fredag den 28. december 2012

Vildmarken

Efter 21 timers tog tur, det meste med nattoget, ankom vi den 26.12 til Kiruna og den svenske vildmark. det svenske nattog var en super standard, vi har efterhånden rejst en del med nattog og jeg kan med sikkerhed sige, at selvom kupeen ikke er stor (ingen sovevognskupeer er store), så var sengen dejlig bred og med madras. Så vi sov faktisk rigtig godt.
Ulig Danmark har Sverige vildmark, ikke langt fra Kiruna og det er jo ganske fascinerende.
Vi har set lidt nordlys, ikke noget vildt, blot lidt grønt på himlen. Men vi har også oplevet en hel masse andet. Været på Ishotellet og set de smukke suiter som kunstner fra hele verden har dekoreret.  Utrolig flot lavet. Hotellet udbygges til og med januar og de var også i gang da vi var der. Man kan overnatte enten koldt eller varmt. Det smukke er selvfølgeligt alle rummene lavet af is. ALT er af is, undtagen rensdyrs skindene.
Her er -31 grader når det er koldest og -15 når det har været varmest. Så vi har meget tøj med. Fotografiapparatet har problemer med kulden. Ikke at mit Canon Eos super kamera strejker, men det gør mit metal stativ. Jeg skal jo slå stativet op hvis jeg vil tage fotos om natten , hvor her er fuldmåne, stjerneklart og utroligt smukt. Lukketiden er omkring 1-2 minutter og så længe kan jeg ikke selv holde kameraet helt stille. Og hvis ikke det er helt stille bliver billederne rystet. Men mine fingrer fryser fast til stativet, så det bliver ikke til mange natfotos.
I går var vi på Husky slædetur, en kæmpe oplevelse og i dag på elgsafari. Her er oceaner af elge, ja og rener og fjeld ryper i smuk hvid vinter dragt. Vi så dem i sommerdragt på Island for år tilbage, en sød lille hønsefugl, lidt større end en agerhøns, men de ligner dem meget. I vinterdragt er de klart smukkest. Men også så godt camoufleret at vi var ved at køre dem ned.
Lige om lidt skal vi have alt tøjet på igen. Vi skal ud og se efter Norrsken (som nordlyset hedder på svensk), det tager 5-10 minutter at få tøjet på.......

15 kommentarer:

 1. Wow, wow, hvor er det smukt!
  Jeg har vist sagt før, at jeg er drønmisundelig over jeres tur - det ville absolut være lige noget for John og mig - det er jo en fantastisk natur, de holder sig deroppe.
  Jeg håber I får lidt mere nordlys, inden I skal hjemad igen; det ville gøre det helt perfekt.
  Jeg glæder mig til at se flere billeder, selv om du har dit hyr med det i den voldsomme kulde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. vi fik set noget flot nordlys i dag, men selv med mit semiproff udstyr var det svært at tage gode billeder... ud af 50-100 fotos fik jeg vist 2-3 nogenlunde. Jeg uploader dem når vi kommer hjem. gemalen er ikke helt tilfreds, det var ikke så spektakulært som det man ser på tv og på fotos i nordlys bøger. Jeg tror bare de har snyd og photoshoppet en del.... eller også har det haft mere proff udstyr. Vi så primært grønne dansende streger og lidt rødt. Smukt var det bestemt

   Slet
 2. Skønne billeder af det flotte ishotel..Pas nu på fingrene..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg siger dig de blev kolde...............for ikke at tage om at mine tæer var ved at fryse af på slædeturen...

   Slet
 3. Det lyder utrolig spændende og dine billeder er så smukke:) Forsat god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er 500 flere fotos endnu ;-) det er svært at vælge hvilke jeg skal ligge på bloggen.....

   Slet
 4. Hvor ser det flot ud! Jeg så en udsendelse om hotellet i engelsk TV, hvor Joanna Lumley besøgte hotellet og så nordlys, så jeg har en idé om, hvad du oplever lige nu. Ih, det lyder meget spændende - jeg har aldrig set nordlys i virkeligheden...

  SvarSlet
  Svar
  1. var Lumley ikke i Norge? Blot fordi hele england jo farede til Norge efter den udsendelse var vist på Tv. Men måske var hun begge steder, Narvik ligger ikke langt fra Kiruna.
   Men det er virkelig spændende

   Slet
 5. Hej
  Jeg er "Ny" her ---- men hvor er det vidunderligt, at finde dig, det er netop sådan en tur jeg drømmer om!!!!!!!!!
  Skriv endelig meget mere om turen
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. velkommen til......der kommer lidt mere om turen snart .-)

   Slet
 6. Sikke en smuk rejse, I er på Havehyrde. Det er nogle fantastiske billeder, du viser. Jeg så også en gang en tv-udsendelse om is-hotellet og nordlyset. Det var en - for mig - ukendt skuespillerinde, som var på samme slags rejse.
  Bare det var mig, som havde været på husky-slædetur :-)
  Fortsat rigtig god ferie til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger dig, her er smukt. MEN MEGET koldt. Jeg tror bestemt den skuespiller du taler om er den samme som Mia nævner, nemlig Joanna Lumley. Jeg så den også og efter den skulle jeg bare herop ;-)

   Slet
 7. Jeg er kommet til at læse bagud, men det sker jo når man er kommet bagud.
  Hold da op. Sikke en fantastisk tur og sikke flotte billeder. Bortset fra den ekstreme kulde, så er det altså lige noget for mig (os, men faktisk har jeg lige i dag investeret i hver et skisæt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. det var en rigtig fantastisk tur.......men MEGET koldt. I er måske på vej derop, i skisættene ? ;-)

   Slet
  2. Næh, det er vi nu ikke :-)

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...