lørdag den 7. marts 2009

Hvor er mine jordnødder?

Vi har jævnligt besøg af skovskader. De leder konstant efter jordnødder, så dem spreder

vi flittigt i haven, så vi kan nyde synet af denne kære fugl. Jeg har bemærket noget sjovt. En, muligvis flere, af skovskaderne spiser ikke jordnødden før den møjsommeligt har
fjernet den lille tynde skal rundt om nødden. Den sidder i et træ, holder jordnødden mellem "tæerne" og fjerner, stille og roligt, skallen med næbet.
Jeg har desværre ikke kunne fange den i det rette øjeblik, men det er altså sjovt at observere denne adfærd.
Og man har vel lov at være kræsen også selvom man er en fugl!

9 kommentarer:

 1. Det er nogle dejlige billeder du har taget, den med jordnødderne, havde jeg ikke regnet med!
  Varm hilsen
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Havehyrde

  Skovskaden viser sig ikke normalt i haver, så det er rigtig nok flot, at du har fået taget de dejlige billeder.
  Skovskaden som er udbredt i landets skove, optræder visse steder i haver med foderbrætter, da fuglen har tilbøjelighed til hamstring af såvel agern og dine jordnødder.

  Dit indslag er alle tiders.

  SvarSlet
 3. Jeg bare elsker nøtteskriken. Den er en flott fugl. Har den i hagen her og en utstoppet på veggen;)

  SvarSlet
 4. Sikke nogle dejlige billeder af skovskaden, Havehyrde! Det er sjovt at høre, at en af fuglene fjerner den tynde skal. Det er jo en forslugen fugl, men det lyder rigtig smart, at du spreder jordnødderne ;o)

  SvarSlet
 5. Det var nyt for mig, det med jordnødderne... Vi har to skovskadepar i Sverige, som jævnligt besøger os, og vi skal da helt klart have masser af jordnødder med, når vi skal derop i næste weekend.
  Tak for de skønne billeder - John nyder også at få "indfanget" den flotte fugl.

  SvarSlet
 6. Bente: Vi har nogle gange flokke af skovskader i haven, sådan 4-7 stks. Så råber vi skovskade alarm til hinanden og så er det frem med kikkerten og hen til en god udkigs post. De er utrolige sjove at observere. Når de bliver gale, rejser de nakkekammen, så det ligner en punker.

  SvarSlet
 7. Madame: når jeg spreder dem er det fordi skovskaden så bliver længere i haven. Så skal den rundt og finde dem og så har jeg tid til at observere dem.
  Ellen: de Ælsker jordnødder. HUsk at købe dem i sverige, herhjemme er der kommet slikafgift på dem???? Ja hvorfor vides ikke, men prisen er efterhånden noget høj. Vi køber et par kili hver gang vi er i Sverige, det kan godt betale sig når man alligevel er derovre. Og I kommer jo jævnligt i det svenske. Glæder mig til en status rapport fra jeres dejlig feriehus.

  SvarSlet
 8. Petunia: det norske navn er meget bedre end det danske. Vi kalder dem faktisk nøddeskrigere her i huset. Navnet er så passende, idet de elsker nødder og giver nogle sjove skrig fra sig ind i mellem
  Vibeke: Tak for din kommentar. Man opdager altid sjove ting når man studere fugle.

  SvarSlet
 9. Så flotte bilder! :) Nøtteskrike som vi kaller den på norsk :)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...