søndag den 14. december 2008

Løvinden Elsa

Der er nogle film som brænder et usletteligt minde i ens hukommelse. En der har brændt sig fast i min for evigt er filmen Born Free. Den virkelige historie om løvinden Elsa som Joy og George Adamson re-introducerer til livet i frihed.
Musikken fra filmen er skrevet af John Barry og jeg kan slet ikke høre den uden at begynde at græde. Jeg så den som lille pige og blev så grebet af historien at den stadig har et meget stor plads i mit hjerte.

8 kommentarer:

 1. Den er sikkert meget spændende, men jeg tror det er en film som ville rykke voldsomt i alle mine følelser!

  SvarSlet
 2. Lige præcis.....jeg har ikke set filmen i over 15 år, men er overbevidst om at der vil starte et vandfald hvis jeg ser den. Men måske er julen tiden til det....

  SvarSlet
 3. Jeg tør slet ikke se dit klip, Havehyrde, jeg så for et par måneder siden filmen om løven Christian - det er samme historie om en løve, der var født i fangenskab og sættes fri af George Adamson. Det er både en smuk film, og frygtelig. En løveunge bliver ædt af en krokodille - jeg har skrevet om den på min blog ...

  SvarSlet
 4. Ja jeg læste det du skrev, forfærdelig historie om Christian, som endte "godt".

  SvarSlet
 5. Det er en fantastisk historie. Jeg har bogen og flere bøger af Joy og hendes den gang mand George. De er købt i England, men kan selvfølgelig nu købes på nettet. Jeg blev også meget grebet af filmen og jeg kan også starte et mindre Niagra, hvis jeg ser den slags film. Jeg har det sådan med filmen "Lassie" - jeg KAN ikke se den!!!

  SvarSlet
 6. Åh ja Lassie filmene, specielt den helt gamle film, hvor lassie bliver solgt til Elisabeth Taylor (som jo startede som barneskuespiller), men den savner sin ejer, en lille fattige dreng. Så den vandre hele vejen retur og sætter sig ved det gamle træ hvor den normalt hentede drengen fra skole hver dag. Og venter til han får fri fra skole............det er jo bare en tudefilm af de helt store!!!

  SvarSlet
 7. Jeg tror ikke, jeg har grædt så meget som da jeg så en film på TV om en lille elefantunge, som blev født af en gammel mor. Moderen døde kort tid efter fødslen, og den lille unge ville ikke forlade hende og følge de andre i flokken.
  Den lagde sig ved siden af hende.
  Jeg ved desværre ikke, hvordan filmen endte for jeg løb ind i min seng og græd resten af aftenen.
  Jeg håber, TV-folkene tog sig af den lille.
  Nu var jeg også ved at tude, da du nævnte historien om Lassie, Havehyrde :o)
  Tak for glimtet af Elsa. Jeg vil se, om der er flere film om hende på nettet.

  SvarSlet
 8. Ja det er utrolig hvilke følelser dyr kan bringe op i os. Din historie minder om en dokumentar på Animal planet hvor et næsehorn ikke ville have noget at gøre med sin unge. Dyrepasserne i det zoo hvor næsehornet boede tog sig af ungen, for blot at konstatere at den havde en hjerneskade og døde få uger efter. De dyr har vist en 6. sans!!

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...