tirsdag den 21. marts 2017

Så er det bestemt

Jeg har købt nyt drivhus. Et vægdrivhus (som det gamle) hvor man kan stå oprejst.
Ja det kunne man ikke i det gamle.
Som man kan se på billedet var det ikke særlig stort. Der kunne lige stå 2 kapilærkasser med i alt 4 chiliplanter. Thats it.
Det nye bliver lidt under 7m2. Det er så flot og virker meget robust og stabilt.
Jeg var lige ved at købe modellen Midi fra Willab Garden. Det så rigtig godt ud, men der var for meget der skulle ændres før det passede til at stå under vores tagudhæng, så det løb godt op i pris.
Så jeg endte med Julianas nyere model, Veranda som stort set opfyldte alle mine krav, polycarbonat tag, dobbeltdør, vinduer i siderne. Det står i omkring de 16000kr, så billigt kan man ikke sige det er. Men kvaliteten ser god ud, det er nogle solide elementer der er brugt, der er tagrende og afløb og en sokkel med.
Udvalget i vægdrivhuse er ikke så stort, men Juliana modellen syntes jeg også var den pæneste af dem jeg så.

Tror det bliver rigtig godt. Modelfotoet er flot, især er fliserne det står på flotte. Det kommer vores ikke til.  Der skal måske fliser inden i, måske ikke, men der er bed rundt om og græs.
En af mine kollegaers mand kommer med en af hans venner og sætter den op ved påsketid. Jeg glæder mig helt vildt. Iflg min kollega er han en super handyman der har sat mange drivhuse op. Det håber jeg passer, for gemalen gider ikke.

søndag den 12. marts 2017

SOL

Vi er stadig ude efter det perfekte drivhus...og var forbi en udstilling ved Roskilde da gemalen mente vi skulle forbi Gl. Lejre
Utrolig smukt område, vist meget gammelt og som de ses havde de sten lidt ala Stonehendge. Et par rovfugle svævede majestætisk over området, det hele meget idyllisk og smukt i solskinnet.
Det er som om man får ekstra energi når solen skinner. Jeg har fået ordnet en del i haven, fjernet gamle stauderester og plantet dværg frugttræer foran vores nye raftehegn mod nord. Tror det bliver rigtig godt

torsdag den 9. marts 2017

Nyt drivhus

Åh hvor jeg glæder mig. Jeg har bestemt mig for at få et nyt drivhus og har de sidste 2 uger kigget på modeller på nettet. Der er godt nok mange forskellige.
Ret hurtigt blev de billige modeller udelukket. Der er ikke mange af dem der er pengene værd, de flyver nok væk i kraftig vind. Jeg endte med at kigge videre på 3 firmaers hjemmesider: pavilliondanmark.dk, Willabgarden.dk og Hobbydrivhuse.dk.
I dag var jeg ude og kigge på Willabgardens udstilling i Greve. Og jeg skal da lige love for at man kan fornemme at det er robuste og stabile drivhuse de sælger (til forskel fra diverse drivhuse i byggemarkederne som nærmest er det rene pindebrænde i forhold til). Men troede jeg på en afklaring af mit valg, ja så troede jeg forkert. Jeg blev om noget, lidt mere forvirret.
Jeg overvejede et vægdrivhus før jeg tog derud.Vores have er ikke så stor så vi tænkte at en sådant kunne være en løsning. Mit nuværende er et meget lille vægdrivhus, men nu kan man få dem ret så store. Hele 7,2kvm. Men pga vores tagudhæng viste det sig at volde problemer med målene. Jo mere drivhuset skulle tilpasses, jo mere steg prisen. Og selvom de kører med 10% rabat i marts, kan man ikke ligefrem sige at det er billigt. Det ser altid så godt ud på hjemmesiderne, de der fra priser virker så lave. Men når det kommer til stykket er der en hel masse "tillæg" som egentlig burde være en del af prisen...

willabgardens mural3 vægdrivhus i rød (som jeg syntes er en helt forfærdelig farve til et drivhus
Så pludselig skulle vi have 20% forhøjelse af højden på drivhuset. Ja ellers kunne vi ikke komme ind af døren med mindre vi gik ned i knæ.. Indgangshøjden var under 1.70cm og langt de fleste jeg kender er over dem højde? Højden stod til 1,85cm høj, som burde passe helt fint. MEN den er målt fra tagrenden og ned. ja og tagrenden og det er altså ikke højden på døren.
Nå men godt at jeg fandt ud af det før jeg fik bestilt drivhuset.
Vi har snakket det lidt igennem og vi ender nok ikke med et vægdrivhus. Der var alt for meget vi skulle ændre for at få det til at være der...og vi gik fra en pris på 14000kr til 26000kr. Det er da en pæn prisforhøjelse pga nogle meget små detaljer.
Willabgardenk maxi3 drivhus, fritstående i sort (modellen er vist omkring 11 m2)
Jeg tror vi ender med et fritstående hus i sort, det står i lige under de 20000kr, som jeg egentlig også syntes er en ret pæn pris. Jeg tænker at jeg så får et super stabilt og holdbart drivhus der ikke blæser omkuld i en storm. I omgangskredsen har flere nemlig købt for billige drivhuse, der er væltet i kraftig vind.
En kollegas mand vil gerne opsætte det. Gemalen skal ikke nyde noget siger han. han har stadig mareridt over opsætning af mit lille Juliane vægdrivhus som tog ham 1 mdr at blive færdig med.
Men nu skal jeg lige have valgt det helt rigtige, bestille det og så kan jeg måske få det opsat i påsken.
Glæder mig allerede
Mit ALT for lille begynder vægdrivhus i polycarbonat
Og nu skal jeg have et i glas....jeg er lidt nervøs for det med glasrude, selvom det bliver sikkerhedsglas er det jo noget skrøbeligt. Mit gamle var i polycarbonat, ret holdbar, men virkelig ikke særlig pænt.


        

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...