fredag den 30. maj 2014

Malmö Garden show

I dag har vi været en tur forbi Malmö garden show, der er en forholdsvis ny begivenhed som afholdes ved Malmö slot. Der var, som forventet, en del mennesker, men ikke noget der mindede om det vi oplevede ved Chelsea Garden show for en del år tilbage.
Malmö showet kunne heller ikke matche Chelsea, men det var nok heller ikke meningen. Der var både show gardens og en masse plantesalg. Til min overraskelse var mange af planterne ret dyre. Og det var nu ikke fordi de var særligt sjældne eller one of a kind udgaver. Det var ganske normale roser, en del Austin roser, som jeg simpelthen elsker, pæoner osv.
Selve området hvor udstillingen bliver afholdt er en del af parken rundt om slottet. Her er der stor aktivitet hele året, der er planteskole, cafe og man dyrker grønt og frugt som alle borgere i Malmø kan tage fra.
Gartneren hedder John Taylor og er englænder. Han har et haveprogram på SVTV, jeg tror det hedder haveonsdag og der er et helt nede på jorden haveprogram om livet i haven, om at dyrke sin egen jord, både med prydplanter men også grønt og frugt. Alt dyrkes selvfølgelig uden brug af sprøjtegifte.
Den smukkeste have var helt klar "middag i de grønne".
Der var dækket op til 4 med service og mos på bordet. Det var rigtig smukt og stemningsfuldt og jeg gad godt sidde og spise en lækker middag i skyggen under skovens træer.
På vej ud af parken mødte vi en af de mange gåse familier. Ungerne var rigtig store, så de må havde fået dem tidligt. Men både mor og far gås var på vagt og hold et godt øje med alle der gik forbi.
Vi fik også tid til at shoppe lidt i en af Malmøs mange shoppingcentre, Trianglen. Kedelig center med mange standard butikker, så foretrækker jeg Rødovre centrum. Ja virkelig. Her er der en masse special butikker som man ikke finder andre steder, især delikatesse butikkerne er rigtig gode. De har selvfølgelig også kædebutikkerne, H&M, Intersport osv, men det er en god blanding.
Fødevare butikker i Sverige er der imod rigtig gode. Vi fik købt ind i en ICA, hvis udvalg er kæmpe stort i forhold til vores Kvickly. Der var 2 langvægge kun med diverse mælkeprodukter. Jeg er ret glad for en af yogurt produkterne. Den er mere mild en den danske version, så når vi kommer forbi, så tager vi lige et par kartonner med hjem.
Dejlig dag med solskin, dufte og en masse planter. God weekend til dig der læser med her.

fredag den 2. maj 2014

De største mesterværker findes i naturen

Tulipanerne er fremme, der er mange af dem og med en makrolinse kan man rent faktisk se detaljer man ikke lige ser med det blotte øje. Pinse og påskeliljerne er mine absolutte yndlinger, en del er på retur men der er stadig mange i blomst. Og sikken en duft. Sammen med snebolden gør de haven helt vidunderlig.

Mon ikke de største mesterværker finde i netop naturen?

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...