fredag den 3. oktober 2008

Opdragelse

Så i dag et afsnit af Dr. Phil. Ja det er amerikansk tv så det batter, men han havde en familie i studiet der bedte om hjælp til at håndtere sønnen. Sønnen var meget uforskammet (en underdrivelse) over for sine forældre og de kunne slet ikke kommunikere med hinanden. Gravede man dybere, sås det at moderen nok ikke havde være særlig heldig med opdragelsen af sønnen. Måske havde hendes forældre heller ikke været gode til at håndtere deres børn. Sådanne ting går jo ofte i arv. Og hvor lærer man egentlig hvordan børn skal opdrages?
Læser det i bøger? Får det fortalt af venner og bekendte, eller gentager man de samme mønstre som ens forældre?
Mine forældre har helt sikkert opdraget mig og min søster ud fra de grund regler som de selv blev opdraget med. Gammeldags, men dengang (i slut 60erne) var der ikke så meget fokus på opdragelse som der er i dag. Og de har sikkert ment at de gjorde deres bedste. Det gør de fleste forældre sikkert. At det så kan gå galt, ja det giver jo sig selv. Det er jo mennesker man har med at gøre.

2 kommentarer:

  1. Jeg så tilfældigvis den samme udsendelse - det var simpelthen skrækkeligt. Allerede da jeg havde set 30 sekunder af deres optagelser, var det helt klart for mig, at det ikke var sønnen, men moren som var problemet. Stakkels dreng - og stakkels dem alle sammen, for der er sikkert ingen af dem som ved hvor det hele kørte af sporet.

    SvarSlet
  2. Ja man bliver jo alligevel rystet over hvordan nogle forældre taler til deres børn. Og du har ret, stakkels dreng.......

    SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...