tirsdag den 30. december 2008

Pavarotti - Nessun Dorma

Ja jeg har skrevet om det før. Men min store sorg er at jeg ikke fik set Pavarotti synge nessum Dorma. Jeg tror nok det er verden bedste udgave af sangen. Og man må holde tårerne tilbage, han synger så smukt.
Tænk at have oplevet han i operaen i Verona!!
Jeg har samme sorg mht Frank Sinatra. Jeg er en stor fan og fik aldrig set ham LIVE.

mandag den 29. december 2008

En würst

Er en lille hvid kat som ejer det meste af det hus vi bor iDen ligger tit og sov i "gæsteværelset" på sengen, hvor der er fred og ro fra andre katte og generende væsener.
Den er verdensmester i displinen rulning.
Den får sit røde halsbånd på hver morgen før dens gåtur, det har en magisk skræmmende effekt på fugle.

søndag den 28. december 2008

En tur ved vandet

I dag vovede vi os til Arken, der ligger ved Ishøj strandpark. Udstillingen der lokkede hed Picasso og kvinderne. Den lovede mere end den kunne holde.
Men vi fik da en god frokost i cafeen og en strandtur ud af det, så helt spildt var det ikke.
Der er smukt derude ved vandet. Der var mange gæs i luften, en musvåge og en tårnfalk. Gæssene er nemme at "genkende" man går bare efter deres karakteristisk "stemmeføring".
Det er ellers dejligt med total afslapning, specielt når jobbet normalt er rimelig hektiskt. Men tiden går alt for hurtig. Middage med gode venner, biografture, museumsbesøg, blogging osv betyder at alt det praktiske ikke nås. ja dvs jeg har fået fjernet den øverste del af stauderne i haven, men den ekstra rengøring i køkkenet og på badeværelset er det ikke blevet til..............
Hvis man skal prioritere kommer sådanne sysler også i sidste række.

lørdag den 27. december 2008

Lad den rette komme ind.

I går var vi i biffen, i Vester Vov Vov og se ovenstående film. Den kan virkelig anbefales. Det er en lille smal svensk film, men rigtig gode skuespiller (børn) og med mange lag. Primært handler den om venskab. Men den er seværdig fordi den er en af den slags film som svenskerne laver så godt. Scenerne er skudt i en forstad i nordsverige, men sne overalt, ingen mennesker på vejene, langt imellem byerne og meget mørke. Den slags findes ikke i Danmark, ikke engang i tyndtbefolket syd eller nordjylland. Men det gør det i nordsverige. Filmen er smuk på en besynderlig måde. Og rørende, så selvom der står at filmen handler om vampyre, så lad dig ikke narre. Det gør den ikke!!!
Og så kan jeg lige benytte lejligheden til at reklamere for en anden film som er lige så seværdig. Den er udkommet på dvd, så benyt endelig lejlieheden til at se det lille mesterværk "Lars and the real girl", om Lars Lindstrom der har det rigtig svært med at møde piger, indtil den dag at en kommer i en kasse..............
Også den film, handler om det nære, familier, venner, kærester og Vester Vov Vov er stedet for sådanne film.

fredag den 26. december 2008

Det er kold derude





Men indenfor er der dejligt varmt og nye amaryllis sorter kigger frem. Gemalen købte en julebuket til sin kone, den er rigtig sød. Vi har følgende planer for den de næste par feriedage: Udstilling på Arken og Ordrupgaard, biografen og se "Lad den rette komme ind", udsalgsshopping og ture i skoven. Vi skal først på job igen den 5. januar, så vi har masser af tid.

onsdag den 24. december 2008

Julegudtjeneste


Jeg er rigtig vild med kirker. De gamle historiske smukke, og netop en sådan har vi her i byen. Så gemalen og jeg er netop hjemvendte fra gudtjeneste.
En blandet fornøjelse. Kirken var smuk, tykke hvidkalket vægge, fint pyntet og et kor der sang i vilden sky. Dejligt, men præsten var det man ville kalde en dårlig formidler. Budskabet fejlede intet. Næste kærlighed o.s.v. Men det var så dårlig formidlet at jeg begynder at kunne forstå den masseflugt der finder sted fra vores folkekirke. Tænk, præstens hoved erhverv er formidling, og så er han så dårlig til det?? Noget besynderligt. Og endnu mere, eftersom han vel nærmede sig de 60-65 år og nok burde havde lært hvorledes man formidler budskaber til folk. Men måske føler man ikke at man har behov for kurser i dette, når man er ansat i folkekirken?
Når jeg tænker på de mange præster der bare er så dygtige talere, så er det sørgeligt at en sådan ikke findes her i byen.
Vi holder jul hos min søster sammen med resten af familien. Min mand og jeg er helt sikkert de eneste der har været i kirke. Jeg syntes det hører julen til. Ikke fordi vi er specielt religiøse, men fordi kirkerummet er hyggeligt og hygge er en del af julen.

mandag den 22. december 2008

Malmø




I dag var vi et smut i Malmø. Kursen på den svenske krone er historisk lav, så en shoppingtur var påkrævet. Systembolaget er min mands yndlings indkøbssted til vin og spiritus. Og vi slæbte hjem af champagne, mærkelige ølsorter og gløgg. De har omkring 10-20 forskellige gløgg "sorter", noget jeg aldrig har set herhjemme. Meget spændende, jeg er en stor gløgg fan.
På et af torvene havde man ophængt "Juleudsmykning" i de store træer, det så ganske flot ud. Solen skinnede rigtig flot over Piledamsparken, hvor vi gik en lille tur.
Vi brugte 5 timer hinsidans og vi kommer igen.

søndag den 21. december 2008

Og fuglene synger i de våde træer

Er titlen på en essay jeg netop har læst. Den er skrevet af Trisse Gejl og trykt i Politiken søndag.
Den handler om Trisses far der døde for år tilbage af leukæmi og den er så smukt skrevet. Den vidner om hendes meget nære og smukke forhold til hendes far . En gensidig respekt mellem far og datter.
Jeg bliver altid så rørt af sådanne fortællinger, måske fordi jeg aldrig selv har haft et nært forhold til min far. Den respekt der kan findes mellem to meget forskellige mennesker har aldrig været der. Desværre.
Heldigvis havde jeg min mor, som jeg elskede utrolig højt og som altid så det positive i det jeg gjorde. Hun døde af tyktarmskræft i 2001 og er utrolig savnet.
Jeg var slet ikke klar over hvormeget hun betød for vores families sammenhold før hun døde. Det var hende der prøvede at holde sammen på det nære.
Jeg elsker også min far, men jeg kan ikke som Trisse skrive at min far til dato er min største inspirator. Det er vel også ok. Trisse havde ordet tilfælles med sin far (han var historiker, hun forfatter), jeg har min mor. Hende elskede vi begge og hende savner vi stadig.

lørdag den 20. december 2008

Band Aid - Do They Know It's Christmas

Nu er det så tiden hvor alle radiostationer igen spiller Band Aid. Sangen er ganske enkelt fantastisk og kom frem i min gymnasietid. Den blev efterfulgt af LIVE AID, hvor hele verden samlede ind til fattige i Afrika. Bob Geldof var manden bag og han fik en "sir" title som tak. Hvad mange måske ikke ved er at Midge Ure fra Ultravox også var med til at skrive den berømte sang.
Videoen er sjov at se. Foruden de musikere der stadige er aktive (George Michael, U2, Phil Collins, Duran Duran osv) ses også et udsnit af musikere der kun var populære i 80erne: Spandauer Ballet, Jody Watley, Marilyn, Boy George og Ultravox.

torsdag den 18. december 2008

Amaryllis



Der er nu noget vanvittigt smukt over amaryllis. Nu fås de ikke blot i flotte røde farver, men også i hvide og lys røde og lys gule. Jeg har en masse forskellige, men lige nu er det kun den røde der er sprungen ud. Jeg plejer at klippe blomsten af knolden og sætte dem i vaser, det ser utrolig flot ud.

søndag den 14. december 2008

Løvinden Elsa

Der er nogle film som brænder et usletteligt minde i ens hukommelse. En der har brændt sig fast i min for evigt er filmen Born Free. Den virkelige historie om løvinden Elsa som Joy og George Adamson re-introducerer til livet i frihed.
Musikken fra filmen er skrevet af John Barry og jeg kan slet ikke høre den uden at begynde at græde. Jeg så den som lille pige og blev så grebet af historien at den stadig har et meget stor plads i mit hjerte.

torsdag den 11. december 2008

Julestemning


Lidt julestemning fra Vestegnen. En af de næsrmest dage skal jeg ud med en ex-kollega, på Tante-T i Viktoriagade. Vi skal lige have ordnet verdenssituationen!! Det er vi meget gode til.

Julepynt

Jeg elsker julepynt, specielt kugler til at hænge på juletræet men også lyskæder.
Det jeg ikke er så vild med er priserne på juleting. Det er alt for dyrt, men så er det dejligt at nogle butikker allerede har udsalg på julepynt. Det har Ilva og så er det om at bestille hurtigt. Kugler, lyskæder osv. Halv pris på alt. Herligt. Jeg har blandt andet bestilt et lystræ, som gerne skal stå foran hoveddøren og lyse op i mørket.

mandag den 8. december 2008

Julefrokost

I fredag blev der holdt julefrokost på mit arbejde. Jeg er ikke vild med alt for megen festivitas med kollegaer. Ikke fordi jeg ikke er glade for dem, men jeg værner meget om min fritid. Og mener at den kan bruges mere fornuftigt end at gå til julefrokost med arbejdskollegaer.
Men jeg deltog, og ved vores bord faldt samtalen på Stein Bagger. En af mine kollegaer har samme efternavn, så nogle ville vide hvor ham Stein gemte sig.............Det måtte min kollega jo vide, eftersom de vel var i familie. Det gjorde han naturligvis ikke, men der var mange fantasifulde bud på hvor han havde gemt sig..............
Som tiden gik blev folk mere og mere snapsefulde. Når man selv er ædru er det meget tydeligt når andre er fulde. Indtil da havde det nu været ganske hyggeligt, men jeg er ikke vild med fulde kollegaer, så jeg vente snuden hjemad.......
Mandag plejer at være dagen hvor man bliver underholdt med historier fra julefrokostens sene timer. Historier om fulde kollegaer der var pinlige på den ene eller den anden måde. Det er altid de samme kollegaer der tales om, de samme der drikker sig hønefulde.
Jeg er vist blevet for gammel til alt det!!!

søndag den 7. december 2008

Snaps

I dag fik vi smagt nogle af mine hjemmelavede snapse. Den mest velsmagende var æble og rosmarin snapsen. Dejlig duft af rosmarin med sødme fra æblerne.
Vi holdt julefrokost for noget familie. Men lækkerier fra Skagens fiskerestaurant. Øl var der selvfølgelig også og specielt Nutty fra Ørbæk økologiske bryggeri var rigtig dejlig.

torsdag den 4. december 2008

Det forgiftede blod i Yingzhou

Er titlen på den dokumentarfilm jeg netop har set på DR2. I 1980'erne og 90'erne solgte mange fattige kinesere på landet deres blod for at tjene lidt penge. Mange af dem blev smittet med hiv og er nu døde og har efterladt sig 75.000 børn, der går en uvis fremtid i møde.Nu finder der så provinser hvor en stor del af befolkningen er HIV smittet, nogle har AIDS.
I udsendelsen så man en lille dreng hvis mor og far var døde af AIDS. Han blev "passet" af nogle onkler, der ikke turde røre eller på anden måde være i "kontakt" med ham. Han boede isoleret og fik mad sat frem nogle gange om dagen. Han talte ikke og det var meget sørgmodigt at se sådan en lille dreng helt uden menneskekontakt. I Kina har man i årevis fornægtet tilstedeværelsen af HIV smittet personer, dvs mange indbygger i Kina, kender intet til sygdommen AIDS samt hvorledes den smitter. De tør derfor ikke have nærkontakt med personer der er smittet. Dokumentarfilmen blev Oscar belønnet i 2006 og den var ganske enkelt utrolig rørende. Jeg havde svært ved at se den lille HIV smittede dreng Gao Jun være så uønsket og uelsket blot fordi han var smittet med en Virus som hans familie troede smittede ved berøring.

Madlevering

er måske ikke det rette ord, men råvare levering er nok. Vi får fisk fra Skagenfood.dk og leveringen i dag bragte torsk til vores spisebord. Da vi holder julefrokost for noget familie på søndag, havde vi også bestilt deres julefrokostpakke. Den indeholdt mange spændende sager, selvfølgelig primært fisk (laks, fiskefrikadeller, sild i lage osv). Jeg kan slet ikke få nok at lækre råvarer og havde også bestilt en stor økokasse med frugt og grønt. Som prikken over iet følger der en masse rigtig lækre opskrifter med. Og så er det nemt at lave.
For år tilbage fik vi også kasser fra Årstiderne, men der var så mange fejl i deres opskrifter at vi valgte at opsige abonnementet.
Ideen er ellers rigtig god. Sund og lækker mad, råvare lige til døren og nemme opskrifter til travle familier.

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...