tirsdag den 28. december 2010

Kulturel uge

Her på matriklen elsker vi museer og vi var sørme så heldige at få et årskort til Arken i julegave. Så 2. juledag drog vi, uden bil, af sted til Arken. Det blev en lidt længere udflugt, da bussen fra Ishøj Station kun gik 1 gang i timen, og selvom man sagtens kan gå de 1-2km, ja så gider man ikke lige det når der ligger 1m høje snedriver overalt. Men vi fik set Hans Scherfigs smukke malerier af dyr i junglen. Pudsig at læse, at han aldrig selv besøgte en jungle, men fik sin inspiration fra Zoologisk have.

Som en bonus havde Olafur Eliasson lavet en oplevelses installation der hedder "Den blinde passager", en lang tunnel. Træder man ind i tunnelen, indhylles kroppen i en tæt farvet tåge. Med kun 1,5 m syns radius famler man sig frem, og forsøger at orientere sig i forhold til omgivelserne. Meningen er at man skal bruge andre sanser en synssansen og det må man sige lykkes. Har man mod på det kan man prøve den helt indtil november 2011. Scherfig der i mod stopper i starten af januar. Udstillingen erstattes af en udstilling med malerier af Anna Ancher. Det er et "must".
I dag skal vi på Glyptoteket, her er en lille udstilling med Degas bronze skulpturer, og så har Mette Blomsterberg jo sin cafe derinde. Den må jeg bare prøve, det er jo nærmest kunst når hun kreerer sine søde sager. Uhm er vist den eneste ord der dækker!

6 kommentarer:

 1. Jeg får sådan lyst til at besøge Arken - elsker Scherfigs junglebilleder! Og Anna Ancher må jeg også se, det er nemlig et must, som du skriver. Sikke en dejlig gave at få et årskort til Arken!
  God fornøjelse på Glyptoteket - håber du tager nogle billeder og viser frem :-)

  SvarSlet
 2. Madame: hvis du vil se Scherfig udstillingen skal du skynde dig, den slutter vist 9.1. Og den er virkelig et besøg værd:-)

  SvarSlet
 3. Ja Arken er helt specielt sted og så med den beliggenhed. Anna Ancher er jo en af mine helt store favoritter, så måske man skulle til staden ...

  SvarSlet
 4. Det var da en herlig idé med et årskort! Og Glyptoteket holder jeg meget af (OGSÅ af cafeen og hvad dertil hører... ;-) )

  SvarSlet
 5. Per: Ja staden er jo altid et besøg værd:-)

  SvarSlet
 6. Mia: ja det var en super julegave, sådan et årskort:-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...