tag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post6003464739141937949..comments2023-12-13T12:52:15.734+01:00Comments on Hverdagen i et hus med have: Her er det altså gratis så kom bare og hentHavehyrdenhttp://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-20327645105347030952012-04-19T14:07:26.119+02:002012-04-19T14:07:26.119+02:00Det er ikke til at blive klog på alle de kostråd.....Det er ikke til at blive klog på alle de kostråd............jeg husker faktisk en veninde der var på æggekuren. Hun lugtede ikke godt......og tabte sig heller ikke, trods lidelserne ;)<br />Det med at grøntsager har sæson er en god ting at vende tilbage til. For selvom vi kan få f.eks asparger mv hele året, smager de bare ikke så godt som dem i sæsontiden.Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-67878115830376597042012-04-19T09:18:53.683+02:002012-04-19T09:18:53.683+02:00Det er så fint, at det gode, gamle er kommet ind i...Det er så fint, at det gode, gamle er kommet ind i billedet igen - jeg elsker at opleve sæsonvarer - efterhånden kan man ellers få alt hele året: jordbær, tomater, agurker osv. Husker vi ikke barndommens fryd over de første af alle tingene? Min mor lavede faktisk brændenældesuppe, da jeg var barn.<br />Jeg kan nu vældig godt lide at kunne købe de eksotiske ting, som vi ikke kan dyrke herhjemme, men fx jordbær køber jeg aldrig uden for den danske (eller svenske) sæson. <br />Og dine betragtninger over tidernes slankekure kan jeg kun være enig i: De er forvirrende ... æggekuren - men man må ikke spise for mange æg pga. kolesterolindholdet. Kartoffelkuren (altså ikke den politiske) - uh, pas på, for kartofler bør helt undgås osv., osv. :-DEllenhttps://www.blogger.com/profile/12198731547847453665noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-81455945195022160592012-04-18T07:16:08.943+02:002012-04-18T07:16:08.943+02:00det var nok den samme artikel jeg også læste. Men ...det var nok den samme artikel jeg også læste. Men de er altså gratis i min have ;)Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-72788451208045901502012-04-17T09:15:37.390+02:002012-04-17T09:15:37.390+02:00I søndags læste jeg i Politiken, at Irma er begynd...I søndags læste jeg i Politiken, at Irma er begyndt at sælge brændenælder og skvalderkål. Først blev jeg forbløffet, men det er nok et godt tilbud til travle mennesker, der ikke har en have eller mulighed for at komme ud i naturen så tit.Madamehttps://www.blogger.com/profile/17520856074334186426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-8866477252238619112012-04-16T07:24:59.435+02:002012-04-16T07:24:59.435+02:00måske skal du bare lade være med at sige at der er...måske skal du bare lade være med at sige at der er skvalderkål i salaten? bare servere det og se hvad de siger??<br />Jeg har plantet ramsløg i et bed der er forurenet med skvalderkål.......for at se om de kan udkonkurerer det ;)Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-17773426944035182772012-04-15T20:01:47.324+02:002012-04-15T20:01:47.324+02:00Ja, jeg er godt nok også leveringsdygtig i meget a...Ja, jeg er godt nok også leveringsdygtig i meget af det. Hvordan mon man kan blive leverandør til Irma :-)<br />Jeg kan godt finde på at gå og nippe af de friske skvalder-skud i haven, når jeg plukker til kaninerne. De smager godt, men familien nægter at spise dem til middag :-)<br />Ramsløg har jeg desværre ikke endnu. Men mon ikke de sniger sig ind en dag.Hanne i havenhttps://www.blogger.com/profile/14752044193797111588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-62032793890146409302012-04-15T19:10:33.574+02:002012-04-15T19:10:33.574+02:00dejligt at din veninde bruger det er der.............dejligt at din veninde bruger det er der.............vi oplevede som dig en skov der lugtede kraftigt at løg.......ramsløg kendte vi ikke dengang, men nu er vi jo klogere ;)Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-53483776250821656332012-04-15T17:05:59.139+02:002012-04-15T17:05:59.139+02:00Jeg har en veninde som spiser alt godt fra haven: ...Jeg har en veninde som spiser alt godt fra haven: ramsløg, skvalderkål, brændenælder, mælkebøtteblade, så hun sparer meget på kostbudgettet i denne tid.<br />Da jeg i 1975 flyttede til Samsø var skoven fyldt med ramsløg, vi kendte det ikke og undrede os over den stærke duft, der var i skoven, da vi var på tur derned.<br />Tja tiderne skifter.Høneballehavenhttps://www.blogger.com/profile/08691147167810511368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-10642667069860123052012-04-15T10:01:36.139+02:002012-04-15T10:01:36.139+02:00det lyder dejligt, at du bruger det der vokser i h...det lyder dejligt, at du bruger det der vokser i haven naturligt, i din mad. det kunne være at jeg skulle prøve det ;)Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-51226011499250791872012-04-15T09:58:04.014+02:002012-04-15T09:58:04.014+02:00Åh ja, de der Kinakål kan jeg godt huske. De smagt...Åh ja, de der Kinakål kan jeg godt huske. De smagte af ingen ting. hvorfor i alverden blev de så moderne dengang i 80erne??? Jeg viste ikke der var ramsløg i Søndermarken, men den plante var altså også ganske ukendt for mig, indtil for 4 år siden....<br />Men mon ikke også at populariteten består i smagen? Det taler de jo hele tiden om, de gode kokke? Smag smag smag. Måske skulle man alligevel vove sig ud i en brændenælde suppe? ;0)Havehyrdenhttps://www.blogger.com/profile/03260413354928749448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-71321425703552083602012-04-15T09:57:08.750+02:002012-04-15T09:57:08.750+02:00Du har så ret - det er ikke nemt at blive klog på ...Du har så ret - det er ikke nemt at blive klog på alle de kostråd. Jeg selv bruger mest min sunde fornuft og mærker efter i kroppen og hjertet om det nu er det rigtige for mig.<br />En veninde og jeg, udveksler ideer til lækre opskrifter med alt godt for haven. Forleden fik jeg ros af hende for min blandede salat som jo var såre enkelt lavet men smagte så godt. En blandet salat fra supermarkedet tilsat fra min have; ramsløg, svalderkål, mælkebøtteblade og brændenældeskud overhældt med dressing af olivenolie fra økoolivenglasset og æbleeddike. Den tog ingen tid og lave. Så nemt er det og bruge det gratis grønne fra haven.Rosehttps://www.blogger.com/profile/16414414506681963774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3927261436807168572.post-51345742901938224512012-04-15T09:51:16.053+02:002012-04-15T09:51:16.053+02:00Tusind tak for invitationen, men jeg er selv lever...Tusind tak for invitationen, men jeg er selv leveringsdygtig i skvalderkål, såeeeh jeg begynder her:) Brændenældesuppe lavede mine børn både i historie i folkeskolen samt til spejder og jeg har aldrig følt mig fristet til at spise nogle af delene, tror jeg har et for stort hadforhold til dem.<br />Men spøg til side det er netop urter fra vores land der er så populære i gastronomiske kredse i disse år og det er lidt morsomt at nogle mennesker så mener at de må købe det i supermarkeder frem for selv at tage en tur ud i naturen hvor det findes i rigelige mængder og samle dem.<br />I går kom min ældste søn (25) forbi med en stor pose ramsløgblade, han havde været på besøg hos en kammerat og hvad er så mere naturligt end at gå i søndermarken og samle ramsløg til en god pesto? Det må jeg altså smile af for hvor meget jeg var i nærheden af ramsløg da jeg var 25 (og gartner) så var det altså de dødsyge kinakål man spiste i begyndelsen af 80-erne. Hurra fordi vi igen kan bruge egne vilde urter:o)Lisbeth (countryliv)https://www.blogger.com/profile/13009314337982839058noreply@blogger.com