lørdag den 30. januar 2010

Sne og dejlig solskin

Det var da vist noget af en snestorm der ramte os, i går aftes. Vi skulle nærmest grave os ud her til morgen. Min mand glemte dog at fjerne sne for fuglene, så den tørn tog jeg. Jeg fik lavet gennemgangs partier nær foder pladserne, noget som især solsortene er glade for. De har svært ved at balancere i den høje sne. Skaderne klarer sneen fint og de små fugle går let ovenpå. Men solsortene falder lidt ned i sneen og må redde sig ud ved at blafre lidt med vingerne. Jeg fik lavet en kæmpeportion fuglefoder (havregryn,fedt,jordnødder,rosiner og solskikkekerne) samt givet en omgang vand. Jeg fornemmede en vis taknemmelighed da jeg næsten blev overfaldet af fugle før jeg var færdig med dagens fugleaktivitet.
At observere fugle er bare sjovt. Solsortene er meget krigeriske. Især hunnerne. Jeg syntes alligevel det virker besynderligt at de gider slås, når der er så meget mad. Men det gør de. De små fugle (skovspurv, mejserne, musvitterne og bogfinkerne) er anderledes sociale. Der er ingen krig mellem dem for at markere territorier eller få fat i foder. Husskaderne er utrolig sky, de letter ved den mindste bevægelse ved vinduerne. Anderledes er det med rødhalsen, som knapt gider lette selv når man går rundt derude.
Vi er netop hjemkommen efter en gåtur på vestvolden. Dejlig solskinvejr, men bidende koldt. Man kan dog fornemme at solen får mere magt. Turen hjem gik vi med solskin i øjnene og det varmede dejligt. Vi så også to smukke halemejser, de har en let genkendelig kalden og er derfor nemme at spotte.
Vel hjemkommen til varmen har vi netop fået en Latte og en fastelavnsbolle. Ja jeg er ellers ikke en købekage person, men dem kunne jeg nu ikke stå for.
Jeg ved ikke med jer, men jeg syntes snart at det er ved at være lidt kedeligt med al den sne. Selvom vejret var rigtig smukt i dag, har det være voldsomt anstrengende at cykle på job de sidste par dage. Cykelstierne er vist det sidste de rydder. Og jeg elsker bare at cykle på job, men de sidste par dage har jeg taget toget hjem. Og det er bare en fantastisk nyhed, at DSB har gjort det gratis for os med cykler at tage dem med i S-toget. Godt initiativ! Nu mangler vi bare metroen.
Håber alle derude får en god weekend.

tirsdag den 26. januar 2010

En anderledes lagkage


 

Jeg fik denne smukke blomster opsats af min mand i lørdags. I butikken kaldte de den lagkagen, og det passer vist meget godt. En meget smuk en af slagsen. Butikken hedder Elsebeth, ligger i Rødovre centrum og det er umuligt at gå forbi de mange smukke, eksotiske og specielle blomsterbuketter og arrangementer, uden at købe noget. Det er ikke helt billigt, men de sidste blomster jeg fik holdt i 3 uger. Det er vist rekord her i det varme indeklima.

Udenfor var det mange minus grader her til morgen. Men smukt var det, med vandkrystaller på planter og træer samt et smukt solskins vejr.

Jeg er endelig kommet ned i tid på jobbet, pga min diskusprolaps. Det er virkelig en lettelse. De første 3 uger efter nytår har været hårde. Jeg har knoklede rundt og bevæget mig komplet forkert for at nå det hele. Resultatet var at jeg lå på langs efter job og i weekenderne. Men nu lysner det i øst.

I dag arbejder jeg så hjemme. Jeg kan efterhånden sidde på stolen 1-2 timer i træk. Det er også absolut maksimum, så strejker både lænd og benet. Men før jul kunne jeg faktisk ikke sidde på ved computeren. I stedet lå jeg i sengen og arbejde, lidt akavede, men det var den eneste løsning.
Vi (min chef) og jeg regner med at jeg er fuld arbejdsdygtig igen omkring påske. Det bliver dejligt. Det er svært for en så aktiv person som mig, at tage den med ro.
Håber alle derude får en god uge.

fredag den 22. januar 2010

Lækre bøger

Der skal ikke være nogen tvivl om at jeg elsker bøger. Før i tiden læste jeg utrolig mange romaner, mange af danske forfattere, men indenfor de sidste par år er det mere spændingsromaner jeg læser. Omkring 10-15 stykker om året skal det nok blive til. Senest har jeg læst Hypnotisøren af Lars Kepler og Flaskepost fra P af Jussi Adler Olsen. Begge bøger var så utrolig spændende at jeg glædede mig til hver side i bøgerne. Men langt de fleste bøger jeg køber, er faglitterære bøger. Jeg elsker simpelthen bøger om planter, haven, rejser, arkitektur, kunst og bagning, ja bøger hvor man bliver klogere.  Senest har jeg købt bogen: The, fra blad til kop af Christian Huncheldey, syvende generation i A.C. Perch´s Thehandel.

Det er en overdådig bog om theens historien, med smukke fotografier, information om forskellige thetyper samt historien om et af Europas ældste thehuse, Perch´s thehandel og en af Danmarks ældste forretninger. Den er fortalt så spændende at jeg slet ikke har kunnet lægge bogen fra mig.
Jeg har købt en del the hos Perch, det er så dejligt at de sender den hjem til en, når man ikke lige sådan kommer forbi deres butik. Men der findes mange andre gode thehandler, f.eks Kong Christian X i tønder og Chaya i Lyngby, begge butikker har en online shop. Men en af de allerbedste er nu Tante T i Viktoriagade på Vesterbro, en thesalon med butik. Her mødes jeg og en af mine ex-kollegaer ofte og får noget af deres hjemmelavede brød (ejerens mor fra Jylland står for opskrifterne)  samt en eller to kander the. Hvilken the vi skal vælge, kan tit være et problem. Der er så mange forskellige sorter og blandinger at man kan blive helt forvirret.Men godt smager de nu alle.
En anden bog jeg har "slugt" er bogen om "Finn Juhl og hans hus". Her får man hele historien om manden og hans arbejde samt nogle flotte fotos af hans hus, der nu er en del af Ordrupgård samlingerne.
Den næste bog i køen er  "Meyers bageri", den ligger og venter på at blive læst. Det bliver nok først i vinterferien, hvor jeg også må prøve nogle af de mange opskrifter der følger med.
Er der andre end mig der er helt tossede med spændingsromaner og faglitteratur?

lørdag den 16. januar 2010

Husk fugletælling

JA, det er lidt snyd. Mit fugleindlæg er lavet i lørdags, men det er nu alligevel aktuel som mandagstema.

Hvert år afholdes den store vinterfugletælling. Det er et samarbejde med obs-natur og DOF og strækker sig over 1 måned.
Ideen er at man skal registrere de fugle man se på matriklen (dvs man skal have en have eller en altan hvor man fodre fugle) samt tælle antal, herefter skal det registreres online, og gerne hver dag. Interesserede kan klikke på linket i højre side af min blog så kommer man direkte til tilmeldingssiden.

Jeg har været med i 3 år og syntes det er uhyre interessant. Vi er jo hobbyornitologer her på adressen, og syntes derfor alt med fugle er spændende. Det sjoveste er nu at se andre fuglenørders billeder, idet man kan uploade sine fuglefotos på sitet, til glæde for andre. Og der er virkelige nogle flotte fotos iblandt.

Skovskaden på billedet er en fast gæst hos os. MEN kun når der er fedtkugler eller jordnødder. Ellers er det ikke umagen værd. Men selvom vi ser den tit er der stor opstandelse når en af os opdager den i haven. Den er så dejligt at observere, man kan ikke få nok af at nærstuderer den.

Rødhalsen er havens ubestridte hersker. Den bruger meget tid på at spise men sørme også på at jage andre fugle væk. Og størrelsen er stort set underordnet.

Ringduer har vi, i perioder, en del af. De er enormt klodset og vralter afsted på jorden for at finde noget spiseligt. I frostvejr koger vi vand og hælder det ud i fugletruet hver morgen.

Og selvom mange ikke kan lide husskaden syntes jeg nu det er en smuk fugl. Kigger man godt efter har den et grøntligt skær på vingerne og så er den meget opfindsom. Jeg har tit været vidner til en meget stor ide rigdom for at komme til føden. F.eks er de gode til at få rusket så meget i holderen til mejsekuglerne, at de ryger ned på jorden. Hvorefter en husskade jo kan få sig et godt måltid. Hænger mejsekuglerne derimod  i et træ, kan de ikke få fat i den.
Rigtig god lørdag!

torsdag den 14. januar 2010

Det var så det..

I går var jeg til undersøgelse hos en reumatolog i Roskilde. Ikke en positiv oplevelse. Jeg skal måske være taknemmelig over overhoved at komme til læge så hurtigt, men det kunne næsten være lige meget.
"undersøgelsen" tog max 10 minutter, hvoraf største delen var en masse, meget hurtige, spørgsmål, som jeg så skulle besvare hurtigst muligt. Ville jeg uddybe noget snakkede overlægen bare videre. Selve undersøgelsen bestod i en hurtig gennemgang af bevægelsesapparatet, stor set det samme som min almindelige læge havde gjort. Og så mente han at jeg havde haft en diskusprolaps på 3 ryghvirvel (fra neden). Ja det gik så hurtigt at jeg kan tage fejl. Men jeg syntes det var underligt at han sådan kunne komme med den spådom, eftersom han ikke havde rørt min rygsøjle/lænd.  Givet, jeg er en kritisk moster, men den undersøgelse var bestemt under al kritik. Jeg fortalte om min arbejdssituation. Hans svar var at jeg bare skulle tage en masse smertestillende og så gå på arbejde. I samme åndedrag nævnte han også at der er forhøjet risiko for at få en prolaps op til 3 måneder efter man har haft en.
Og så er det jeg tænker, ved manden hvad det er han siger, ellers fyrer han bare en masse af pr. refleks? For ikke nok med at det lød meget underligt at jeg bare skulle spise en masse smertestillende, ja så lød det jo til om med som en utrolig dårlig ide med tanke på at jeg så ikke ville kunne genkende kroppens advarselssignaler. Jeg troede at det ville være en god ide at jeg tog den med ro, for ligesom at komme ovenpå igen. Og den har jeg sørme tænkt mig at holde fast i. Det er jo netop smerterne der vidner om at jeg gør forkerte bevægelser eller belaster ryggen forkert. Og hvis jeg skal "omlægge" mine bevægelser for fremtiden, så tror jeg det er en god investering at jeg lærer det hurtigst muligt og med fysioterapeutens hjælp. Og ved at gå nogle timer ned i arbejdsstyrke om ugen.
Ja undskyld mig hvis jeg lyder som en sur harpe, men det er alligevel rystende hvad læger dog kan sige. Jeg, der stor set aldrig har benyttet vores sygehusvæsen, finder det helt horribelt at man kan behandle en patient så overfladisk og (et eller andet sted) respektløst. Hvis det er den måde vores sygehusvæsen virke på i dagens Danmark, ja så syntes jeg vi skal droppe det, få pengene tilbage i skat og selv købe sygeforsikringer. Jeg er helt overbevidst om at et besøg på et privathospital ville resultere i en helt anden behandling og undersøgelse.
Eneste positive ved besøget var dog at jeg skal til røngtenfotografering på hospitalet. Her er man så dækket af den berømte behandlingsgaranti. Dvs omkring 1-2 måneders ventetid, ellers kan jeg vælge privathospital.
Noget andet, som sikker mange undre sig over, hvordan kan alle hospitaler have så store budget overskridelser at de må fyre en masse mennesker? Med de ventelister vi har syntes det jo komplet absurd?
Var det ikke blot 1 år tilbage at politikkerne råbte op om at der manglende læger og sygeplejeskere?
Somethings is rotten in the state of Denmark.......

mandag den 11. januar 2010

Jeg er så glad så glad så glad

En af de utallige reumatologer jeg har kontaktet, har netop ringet og bedt mig komme til undersøgelse på onsdag.
Jeg er stadig rystet. Det tidligste jeg kunne komme til at blive undersøgt hos andre reumatologer var i starten af marts, over 9 uger frem i tiden. Men nu skal jeg undersøges på onsdag. Mit humør skiftede lige 180 grader.
Desværre går jeg glip af mit kursus, men det er trods alt mere vigtigt at få ordnet min lænd. Jeg kan jo ikke komme videre i systemet før jeg får en diagnose. Og nu tegner jeg altså en privat sygeforsikring. Det er meget sørgeligt, men jeg har slet ikke tiltro til vores sundhedssystem mere. Selvom de ikke dækker problemet med min lænd får jeg sikkert brug for den i fremtiden. Og så gider jeg altså ikke bruge uger på at finde en behandler der har kort ventetid.

søndag den 10. januar 2010

Lidt af hvert

Min første arbejdsuge efter juleferien var rigtig hård. Jeg var stort set smertefri da jeg startede mandag, men smerterne kom hurtigt tilbage og fredag var ganske slem. For øjeblikket kredser mine tanker omkring min lænd og mine smerter. Nok ikke så mærkeligt. Min chef syntes jeg skal have en delvis sygemelding, så kan jeg gå ned i tid og de kan få lønkompensation fra kommunen. Ja hvis kommunen godkender det? Jeg har endnu ikke været på besøg deroppe, men frygter lidt at de ikke syntes jeg er syg "nok". De har vel også en budget de skal passe. Jeg syntes bare det ville være så ærgerligt hvis jeg skal syge melde mig "fuldtid", når jeg faktisk godt kan (og meget gerne vil) arbejde.



Noget der kan få en i godt humør er til gengæld at lurer på fuglene i haven. Ja eller på husets katte. Men det er lige før at fuglenes privatliv er lettere at dokumenterer end kattenes. Kattene er hurtige væk når kameraet kommer frem. Men solsorten på billedet syntes ikke , at det var generende at blive fotograferet. Ja eller også smagte æblet så godt at den glemte tid og sted. Men kigger man godt efter på billedet kan man se dens tunge. Det ser nu ganske sjovt ud.

Og er den ikke fin, den lille tyrkerdue. Vi har et par der året rundt opholder sig i haven. De er så utrolig smukke og kære at se på.
I dag skal vi en tur i skoven. Det er dejligt at der ligger en skov cirka 5 minutter fra vores bopæl. Jeg syntes det er totalt luksus at bo 10km fra Københavns centrum og så alligevel ved skov og strand. Næste uge byder på et 3 dages kursus i Odense. Det er ikke mere end ½ år siden jeg sidste var på kursus der. Den gang fik jeg ikke set kunstmuseet. Og det bliver sikker heller ikke denne gang. Kursusprogrammet er tæt pakket.
Nyd søndagen!

mandag den 4. januar 2010

Finn Juhl


I går var vi til for premiere på filmen "the men who stares at goats" i Dagmar. Kl 9.45 startede filmen, heldigvis fik vi en kop kaffe og en croissant med ind, udenfor var der jo hundekoldt. Filmen var komplet skør men lige noget for mig.
Efterfølgende drog vi ud på Ordrupgård for at se Edward Munch udstillingen. Den var rigtig smuk og en stor oplevelse. Denne gang fik jeg endelig set Finn Juhls hus, som Ordrupgård arvede for år tilbage. Huset er åbent i weekenderne, og da vi ofte er der  på hverdage i ferie, så vi fik det først set i går. Gammel og slidt men de er nu smukke de mange Finn Juhl møbler som der selvfølgelig er i huset. Desuden havde han Lundstrøm malerier hængende på væggene. En af mine yndlings malere, som jeg drømmer om engang at eje et maleri af.

Jeg måtte desværre ikke tage fotos indendøre, men blev anbefalet at købe bogen "Finn Juhl og hans hus", som netop er udgivet. Den er bestilt og kommer om 1 uges tid. Glæder mig.

Ellers var vejret jo bidende koldt, så vi var ude så lidt som muligt. Den ene bildør var frosset fast, så gemalen måtte ind via "min" dør for at komme frem til "førersædet". Ja gamle biler har mange særheder. I flg manden fra "det periodiske syn" er det nu stadig en god bil. VW er nu bare lidt bedre. Ja det syntes vi jo også her i huset, men jeg er nu stadig tilhænger af at den snart bliver skiftet. Den har lige rundet 250.000km, de fleste kørt før vores tid og der er altså en del reperationer. Pt er der et eller andet med det elektriske kredsløb, så nummerplade belysningen virker nogle gange og andre gange ikke. Hmmm, ja det er sikkert en simpelt lille dims der mangler, men ingen her i huset aner særlig meget om biler. Så det er afsted til vores mekaniker!
Ellers byder den kommende uge blot på arbejde. Det er jo hårdt at komme i gang igen efter 2 ugers ferie. Jeg skal forbi min boss i morgen og tale med ham om min lænd og hvordan vi håndterer det hele. Jeg har 150 timers afspasering fra 2009 og noget af det kan jeg vel bruge indtil min lænd er i orden igen. Han er en venlig mand så det finder vi nok ud af.

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...