onsdag den 29. december 2010

Jeg har fået rengøringshjælp

og det er ikke et menneske, men en robot.
Robot? Ja det er en Irobot kaldet Roomba og det er min nye bedste ven. Hvis jeg havde en Facebook profil havde jeg meldt mig ind i fanklubben.
Nu lyder robot måske som noget fra en sciencefiction film, noget der ligner et menneske, som f.eks robotten fra filmen "I Robot". Men den ser slet ikke sådan ud. Det ligner mere en flyvende tallerken og jeg tror faktisk kattene opfatter den som en sådanne.
Som sagt er jeg en fan. Jeg har haft min Roomba i 1 uge og den har været i gang i hele huset 3 gange. Det er ikke en erstatning for den almindelig støvsuger, men når man har 4 katte er der lige lidt for mange kattehår og totter overalt, ja for ikke at tale om kattegrus. Og det klarer den som en leg. Jeg trykker blot på "on" knappe og vupti, så spænder den rundt og suger støv og snavs op. Og så kan vi andre lave noget andet i mellem tiden. Jeg er meget imponeret over dens sugeevner, den 
tager alt. Og så er der lidt pænere og renere, til dagligt, i huset med de mange katte. Herligt!
I går var vi på Glyptoteket, det er mange år siden jeg sidst satte min fod derinde. En overgang kom jeg ellers regelmæssigt. Jeg gik på en tegneskole og vi brugte hver onsdag på Glyptoteket. Vi tegnede de mange skulpturer og så var der gratis adgang. Det er der ikke mere, jo søndag og der skulle, efter sigende, være rigtig mange mennesker den dag.
Der er utrolig smukt derinde, palmehave er jo hele besøget værd. Men der var også en lille Degas udstilling samt en udstilling om farver på de gamle marmorstatuer. Man har i mange år troet at de altid har været hvide, men faktum er at de har været helt farvelagt. Når man er vant til den klassiske hvide marmorfarve, ser det næsten vulgært ud når statuerne er farvet.
Og så fik vi faktisk en plads i Mette Blomsterbergs Cafe, men det holdt hårdt. Vi var ikke de eneste der havde fået den gode ide, men vi fik da smagt de vidunderlige kager.


Og taget billeder.

tirsdag den 28. december 2010

Kulturel uge

Her på matriklen elsker vi museer og vi var sørme så heldige at få et årskort til Arken i julegave. Så 2. juledag drog vi, uden bil, af sted til Arken. Det blev en lidt længere udflugt, da bussen fra Ishøj Station kun gik 1 gang i timen, og selvom man sagtens kan gå de 1-2km, ja så gider man ikke lige det når der ligger 1m høje snedriver overalt. Men vi fik set Hans Scherfigs smukke malerier af dyr i junglen. Pudsig at læse, at han aldrig selv besøgte en jungle, men fik sin inspiration fra Zoologisk have.

Som en bonus havde Olafur Eliasson lavet en oplevelses installation der hedder "Den blinde passager", en lang tunnel. Træder man ind i tunnelen, indhylles kroppen i en tæt farvet tåge. Med kun 1,5 m syns radius famler man sig frem, og forsøger at orientere sig i forhold til omgivelserne. Meningen er at man skal bruge andre sanser en synssansen og det må man sige lykkes. Har man mod på det kan man prøve den helt indtil november 2011. Scherfig der i mod stopper i starten af januar. Udstillingen erstattes af en udstilling med malerier af Anna Ancher. Det er et "must".
I dag skal vi på Glyptoteket, her er en lille udstilling med Degas bronze skulpturer, og så har Mette Blomsterberg jo sin cafe derinde. Den må jeg bare prøve, det er jo nærmest kunst når hun kreerer sine søde sager. Uhm er vist den eneste ord der dækker!

søndag den 26. december 2010

Hachiko A Dog's Story

Nej, man skal aldrig sætte sig til at se en dvd der handler om venskab mellem mennesker og dyr. Ikke hvis man, som jeg, har let til tårer. Det er givet på forhånd når det drejer sig om dyr og deres loyalitet over for os mennesker. Jeg stortuder. Intet mindre. Da jeg læste på omslaget, at filmen handlede om hunden Hachiko og dens trofasthed overfor dens ejer, ja så burde jeg havde vidst hvad der var i vente. Men jeg skulle alligevel lige se den og hurtigt stod det klar at Lassie filmene havde fået en konkurent i hvilken film der kan få mig til at græde mest. Sikken en masse følelser de dyr kan vække i en!
Historien er sand og handler om en Japansk Akita hund der regnes for en af verdens mest trofaste. Den ventede hver dag på at dens ejer kom med toget hjem fra arbejdet. Men en dag kom han ikke tilbage. Han var død på sit arbejde. Hunden ventede alligevel hver dag, på samme sted og på samme tid, i 9 år efter ejerens død. I dag har man placeret en statue af hunden på pladsen.

lørdag den 25. december 2010

Det er så koldt derude

Efter en gåtur i bidende frost er det dejligt at komme ind i et varmt hus.



Men det er nu smukt derude.

fredag den 24. december 2010

I aften er det juleaften

der er længe længe tid. Sådan starter en sang jeg husker fra min barndom. Den blev altid sunget  på tv, og vi sad selvfølgelig og så alt det DR sendte. Disneys jul, så vi dog fra Sveriges Tv, her havde de ikke synkroniseret stemmerne til dansk tale. Hvem gider høre Jesper Fårekylling synge "when you wish upon a star" på dansk. Ja selvfølgelig er det fint for de helt små børn, men vi ville nu hellere høre den engelske version. Og når man vågnede om morgenen var der virkelig længe længe til...................gaverne. For det var jo det man ventede på.
Nu syntes jeg bare det er dejligt at den 24. er en fridag og at jeg ikke skal holde juleaften for familien i år. Det står min søster for, herligt, for alle der har holdt jul ved, at det er et stort arbejde.
I går kæmpede vi os vej igennem snemasserne, vi skulle til Rødovre centrum for at købe juleblomster. Jeg er næsten blevet afhængig af blomster fra Elsebeths blomsterbinderi.
Men det var lige før vi aldrig var nået derop. Vi måtte kæmpe os igennem 30cm sne, og så går det altså ikke at cykle. Så noget af vejen gik vi, og hvor er der stor forskel på hvor godt de forskellige kommuner fjerne sne. Rødovre kommune havde ikke fået fjernet sneen på cykelstierne på Roskildevej,  og egentlig heller ikke der hvor bilerne kørte. Men det er trods alt lidt nemmere at komme igennem sne med en bil, end på cykel.
Men vi nåede frem og opdagede at snestormen heller ikke havde stoppet andre, der var virkelig trængsel i centeret.
Vi nåede også lige forbi Oil and Vinegar butikken som har specialiseret sig i tilbehør til mad, olier, eddiker, pastaer osv fra hele verden. Meget spændende butik som også findes i Fields.
Gemalen og jeg skiftes (næsten) til at rydde sne på matriklen,  jeg har slet ikke tal på hvor mange gange vi har gjort det i år, det er vist over 50 gange? Men et eller andet sted syntes jeg nu det er ganske hyggeligt. Tidlig om morgenen, når jeg er den eneste på vejen der er ude, ja så er der så dejlig roligt og smukt og så syntes sneen ikke til besvær. Lidt anderledes forholder det sig når man står på en station og toget er forsinket 20 minutter. Så syntes sne og frost meget meget besværligt.
I dag skal vi i vores lokale landsby kirke til jule gudstjeneste. og så skal jeg hjem og bage  jule chokoladekage som jeg har lovet min søster at tage med i aften. Mon vi overhovede får spist noget af den? Med al den mad, syntes det næsten forudsigeligt. Selvom jeg ikke er til chokoladekager, så smager den nu alligevel godt.
God jul til dig der læser med her på bloggen

søndag den 19. december 2010

Begivenhedsrig weekend

Fredag aften var vi til julekoncert i den "næsten" lokale kirke. Der var kun stearinlys tændt i den smukke gamle bygning og organisten spillede smukke julemelodier. Det var imponerende at en orgel kan spille så forskelligt. Efter koncerten cyklede vi hjem i 20cm sne, vi havde ikke travlt, så vi nød stilheden og mørket og kom næsten hurtigere frem end bilerne på vejene. De skøjtede rundt , snefejningen nåede kommunen først dagen efter.

Jeg har solgt mit kamera, mit super gode Canon Eos 450d. Selvom jeg havde overvejet at sælge det i længere tid, var det lidt vemodigt at skille sig af med det. Men udviklingen indenfor spejlreflekskamera går altså hurtig. Så i dag købte jeg et Eos 550d. Alle mine gamle linser passer selvfølgelig til det nye, men der er sket meget spændende siden jeg købt 450eren for 2½ år siden. Nu kan jeg fotografere i "næsten" mørke, uden blitz. Og kameraet har indbyttet video, i HD format. Ja og så kan det en masse andre ting som jeg lige skal læse om, i manualen. Heldigt at jeg har en uges ferie til at få afprøvet alle funktionerne.
I morges var vi i biografen. Jo det er rigtigt, det var i morges. Dagmar Biografen har nogle morgen arrangementer hvor de viser premiere film cirka 1 måned før den egentlige premiere. Det starter kl 9.30 med en croissant og kaffe og kl 9.45 gik filmen i gang. Det er en super god ide med morgen bio, det er rigtig stemningsfuldt og mange mødes med venner og veninder og får sig en hyggestund sammen. Filmen "Winter´s Bone" vandt juryens pris ved Sundance festival 2010, og er nomineret til en Golden Globe. Ikke at det betyder det store, men jeg havde nok forventet noget mere end filmen kunne leve op til. Den giver et godt billede af hvordan det er at være fattig og hvid, i et lille lokal samfund, hvor alle kender alle og nok også er familien med hinanden. Skuespillerne spiller godt og landskabet er utrolig smukt og barskt. Men filmen er umådelig langsom i sin fortæller stil og hvad der skulle havde været et realistisk bud på en barsk liv ude for landet lov og ret, ender lidt for urealistisk og sukkersød. Men ideen med morgenbio er god, så det prøver vi helt sikkert igen.
Kl 11.30 var vi allerede ude af biografens mørken og turen gik mod Fisketorvets shoppingcenter hvor de sidste julegaver skulle købes. Der var mange mennesker, specielt i den enorme Bahne der findes derude.
Heldigvis blev der også tid til en omgang frokost på Kong Kaffe, inden vi tog hjem igen.

torsdag den 16. december 2010

fredag den 10. december 2010

Frost

 Selvom det er meget koldt der ude, er det nu et smukt vejr. Vores tagrender er frosne, så den optøet sne falder ud over tagrenden og rammer os når vi går ind af hoveddøren. Når det så bliver frostvejr igen, ja så fryser vandet til is og det betyder at der er uhyggeligt glat lige foran vores hovedindgang. Desuden hænger der kæmpe is tapper rundt omkring. Primært fra taget, men sørme også på f.eks træerne.
Vores kommune har ingen penge, så de er meget langsomme når det gælder om at feje sne og salte. Det er desværre nok noget vi må leve med. Jeg tror næppe de får flere penge i kommune kassen.
Det betyder at cykelturen om morgenen bliver 10 minutter længere, nogle af cykelstierne er ufremkommelige. Heldigvis er Frederiksberg Kommune gode til at fjerne sne, der er cykelstierne altid sorte. Og tak for det! Det er rigtig hårdt at cykle i 10cm sne.
I dag og mandag har jeg afspadsering, herligt. Juleferien ligger også lige om hjørnet.

Søndag kommer gemalens familie til julehygge. Det er en fast tradition at de kommer her lige før jul, det plejer også at være ganske hyggeligt. I år bager jeg min amerikanske julekage, en chokoladekage med appelsin og mandler. Gløggen er en opskrift fra Isabella Smiths julebog, det er den bedste. Og så skal vi selvfølgelig også have æbleskiver. Jeg husker at min mor altid købte frosne fra Kvickly, de smagte forfærdeligt, så mine er selvfølgelig hjemmebagte. Det er intet besvær, blot skal man have en æbleskive pande. Men de smager altså også mange gange bedre end de købte.

Det er lidt over 1 år siden jeg fik en diskusprolaps. Sidste år ved samme tid kunne jeg hverken sidde, stå eller gå uden meget kraftige smerter. Jeg husker at jeg prøvede at skovle sne og derefter lå i sengen i 2 dage. Men det var dengang og nu går det rigtig meget bedre. At skovle sne går fint, blot jeg gør de rette bevægelser. Jeg har stadig problemer med at sidde, dog  kun i længere tid af gangen. Jeg går stadig til behandling hos min fysioterapeut, der er stadig mange muskelinfiltrationer. Men jeg føler mig ikke mere invalid og det er bare lykken.

God weekend til dig der følger med her!

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...