fredag den 27. februar 2009

Forår??


Det virker som om det er ved at være forår. Luften har været mild i denne uge og solen tittet frem indimellem. I går var jeg rundt i haven for at se efter forårstegn. Hyacinter og påskeliljerne er så småt på vej gennem jorden, fuglene er usædvanlige livlige og kattene vil være ude hele tiden.
For nogle måneder siden fik jeg tilsendt frø og løg kataloger, dengang var det for tidligt at bestille, men nu tror jeg at min weekend bliver tilegnet disse (samt de mange bøger jeg har købt på bogudsalget).
I går fik vi fiskelevering fra skagenfood.dk. Den vedlagte opskrift bød på
"Ristet skærising med saute af spidskål, tomat og dild og dertil fiskefumet", og det var delikat.
Opskrifterne er altid utrolig gode, nemme at følge og tilberedning kan ske på omkring ½ time. Dejligt når man kommer sent hjem fra job.

onsdag den 25. februar 2009

Anglofil del 3

Jeg er helt ovenud lykkelig. Har netop modtaget en pakke fra Burleigh med flere dele af det fantastiske stel Asiatic pheasents.
Denne gang har jeg fået en mini tekande, en sukker og en flødekande, samt en sandwich tray (jeg tænker cucumber sandwich tray....).
Det fylder mig simpelthen med så stor en glæde at se på dette smukke stel og kompliserede mekanismer i min hjerne går igang. Det er sjovt at fundere over, altså hvorfor man kan få sådan en lykke følelse ud af et smukt stel. Men heldigvis er der en forklaring.
Vi besidder et center i hjerne der sørger for en form for lykke rus når vi spiser. Denne fornemmelse er en del af vores overlevelses mekaniske således at vi sørger for at indtage føde, endog med glæde. Noget lignende gør sig gældende med smukke ting, ja ikke at de er vigtige for vores basale overlevelse. Og måske alligevel??
Jeg får også sådanne "lykkefølelser" når jeg ser på arkitektur, gamle kirker, kunstudstillinger eller bare sidder og kigger ud i min have. Og altså også når jeg drikker te af min asiatic pheasent breakfastcup and saucer. Det er ikke helt for sjovt når jeg påstår at teen smager bedre når jeg drikker af den smukke kop.
Måske oplever andre det samme?

torsdag den 19. februar 2009

Dem man ikke ser mere

I mandags fik jeg en mail fra en gammel klassekammerat fra folkeskolen. En person jeg ikke har set i minimum 22 år og som jeg ikke har skænket et tanke siden vi sidst sås. Hun boede på samme vej som mig. I mailen skrev hun lidt om sig selv og hvad der var sket i de mange år siden og afsluttede med at hun meget gerne ville se mig igen.
Det var rigtig sjovt at læse hvad hun skrev, men jeg sidder stadig og overvejer om jeg skal skrive tilbage.
For år tilbage fik jeg en lignende mail fra en veninde fra folkeskolen. Hun havde behov for at fortælle mig at jeg havde betydet rigtig meget for hende dengang. Hendes mor og far blev skilt og hun følte åbenbart at jeg var der for hende i en svær tid. Det var selvfølgelig dejligt at læse, men underligt fordi jeg slet ikke havde det på samme måde.
De to mails giver grund til at tænker over hvor forskelligt vi opfatter hinanden.
Jeg har slet ikke tænkt på mine to pige jeg kendte fra folkeskolen, siden vi sidst sås. Tilgengæld har jeg tænkt på andre som jeg har mistet kontakten med, nogen der virkelig har betydet noget for mig. Men hvem ved, måske har de ikke tænkt på mig, måske har jeg ikke betydet det samme for dem, som de har for mig.
Opdate: 25.2: Jeg har bestemt mig for ikke at kontakter min gamle klassekammerat. Jeg syntes ikke jeg har tid og overskud til det!!

mandag den 16. februar 2009

Øv øv øv øv

Anna Netrebko kommer til Danmark til september. Og hvem fik IKKE billet?
Min søde gemal sad ellers klar ved tasterne og fik næsten 1 billet. 2 var åbenbart for meget forlangt. Men så var der lidt bøvl med betalingen og vupti, 14 minutter efter åbningstid, ja så var alt udsolgt!!
Ingen billet til os. Jeg er bare lidt negativ og vil brokke mig. Hvor ellers end på min egen blog.
øvøvøvøvøvøvøv :=(

fredag den 13. februar 2009

Nu er det snart slut

med ferien, men vi har nået en masse:
Udstilling på Ordrupgård med Gustav Caillebotte, en overset impressionist. Meget smukke malerier, en del af malerens store lidenskab, roning og sejlads. Jeg gad nu godt have et af den hængende derhjemme.
Vi fik også set to rigtig gode film i biografen: Milk og Changeling.
To film der på hver sin måde er utrolig fængende. Førstnævnte handler om Harvey Milk der bliver den første åbentlyse homoseksuelle der vælges til offentlig embede i U.S.A. Spændende og rystende på en gang. Filmen tegner et portræt af Milk men også af USA i 60-70erne, hvor mange mente at folk der var "anderledes" var "farlige". F.eks blev der i nogle stater indført forbud for homoseksuelle lærer at undervise i skolerne.
Changeling er også en sand historie, I 1920'ernes USA forsvinder Christines søn sporløst. Efter måneder dukker en dreng op, som påstår at være hendes søn. Men selvom Christine giver ham husly, så ved hun at drengen ikke er hendes søn. I stedet fortsætter hun med at udfordre LAPD og andre autoriteters efterforskning af sagen. Og den slags gør en alenemor ikke ustraffet.
Begge film er utrolig godt lavet, er sande historier og med skuespiller der virkelig kan deres fag. De er alle pengene værd.
I dag skal vi på Arken og se Monet, Renoir, Gaugain og Van Gogh. Ustillingen er fra det Israelske kunstmuseum, Jerusalem. Jeg tror det bliver spændende.

tirsdag den 10. februar 2009

En tur i det skånske

Giver altid dejlige naturoplevelser. Denne gang var vi en tur ved Kullaberg, som ligger max 40 km fra Helsingborg. Vi overnattede i byen Arild på Rusthållargården, et traktørsted fra 1600 tallet.
Meget stemningsfuld by, smukt beliggende direkte ned til vandet, ved Skälderviken.
Hotelværelset havde udsigt over viken, som vi nød i fulde drag.
Kullaberg er et utrolig smukt område, specielt om sommeren. Klipperig naturreservat med mange fugletræk.

lørdag den 7. februar 2009

Trafik

I Politiken fremgik det i dag, at en chikanebilist havde fået omkring 1½ års fængsel for uagtsom mandsdrab. Situationen på en dansk motorvej sidste år var at en mindre bil overhalede en del lastbiler med en hastighed på 110 km/time. En bagfrakommende Audi syntes at overhalingen forgik for langsomt og blinkede skiftevis med det lange og det korte lys, for at få den forankørende bil til at flytte sig. Efter overhalingen af lastbilerne overhalede Audien den mindre bil. Den mindre bil trak igen ud i overhalingssporet for at signalere til Audien at den form for kørsel ikke var ok. Føren af den mindre bilen blinkede skiftevis med det korte og det lange lys. Herefter bremsede Audien i overhalingsbanen, den mindre bil bremsede også og en bagfrakommende bil kørte derefter op i den mindre bil. Alt dette resulterede i at en kvinde døde.
Det er ganske enkelt tårevækkende at læse om sådan noget. At der findes bilister der spiller hasard med andres liv...............
For at det ikke skal være løgn, så var vi faktiskt udsat for næsten sammen situation sidste år i Sverige (fjolser findes i alle lande).......................eneste forskel var at min mand forhold sig i ro da bilisten foran lavede en katastofe opbremsning foran os, på motorvejen. Bilisten var irriterede over at vi ikke overhalede en lastbil hurtig nok............................
Men min husbond havde "set" situationen, hvis han ikke havde været så fremsynet (og sørget for kæmpe afstand til alle de nærmeste biler), var den bagvedkørende lastbil kørt op i vores VW. Jamen er det ikke horibelt at den slags mennesker kører bil? Efter vores "sammestød" var mine ben som gelé, vi skulle havde ringet til politiet, men hvad er nummeret til det svenske politi?

fredag den 6. februar 2009

Endelig..................

Efter at havde ligget syg i 3 dage haltede jeg mig igennem torsdag og fredag på arbejdet. Det er faktisk ganske hårdt at være på job, når man stadig har lidt feber og sygdom i kroppen. Jeg kunne nok godt være blevet hjemme, men der var alligevel en del der skulle ordnes inden ferien
Men nu er det sikkert, nu har jeg ferie i en uge. Det er bare super dejligt, så dagene skal nydes.......
biografen, museer, en tur til Sverige og ud at spise..............
Min husbond er i køkkenet for at ordne lidt luxusmad til i aften. Det er ubeskriveligt dejligt at ens mand elsker at lave mad, når det ikke står så højt på min hitliste. En god flaske rødvin (vi elsker de italienske) og en video. Vi har lejet " det som ingen ved", som efter sigende, skulle være ganske spændende.
God weekend!

tirsdag den 3. februar 2009

Solsorte og æbler


Ja jeg ligger jo på langs og kan ikke andet. Heldigvis kan jeg ligge og kigge ud i haven på den heftige aktivitet som solsortene ligger for dagen.
Vi køber 2.sorterings æbler om vinteren og smider dem i haven, solsorte elsker æbler. I går smed jeg 5 kæmpe æbler, de er alle rundbarberet, skrælden står ofte tilbage. I dag har jeg smidt 6 stks og de er næsten alle væk. Mine (indtil videre 2 dages) observationer har givet følgende resultat: Solsorten vil have æblerne for sig selv, uvedkommende sjagger jagtes bort. Økologiske æbler spises hurtigere end ikke økologiske (jo det er rigtigt), det der levnes af økoæblet er en mindre del end den ikke-økologiske. Ivrige solsorter nærmest flår æblekødet ud, dette giver plads til hurtige ring og tyrkerduer som kan få sig en æblebid. Skaderne er ikke så vilde md æbler. Det kan lige spises hvis der ikke er andet foder.
Ja det var så min pseudovidenskabelige beretning fra sygesengen......................
Åh foresten, fuglene i haven i dag har været: fuglekonge, stor flagspætte (den sidder endnu på den store fedtkegle), solsorter, blåmejse, musvit, sortmejse og en enkelt rødhals.

mandag den 2. februar 2009

Øv syg

Jeg har lagt mig med en ordentlig omgang feber og dårligdom. I går søndag var det tydeligt at noget var på vej. Jeg fik det mere og mere kedeligt og en knaldende hovedpine. Og feber.
Dagen i dag, var dog ikke lige den mest heldig dag at være fraværende. Jeg havde en arbejdsopgave der skulle udføres i dag. Heldigvis har man gode kollegaer, de er bare guld værd. Et par mails og vupti, så var den arbejdsopgave klaret af andre dejlige mennesker.
Jeg læste for nogle uger siden en artikel om hvad folk gjorde hvis de kunne mærke at de var ved at blive syge. Mange tog medicin, for hvad som helst. Feberhovedpine betød en stor mængde panodiler og mange søgte læge eller skadestue. Disse steder var i visse perioder så proppet med folk der ikke fejlede andet end en gang influenza. Det er "sjovt" at tænke på hvormeget folks indstilling til sygdom og kontakt til læge har ændret sig siden jeg var lille. Jeg tror slet ikke at min far eller mor kunne drømme om at kontakte en læge fordi en af os unger var syge. Vi skulle bare forholde os i ro, i sengen. At gå til læge gjorde man kun hvis det var meget vigtigt. Ikke at jeg nødvendigvis syntes det er en god ide, men tanke på at min mor havde symptomer på tyktarmskræft i lang tid før hun gik til lægen. Men den generation var meget "lægeautoritær".
Men nu ser det ud som om at mange går til lægen for "ingenting", man har vist ikke tid til at ligge syg. Og guderne skal vide at det er kedeligt.................men det er jo naturligt og et sundhedstegn at man har feber og ondt i hovedet og leddene. Immunforsvaret virker, og det er jo dejligt!
Fortsat god dag til jer raske derude.

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...