tirsdag den 16. februar 2016

Nabostridigheder?

Åh hvor jeg kender det. Det med at naboen overskrider ens grænser.
Vi bor jo ofte tæt her i DK, selv i vores huse er der ikke langt til naboen. Ja med mindre at man bor på landet.
Da vi boede i lejlighed i Valby havde vi en nabo, en ældre dame, der sad og bankede på radiatoren hvis nogen larmede i ejendommen. Hun sad simpelthen og hamrede løs på radiatoren og alle der har boet i etage ejendomme ved at det er noget der larmer i hele bygningen.
Man kunne høre ALT. Når Ronnies mor skældte ud (de boede 2 etager fra os, i naboopgangen), ja så blev vi alle skældt ud. Når Saidanas børn (tvillinger) græd kl 02 om natten, så græd vi andre også. Mest fordi vi skulle op kl 07 og nok ikke ville få sovet så meget.
Der var ikke klager over naboerne dengang.....sådan var livet i en etageejendom bare. Take it or leave it.
Så flyttede vi i hus, og hvilken stilhed. Ingen larm fra naboer når man skulle sove og så opdager man hvor dejlig stilhed kan være.
Vi bor som sagt også tæt, selv om vi bor i hus, så er naboerne tæt på. Det mærker man mest om sommeren hvor ens forskellige vaner gør at når man vil sidde i haven, i ro, ja så syntes naboen at han skal slå græs, med sin benzinplæneklipper.  De larmer og stinker.
Når man som mig, arbejder en del hjemme, så vil man gerne sidde i ro og rette opgaver. Og hvis naboens teenagere er kommet hjem fra skole med alle vennerne, ja så er den fred forbi.
Men sådan er det, vi må have tålmodighed og ofte kan man bare rykke indenfor, så har man fred igen.
Men der kan ske ting som virkelig overskrider ens grænser, så man overvejer at flytte og det skete for os 2-3 år efter vi var flyttet herud.
Den ældre dame, hvis ejendom grænsede op til vores baghave, skulle på plejehjem og huset blev solgt. Grænsen mellem vores ejendomme var ikke hegnet ind men bestod af høje nåletræer og en masse buske. Fra skellet og ud var der et begroet område på cirka 1 m inde på hver grund. Det var det oprindelig "hegn" der aldrig var ændret.
Naboerne gik i gang med en større renovering af ejendommen, den trængte virkelig. En dag da vi kom hjem fra job syntes vi at vores baghave så anderledes ud. Det anderledes var at naboen havde fjernet de høje nåletræer fra sin grund og nu var på vej ind på vores for også at fjerne vores træer.
Det havde vi ikke lige set komme og var ganske rystet over at der stod en mindre gravmaskine i vores have. Vi gik ned for at få en snak med naboen og fortalte at det ikke var ok at rykke ind på vores grund uden aftale.
Efterfølgende havde vi konstruktive samtaler om at få opført et hegn i skellet , ja lige indtil hans kone kom og meddelte at vi skulle fjerne alle de høje træer på vores grund. Ellers måtte de tilkalde hegnstilsynet. Ja så var den samtale ligesom slut.
I de efterfølgende 4 år var der frit udsyn fra vores have ind i deres. Konstruktive samtaler var der ikke rigtig nogen af. Det var ekstremt belastende. Ikke nok med at vi ikke havde det helt store privatliv i haven, men det gode naboskab var ikke eksisterende.  Hvis man har prøvet sådan noget ved man hvor meget det fylder.
MEN lykken vendte. Pludselig blev huset sat til salg. Vi jublede og heldigvis gik der ikke længe før huset blev solgt. Deres afskedssalut til os var at at stå og hælde jord og småsten ind i vores have dagen før de flyttede.
Nu har vi så de sødeste naboer der hvor de værste naboer boede.
Og jo vores "høje" træer står der stadig. Og det bliver de ved med. De står hverken i skel eller indgår i et hegn, så derfor er der ikke indenfor arbejdsområdet for en hegns tilsyns mand (eller hvad sådan en nu hedder). De skygger ikke for noget, i følge udsagn fra de nye naboer og hvis de havde ville vi nok være villige til at ofre dem. Hvorfor? Ja fordi vi har et godt forhold til de nye naboer

2 kommentarer:

  1. Sikke en historie! Gode naboer er guld værd - vi har en hel vej fyldt med dem nu, og vi nyder det i høj grad. Og ja, så er man villig til at ofre lidt på sagen. Vi har sagt, at hvis nogle af vores træer tager deres udsyn, må de sige til - og der er nok et i den forbindelse, der må fældes, men det gør ikke noget.
    Min var var engang med til hegnstilsyn - det var ikke småting, han kunne komme hjem og fortælle om nabokrige. Det har ikke været sjovt at være parterne, men meget underholdende for os andre :-)
    Godt, at I har et godt naboskab nu.

    SvarSlet
  2. ja det med at indgå kompromier er vigtigt, ellers ender det jo netop i stridigheder ;-)

    SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...