onsdag den 24. december 2008

Julegudtjeneste


Jeg er rigtig vild med kirker. De gamle historiske smukke, og netop en sådan har vi her i byen. Så gemalen og jeg er netop hjemvendte fra gudtjeneste.
En blandet fornøjelse. Kirken var smuk, tykke hvidkalket vægge, fint pyntet og et kor der sang i vilden sky. Dejligt, men præsten var det man ville kalde en dårlig formidler. Budskabet fejlede intet. Næste kærlighed o.s.v. Men det var så dårlig formidlet at jeg begynder at kunne forstå den masseflugt der finder sted fra vores folkekirke. Tænk, præstens hoved erhverv er formidling, og så er han så dårlig til det?? Noget besynderligt. Og endnu mere, eftersom han vel nærmede sig de 60-65 år og nok burde havde lært hvorledes man formidler budskaber til folk. Men måske føler man ikke at man har behov for kurser i dette, når man er ansat i folkekirken?
Når jeg tænker på de mange præster der bare er så dygtige talere, så er det sørgeligt at en sådan ikke findes her i byen.
Vi holder jul hos min søster sammen med resten af familien. Min mand og jeg er helt sikkert de eneste der har været i kirke. Jeg syntes det hører julen til. Ikke fordi vi er specielt religiøse, men fordi kirkerummet er hyggeligt og hygge er en del af julen.

3 kommentarer:

  1. Jeg håber at du og din mand får en dejlig og hyggelig jul.

    SvarSlet
  2. Kære Havehyrde - ja, det er utroligt vigtigt for en præst at kunne formidle. Jeg kunne forestille mig, at denne præst er kørt sur i sit fag, det ser man jo desværre ikke bare blandt præster. Jeg vil ønske dig en dejlig juleaften, det der er tilbage af den.

    SvarSlet
  3. Tusinde tak. Vi havde en dejlig juleaften hos min søster i Lyngby. Alt for meget god mad og vin. I dag må vi vist gå en rask tur i skoven.

    SvarSlet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...