mandag den 10. december 2012

Medens vi ventede

På snestormen, kiggede egernet forbi. Vi har sat "hegn" omkring foderautomaterne så ikke al foder bliver spist af skaderne. De kan spise alt i løbet af 1 time, og der er alt for mange af dem.
Så foderautomaterne besøges kun af småfugle, medens det der så falder på jorden er resterne til skaderne.
MEN vores foderbræt der står på jorden er hverken skade eller egern sikkert. Og sidstnævnte må faktisk gerne tage af fodret. I dag sad den i knapt 1 time og spiste sig mæt i den hjemmelavede fuglefoder blanding. Den så ud til at nyde det og jeg fik taget et par fotos i mellemtiden.
Vi skulle have frokost gæster fra Slagelse, men vi kunne godt se hvor det bar hen, ved blot at kigge uden for. Sne alle vegne og ingen til at fjerne det. Vi bor jo tæt på hovedstaden, så selvom sneen væltede ned bliver de fleste veje jo ryddet. Det sker vist ikke i de små omegns kommuner ved Slagelse. Og som forventede, ringede de også afbud. De sad fast i en snedrive 200m fra deres hus.  Men svigerinden kom og det var også ganske hyggeligt.
Sneen dalede ned resten af dagen og jeg var ude og skovle flere gange, men opgav til sidst. Her til morgen var der igen landet en masse sne på matriklen og tilstødende fortorv og vej, så nu har jeg været ude igen. Det er ikke en fornøjelse skulle jeg hilse at sige. Fuglene har fået nyt mad og drikkelse, heldigt for dem at jeg arbejder hjemme i dag.
Skovskaderne var hurtigt ved foderbrættet, men noget irriteret over at der var hegn rundt om foderet. Men har man en lang hals, kan man sagtens nå jordnødderne.
Så har jeg måtte købe ekstra lagerplads på min blog. Alt er opbrugt, så nu skal jeg til at betale. ØV!
Måske skulle jeg overveje en ny blog konto, har nogen gode erfaringer med andre blog udbydere end google?

12 kommentarer:

 1. Det var nogle skønne billeder :-) Smart måde at holde skaderne væk.

  Jeg har en løsning på lagerplads problemet her:

  http://frafroetilblomst.blogspot.dk/2012/11/spar-plads-spar-penge-min-lsning-pa-1.html

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det fik jeg så læst, tag for det gode råd. Det vil jeg bruge fremover ;-)

   Slet
 2. Vi skal altså også have fundet ud af noget i Sverige, for vi er grundigt trætte af glubske skovskader og ditto store flagspætter. Samtidig er begge arter så tyranniske, at de ikke tillader småfuglene så meget som at være i nærheden, så længe de selv spiser. Grrr.
  Jeg har gode erfaringer med Wordpress, men det er da vist ikke ret meget, det koster at få mere lagerplads? I WP er det så lidt, at jeg ikke gider have ulejligheden med at flytte pga. det.

  SvarSlet
  Svar
  1. skovskaderne må nu gerne få mad herfra. Elsker dem bare. Men de er nu ikke særlig tyranske overfor småfuglene....de kan sagtens alle være ved foderbrættet. vi har sat "hegn" ind i foderhusene også, så kommer der ikke så mange husskader og andre af de store fugle.

   Slet
 3. Smart måde at holde de store fugle væk på..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, men lidt dyr..... Overvejer en hjemmelavet løsning andre steder ;-)

   Slet
 4. Tak for billeder af egernet, sådan nogen ser vi ikke hos os, der er ingen egern på Samsø.

  SvarSlet
  Svar
  1. men så har i jo nok så meget andet spændende? Men de er nu så smukke de små egern

   Slet
 5. Jeg bruger havehegn - dem som man køber i ruller - med en maskestr. på 4-5 cm til at hænge rundt om fuglecaféerne. Top og bund skal også dækkes med hegn, ellers finder de store fugle alligevel ind til maden. Det fungerer fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. vi har også fodersteder med almindelig havehegn på...........foderhusene er lette at klare på den måde. MEN skaderne er meget opfindsomme, det er faktisk lidt sjovt at observere hvor kloge de egentlig er ;-)

   Slet
 6. Årh, hvor er du heldig. Hvis jeg havde en have, så ville jeg blive lykkelig hvis jeg fik egernbesøg. Det er nok lidt tarveligt - og jeg ved jo godt at du er fugleentusiast - men jeg synes det er helt okay, at de dejlige egern spiser alt fuglemaden.... ;-)

  Ekstra lagerplads? Jeg bruger kun 7% af min lagerplads på Wordpress; jeg ville ønske, at jeg kunne forære dig noget af mit lagerplads, for jeg får jo aldrig brugt det hele. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Egernet må meget gerne spise al foderet, den giver så stor glæde her i huset, blot ved synet af den ;-)
   Jeg har jo altid en del fotos ved mine blogindlæg og de fleste taget af mit store spejlrefleks kamera. Det er fotos med stor opløselighed og de fylder derfor rigtig meget, så nu betaler jeg mig fra problemet....

   Slet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...