mandag den 30. januar 2012

Herre i eget hus

Er navnet på et designprogram på tv2 og det er et besøg værd. De starter op igen onsdag og jeg har fulgt et par episoder i sidste sæson. Det handler om mænd, ja mænd, om indretning og er et oprør mod kvinder, deres design trang og trangen til at alt skal være hvidt. Iflg reklamen for programmet handler det om: "Det er så yndigt at følges ad ..." Bare ikke når det gælder boligindretningen - for her har kvinderne for længst trængt mændene helt op i hjørnesofaens pyntepuder. LP-samlingen, sportstrofæerne og de overdimensionerede højttalere er blevet henvist til kældre og loftsrum og udskiftet med feminine og hyggelige bloklys, tørrede blomster og andet nips. Men nu skal det være slut"
Nu er det manden der bestemmer og kvinden flytter ud et par dage medens det store re design finder sted. Og det er faktisk rigtig underholdende at se hvordan mændene (med hjælp fra en designer) får fremtryllet nogle smukke farverige hjem. For det er ikke kun design det handler om, men også parforhold.Om kvinder der vil bestemmer, have kontrol, have ret, og om mænd der ikke gider at diskuterer, som bare giver efter for husfredens skyld.  Og disse egenskaber kan de fleste, både mænd og kvinder nok genkende, også selvom programmet mest handler om unge par, der nok ikke har fået slebet kanterne endnu.  Men det er ganske underholdende, selvfølgelig er tingene sat på spidserne, men god underholdning, det er det nu.

6 kommentarer:

 1. Det lyder, som om man burde prøve at se en udsendelse.
  Men som du selv er inde på, er problemet nok større, jo yngre man er - jeg synes pænt, at John og jeg deles om indretningen derhjemme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. det med de slebne kanter er jo en vigtig del af det at ældes sammen. Men min gemal er nu komplet ligeglad med indretningen, ja bortset fra hans domæne Køkkenet ;)

   Slet
 2. Hmm det kunne da godt være man skulle overveje.. Hjemme hos os er vi heldigvis ret eninge om hvordan matriklen skal indrettes, både inde og ude..

  Fortsat god dag :-)

  Knus Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. det er en ganske sjov udseendelse og parrene er netop valgt fordi de ikke er enige om indretningen. Ellers ville det jo nok være lidt kedelig tv. I virkeligheden er det jo dejligt hvis man er enige ;)

   Slet
 3. Det lyder som et underholdende program! Her er det godt nok omvendt, og det er Monsieur, der har en særlig sans for boligindretning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt at det omvendte også er muligt ;)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...