt at høre, at du er i bedring, Havehyrde. Det var en slem omgang.
SvarSletDet er forfærdeligt for dem, som har permanente smerter. Det må være svært at fokusere på noget som helst andet end smerten.
Rigtig god bedring til dig.
Puha! Godt at det går lidt bedre i dag. Men du har helt ret, man kan kun glæde sig over ikke at leve i sådan et smertehelvede altid. Og over at have overskud til at håndtere sundhedssystemets vildveje!
SvarSletGod bedring!
Ja, det er via det offentlige. De har også offentligt betalte tandlæger, men kan vælge at betale sig til en, der måske er lidt bedre eller har 0 ventetid.
SvarSletMan betaler ikke for sygehusophold, men man kan vælge at betale sig til en enestue, som C & T gjorde, da deres to børn kom til verden. Men det med lægehuset er ikke noget, de betaler for.
Så kan man sympatisere med det eller ej. Jeg må indrømme, at jeg synes, det er i orden, for der er ikke nogen, for hvem systemet ikke gælder, og forskellen på mange penge og få penge kommer vi alligevel aldrig ud over, tror jeg.
Jeg er i hvert fald dødtræt af det danske princip med, at det skal være den lavste fællesnævner, der i lighedens hellige navn er gældende. Gælder ikke mindst inden for skolevæsenet.
Lone: Ja det går bedre, og sikken jeg tænker på dem med permanente smerter.Jeg sad og hulkede lørdag over mine smerter, men tænk hvad de går igennem`!!!! Forhåbentlig oplever
SvarSletjeg aldrig det.
Bente:Ja det kan ikke være let, konstante smerter og vores sundhedssystem
Ellen: det lyder da helt fantastiskt. det lyder som om deres sundhedssystem er bedre end vores.........hvem skulle havde troet det?
SvarSletMen vi er eninge mht til det med laveste fælles nævner for at vi alle skal "syntes" lige. Det er en skrækkelig ide og den rammer alt for vidt i vores samfund. Og som du selv påpeger så er det jo desværre også tilfældet i folkeskolen. Her syntes jeg man lader de dygtige elever i stikken. Jeg går jo ind for en niveau opdelt skole, således at alle elever kan udvikle sig maximalt. Det tror jeg er det eneste der duer. Realen var godt nok afskaffet da jeg gik i skole, men vi havde niveau inddelinger i en del fag og det virkede da fint.