søndag den 25. september 2011

Lidt væk

Vi har, som den opmærksomme læser nok har bemærket, ikke holdt sommerferie. Skybruddet den 2. juli ødelagde vores ferie. Men her i weekenden tog vi så en lille tur med luksus ophold på The Lodge resort.
Vi tog afsted med toget, efter arbejdet og ankom til hotellet ved 18.30tiden. Beliggenheden er virkelig smuk, midt ude i naturen, på en bakketop så man kan se ud over hele landskabet.

Hotellet er bygget i den Amerikanske New England stil, er utrolig flot og passer rigtig godt ind i naturen.
Velkomst drinks og snack var klar da vi kom og efterfølgende fik vi en dejlig middag. Vi trillede tilbage i vores cottage og faldt hurtig i søvn. Dagen efter gik turen til Lund hvor vi havde et lille ophold inden vi tog hjem igen. Vi nåede lige Lund city og den botaniske have, hvor rigtig mange stauder stadig blomstrede. Dog bemærkede vi især de mange dahliaer i fuld flor og med en masse knopper.
Markeder var der selvfølgelig en masse af, hjemmelavet saft og svampe i massevis. Kantareller fra de svenske skove smager cirka 1000 gange bedre end de polske og russiske man kan købe i en del butikker herhjemme.
kl 13.30 steg vi ombord X2000 toget mod København og fik serveret frokost ved vores plads. Her kan DSB lære en hel del om madkvalitet og service. Bestiller man sin SJ billet på nettet kan man nemlig bestille mad med det samme. Her kan man vælge mellem 3 forskellige tilbud som så serveres i toget. Ud over dette har toget en bistro hvor man kan købe lidt af hvert. Men vil man have den "gode" frokost, så skal den bestilles på nettet. Denne gang fik vi en rejemad, der smagte utrolig dejligt. Med friske nypillet rejer, frisk dild og med den skive citron. Uhm!!! Jeg kan kun anbefale at tage denne oplevelse med hvis man benytter X2000 toget til f.eks Göteborg eller Stockholm. Det var som at besøge en af de bedre frokost restauranter i København.
Efter et smut forbi en Expert butik efter vores nye bærbare pcer, ankom vi i vores lånte hus kl 16.00. Efter et dejlig ophold i det skånske og med opladet batterier, til den næste uge ;)

onsdag den 21. september 2011

Mor kan selv

Da jeg forleden satte mig ind i bilen lyste en advarsel op på displayet. Den forreste lygte virkede ikke. Jamen du milde moses, så måtte jeg få købt en pærer. Men de butikker jeg mødte på vejen havde ingen, eller også vidste de ikke hvilken en, en Golf bruger. Manualen gav intet svar så jeg tænkte at der sikkert var salg af sådanne på nettet. Efter lidt tid fandt jeg Philips hjemmeside, de sælger sørme også bilpærer og siden indeholdte en fantastisk vejledning til hvilke pærer der skal bruges ud fra model, årgang og pærer behov. Jamen det kunne jo ikke være lettere. Så jeg bestilte 2 stks lyskilder til en pris langt under det jeg gav i en fysisk butik for 1 år siden. Og de blev leveret dagen efter bestillingen. Jeg skal bruge bilen i dag og gemalen kommer først sent hjem, What to do? Jamen så gør man det da selv. Og det er slet ikke så svært, ja hvis man har en manual. Men nu lyser begge forlygter meget fint og "operationen" var vellykket. Jo, mor kan selv ;)
På vejen hjem fra job i går så jeg en smuk lille kat ligge på lur langs en kanal. Jeg tror den ville have en blishøne steg til frokost. Jeg har en svaghed for små søde katte, så jeg steg af cyklen for at snakke lidt med den. Heldigvis ville den også gerne snakke med mig, endog så meget at jeg havde svært ved at tage et billede af den. Den ville bare ikke stå stille, men gned sig op ad min cykel, mine ben, mine sko og min cykeltaske, ja hvis den ikke væltede omkring på fortorvet og rullede rundt på ryggen.
Sød var den, vist en perserblanding men på evig jagt, så da en gråspurv landede ikke langt fra os, ja så var den vips borte. Der var nye eventyr der ventede. Lidt som pinocchio "der er ingen bånd der binder mig....."

fredag den 16. september 2011

Hurra

ENDELIG. Fugtfirmaet har sagt at vores hus er tørt i næste uge. Så starter tømreren med at lægge nyt gulv, sætte garderobeskabe og køkken op. ÅH hvor jeg glæder mig til at se et hus der rent faktisk også ser ud som et hus. Vi får nyt aske plankegulv fra Junckers og det køkken vi har valgt er fra Kvik.
Det er ubeskriveligt hvor meget man kan længtes efter sit hjem, jeg troede slet ikke det ville være muligt at savne det så meget. Men man skal nok have "mistet" det før man kan sætte sig ind i den følelse. Så selvom der nok går 1 måned før vi er hjemme igen, ja så er jeg allerede begyndt at glæde mig.
Nedenstående lille fotoserie er en rundtur i de grønne oaser i Storkøbenhavn, dem jeg møder på min vej til arbejdet.

Grønt er godt for øjet og det er virkelig sandt. Når jeg cykler igennem disse smukke omgivelser bliver jeg så glad og optimistisk. Ja lige ind til at jeg ser de store mængder af affald som folk smider rundt omkring. Det er tilgengæld noget der virkelig kan gøre mig rasende.

I morgen skal vi til bryllup. Min niece skal giftes og jeg forventer det helt stor bryllup. Hun har i hvert tilfældet talt om det i over 1 år så mon ikke det bliver det helt vilde, med stor kjole, karet og overdådig mad?
God weekend til dig der læser med her ;)

lørdag den 10. september 2011

En tur i city

Ja egentlig skulle vi blot i biografen og se Dirch, men så kunne vi lige så godt tage forbi hovedbanen og købe togbilletter til vores mini weekend i det skånske. Så det var lige hvad vi gjorde og hvor var det godt at det lige blev i dag. SJ (Sveriges udgave af DSB) havde nemlig halv pris på alle tog rejser, så det gav en god rabat.
Gemalen mente at, nu når vi var i city, ja så skulle vi smage Gourmet hotdogs. Jeg er en stor fan af hotdogs, så det lød jo som en god ide. Andersens Bakery i Nimb bygningen sælger disse "super hotdogs". Og, som den hotdog ekspert jeg er, kan jeg kun sige at det må være den bedste hotdog jeg nogensinde har smagt. Alt var hjemmelavet og til og med, økologisk. Uhm, det var lækkert. Og det mættede rigtig godt, ikke i 15 minutter som en almindelig hotdog, men i mange timer. Den sjove historie om bageriet er at det blev startet af en Japaner. Som elskede alt dansk wienerbrød og bagerbrød. Han åbnede en masse butikker i Japan og det er først i 2009 at kæden kom til Danmark.
PÅ firmaets hjemmeside står der følgende "In 1959, when the founder went on his first study trip to Europe, he was directly exposed to Danish life and culture and felt a strong sense of sympathy with them. He confirmed once again that the true merits of a company are not the scale of the company, but rather the quality of its products, as well as the character of its employees and its policies.
Moreover, at the visit, he was moved by the taste of Danish pastries he ate for breakfast at a hotel in Copenhagen. He wanted to do anything in his power to make it possible for as many Japanese people as possible to enjoy this authentic taste. He pursued his goal tirelessly by inviting specialists from Denmark and sending out Japanese craftspeople etc., and eventually succeeded in commercialization of Danish pastries in Japan."
Jamen det er da en utrolig interessant historie, man høre altid om den franske og italienske madkultur og hvor fantastisk den er, aldrig om den danske. Men her er der så en japaner der bare syntes at vores "way of life"  er helt fantastisk. Ikke bare vores hotdogs men vores brød og kager.
Efter indtagelse af  frokosten tog vi toget til Fisketorvet og Cinemaxx hvor vi så Dirch. Jeg syntes det var en rigtig god film og selv gemalen måtte overgive sig. Jeg er ikke den store kender af Dirch Passer, men husker at min søster og jeg snakkede med ham da han turnerede med Cirkus Benneweis. Vi syntes han så utrolig gammel ud. Det var han vist slet ikke, man han levede åbenbart et hårdt liv der gjorde at han så meget ældre ud end han egentlig var.
Nu ville jeg egenlig holde politikfri zone på bloggen, men kan da lige fortælle at vi begge har brevstemt. Underligt navn, når man jo ikke sender sin valgseddel med posten men skal møde op personlig og stemme på et folkeregister. Jeg har stemt på de rigtige..................selvfølgelig. Det håber jeg også at du gør ;)

fredag den 2. september 2011

Åndehuller

Findes der mange af. Når jeg cykler på arbejdet, langs de mange marker kommer jeg senere på ruten til Taastrup. Mange kender måske denne kommune af navn men ikke af "udseende". Jeg er blevet lidt imponeret over både Taastrup især Albertslund. Der er utrolig mange spændende åndehuller i begge byer, man ser dem ikke hvis man blot suser igennem dem i bil, men på cyklen opdager man lige pludselig hvor grønt og smukt der er. Forleden fik jeg øje på denne trækirke.
Den minder om en af de smukke norske stavkirker, men ligger i et beboet området i Taastrup. Og overfor kirken bor en meget haveglad person. Langs hele hegnet er der plantet dahlia og de står nu i fuld flot i alle mulige farver. Virkelig et smukt syn.
For at komme videre på ruten cykler jeg under motorvejen (vist Roskildemotorvejen) og cykler derved igennem Albertslund. Albertslund syd er bygget med en masse kanaler, ikke lige vellykket alle steder. Men ideen bag er at regnvandet løber i kanalerne, videre gennem vandhaverne og derefter via et å system til grundvandet. Derved belastes kloakkerne i kommunen ikke unødigt. Den ide er jo god og hvis man tænker på at Albertslund syd er bygget i 60erne, så er det imponerende at biologerne i kommunen, allerede dengang tænkte sig om. Problemet for de fleste andre kommuner er jo netop at AL vand løber ned i kloak systemet og derved sker de store oversvømmelser ved skybrud som vi har set flere gange denne sommer.
Men vandhaverne, som jeg nævnte er det sted hvor regnvandet løber hen.

Der er en del vandplanter som vokser vha næringsstoffer fra vandet. Her er smukt og jeg møder mange mennesker der er ude og lufte hund i området.
Fortsætter man over Roskildevej til Albertslund Nord, fortsætter de grønne områder.
De er så vigtige disse åndehuller, ikke kun i store byer som København men også i de mindre som de to nævnte Vestegns kommuner. De fleste eksperter på området er enige om naturen, dyrene og det grønne kan hjælpe stressede mennesker med at få lidt indre ro.
Apropos indre ro, så vil jeg meget gerne have at vide om valget nu er så godt TV som stationerne selv gør det til. Hvorfor skal der sendes valgprogrammer hver aften, i flere timer. Gider nogen virkelig se på Simon Emil Amitzbøl stå op råbe op som et lille barn der ikke får sin vilje. Eller høre Claus Hjort fortælle at han er den eneste der har forstand på økonomi, alle de andres planer er "luftige". Og skal vi trækkes med valgflæsk om det samarbejde som R og K, har tænkt sig efter valget? Man kan da godt forstå at folk har politiker lede. Det med at stå og svine sin modstander til, at fortælle hvad modstanderens politik går ud på og fremsige dommedags profetier om hvad der sker hvis man stemmer på modstanderens parti.....Det er virkelig at synke lavt. Så NEJ tak til det! Jeg gider simpelthen ikke høre på dem, de fleste virker meget utroværdige og vil sige hvad som helst for at blive valgt.  Jeg har hørt to politikere udtale sig troværdigt og sagligt, Johannes Schmidt Nielsen og Kristian Thulesen Dahl. Fra hver sin fløj og repræsentant for sin fløjs yderste punkt. Jeg stemmer ikke på nogen af dem, men det slog mig bare at jeg syntes de begge virkede ærlige og overbevisende og at de virkelig troede på det de selv sagde.
Ok, hvad havde de så med indre ro at gøre. Jo, min indre ro forsvinder når jeg ser tv med politikere. Så det bliver slukket, lige så snart der går valg i den. Så sætter jeg mig ud i haven, finder en bog og læser i , eller sætter mig ned ved gadekæret og kigger på ænderne.
 Så vender min indre ro lige så stille tilbage.

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...